Hoppa till sidans innehåll

Kurser


Staffanstorps hundklubb erbjuder kurser i flera olika hundsporter. 

Våra instruktörer är välutbildade och använder sig av så kallade "mjuka metoder".
De tränar och tävlar med sina egna hundar och håller sig därför uppdaterade med nya rön inom de olika sporterna.

Mjuka metoder grundar sig i ett samarbete mellan hund och förare. Det är ett mycket bredare koncept än att bara mata hundarna med godis hela tiden. 
Vi lägger därför mycket energi på att skapa träningsglädje för både hund och förare. Det ska vara kul att träna helt enkelt. 
Ja, godis är en bra motivator för många hundar, men det är inte den enda, och vi vill gärna bredda din förmåga att belöna din hund på det sätt som den svarar bäst på. 
Genom att planera träningen så att hundarna ska lyckas och att belöna önskvärda beteenden i stället för att bestraffa oönskade beteenden ökar vi hundens självförtroende och initiativtagande. 
Vi jobbar mycket med att hunden själv ska vara aktiv i träningen och tänka ut vad den ska göra i stället för att vi hela tiden ska visa den. Detta kallas för "shejping" och ökar förståelse, självkänsla och framför allt samarbete och kommunikation mellan hund och förare. 

Det spelar ingen roll vilken ambitionsnivå du har. Är du bara ute efter att aktivera din hund och önskar lite allmän vardagsträning eller satsar du på en tävlingskarriär? Vi har en kurs för dig. Om du inte hittar någon kurs som passar dig just nu har vi även träningsgrupper i agility, rallylydnad och nosework. Du kan läsa mer om dem här. 

Alla typer av hundar är välkomna hos oss, dock är det viktigt att du läser kunskapskraven för de olika kurserna innan du anmäler dig. I en del kurser kan det till exempel krävas att hunden ska kunna vara lös, eller ska kunna arbeta nära andra hundar. 

Här i listan till vänster kan du läsa om våra kurser. 
Vi lägger upp kurser löpande och vårt kursutbud kan ändras från termin till termin så kika gärna in då och då för att hålla dig uppdaterad. 

Har du frågor kring våra kurser kan du kontakta respektive instruktör. En maillista till våra instruktörer hittar du här.

Uppdaterad: 23 SEP 2020 09:03 Skribent: Ina Malmkvist
E-post: Adressen Gömd

Besök oss på Facebook:


 

Våra sponsorer:

HelHundlogo.jpg

p1.png

sportringen.png

8313_cmyk_c_pos_2.jpg

Andra bra länkar: 


 

 

Postadress:
Staffanstorps hundklubb - Draghundsport
Ina Malmkvist, Åkershus 19B
24537 Staffanstorp

Besöksadress:
Gullåkravägen
24532 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@staffansto...

Se all info