Hoppa till sidans innehåll

En klubb för alla som älskar hundar!


Staffanstorps Hundklubb startade redan 1974 som en självständig förening, 
varken ansluten till Svenska Kennelklubben (SKK) eller Svenska Brukshundklubben (SBK).
På den tiden var synen på hundträning annorlunda från vad den är idag. Man tränade framför allt lydnad, spår, skydd och andra bruksgrenar. Därför var det framför allt hundar av de klassiska bruksraserna som tränade i de olika hundklubbarna runtomkring. Nu ser det helt annorlunda ut. Nya sporter och hundrelaterade aktiviteter har utvecklats och alla raser, även blandraser får lov att tävla i de olika grenarna. 
Men det var en av anledningarna till att Staffanstorps Hundklubb uppstod. Det skulle vara en klubb öppen för alla oavsett ras eller träningsintressen, och så är det naturligtvis fortfarande. 

Vi tränar våra hundar med positiva förstärkningar eller så kallade mjuka metoder där vi belönar önskvärt beteende i stället för att bestraffa oönskat beteende. Våra kurser bygger på att forma hunden till en harmonisk och trevlig individ, samt för ett gott samarbete mellan förare och hund oavsett om man tränar på elitnivå eller för hemmabruk. 

Genom åren har vi introducerat nya hundsporter i vårt kursutbud så som agility, rallylydnad, nosework och draghundsport. Men en bra grundträning är fortfarande avgörande och därför erbjuder vi även flera valp- och vardagslydnadskurser varje år. 

Våra instruktörer är välutbildade med flera års erfarenhet av att både hålla kurs och att träna och tävla med egen hund.
De vidarutvecklar sig ständigt för att kunna erbjuda våra medlemmar en så bred och varierad träning som möjligt, men också för att hålla dem uppdaterade med den senaste utvecklingen inom de olika hundsporterna. 

Under kurser kan ni läsa mer om vårt kursutbud och aktuella kurser. 

Vi är även nya medlemmar i Svenska Draghundsportförbundet och Svenska Riksidrottsförbundet. Draghundsporten är fortfarande ny för oss men vi hoppas på att kunna utveckla den inom klubben under de kommande åren. 

Klubben är även godkänd arrangör av doftprov och tävlingar inom Svenska Nose Work klubben och godkänd tävlingsarrangör inom Svenska Agilityklubben. 

Vi arrangerar även olika event under året; som till exempel tävlingar, medlemskvällar, föreläsningar och vårt populära firande av Hundens Nationaldag varje sommar.

Hoppas att vi ses nere på träningsbanan!

 

 

 

Uppdaterad: 26 AUG 2020 16:44

Besök oss på Facebook:


 

Våra sponsorer:

HelHundlogo.jpg

p1.png

sportringen.png

8313_cmyk_c_pos_2.jpg

Andra bra länkar: 


 

 

Postadress:
Staffanstorps hundklubb - Draghundsport
Ina Malmkvist, Åkershus 19B
24537 Staffanstorp

Besöksadress:
Gullåkravägen
24532 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@staffansto...

Se all info