Hoppa till sidans innehåll

Träningsbanan


Vår träningsbana är lokaliserad vid pendlarpakeringen vid Gullåkra mosse i Staffanstorp. 
För karta och vägbeskrivning kan du klicka här. 

Hela området är på ca 6000 kvm inhägnad gräsmatta indelad i 3 hagar.

Den första hagen är den minsta, vilken vi kallar "lilla hagen". Här finns vår bod med utskjutande tak där man kan sitta och fika. Endast instruktörer, styrelsemedlemmar och samordnare i träningsgrupperna har tillgång till boden. 
Denna hagen används ofta för uppställning av hundburar, genomgång inför kurser eller uppbyggnad av mindre träningsstationer. 

Eftersom denna hagen kommunicerar med de båda andra är det extra viktigt att visa hänsyn till varandra, vare sig det är om man själv tränar i hagen och någon annan ska passera eller om du är en som ska passera igenom till nästa hage. 
Prata med varandra och tänk på att inte passera för nära eventuellt uppbundna hundar längs med staketet. 

IMG_4424.JPG

I andra änden av den "lilla hagen" har vi den "stora hagen". Denna hagen är som namnet avslöjar den största hagen och här föregår den mesta av kursverksamheten. I hagen kan vid olika tillfällen finnas enstaka agilityhinder och lydnadshinder som man kan nyttja på eget ansvar, och vi ber även att de ställs tillbaka på sin plats efter träning. 

I hagen finns vårt "rallyskjul" med skyltar, skylthållare, koner med mera för egenträning i rallylydnad. Skjulet är låst, för att få tillgång till koden kan du kontakta kassören på This is a mailto link
I den "stora hagen" finns även en låst container med agilityhinder. Endast instruktörer, styrelsemedlemmar och samordnare i träningsgrupperna har tillgång till koden. 

En spännande störning är att vi har några trevliga och väldigt nyfikna grannar i form av en flock kor som går runt på markerna kring mossen. De är vana vid hundar och kommer ibland fram till staketet för att titta på när vi tränar, men försök undvika att din hund springer längs med staketet och skäller på dem. 

IMG_4204.JPGIMG_4409.JPG

Direkt till höger om den "lilla hagen" finns vår "agilityhage". Som namnet kanske avslöjar är det här vi framför allt har våra agilityträningar. Här finns det under träningssäsongen hinder ute. De kan ibland vara uppställda som en färdig numrerad bana, då ber vi er att ställa tillbaka hindren på samma plats efter träning. Om ingen bana är uppbyggd är det fritt fram att flytta hindren. 
Vi har även en låst container med fler agilityhinder. Endast instruktörer, styrelsemedlemmar och samordnare i träningsgrupperna har tillgång till koden.

Vi har lösa hinderhållare på våra hinder och för att dessa inte ska trilla ner i gräset och förstöra vår gräsklippare ska ALLA hinderhållare och hoppbommar plockas ner efter varje träning och läggas i den vita lådan i hagen. 
Både hagen och lådan är låsta med kodlås för att obehöriga ej ska leka på och vandalisera våra hinder. För att få koden till agilityhagen kontakta vår kassör på This is a mailto link

58769311_10217524423078513_4311886525093642240_o.jpg

På kvällarna har vi belysning som vi kan tända. Denna lyser upp lilla hagen, agilityhagen och ca hälften av den stora hagen. 

OBSERVERA! På andra sidan rondellen mot Lund ligger Staffanstorps sportskytteklubb. Skotten är dämpade men kan höras från hundklubben. Detta tycker vi är mestadels positivt eftersom vi kan skapa en positiv association mellan skotten och alla roliga aktiviteter vi gör med våra hundar på träningsbanan. Därför uppmuntrar vi våra medlemmar att komma och skotträna sina hundar på banan när de skjuter på skytteklubben. 
Vet man med sig att man har en hund som är väldigt skotträdd och även de dämpade skotten kan förstöra träningen för sin hund kanske man ska undvika de tiderna på banan och i stället skotträna på ett lite längre avstånd. 
Skytteklubben brukar ha träning på tisdag och torsdag kvällar 16:00-20:00 samt på lördagar 10:00-16:00.

Uppdaterad: 23 SEP 2020 09:05 Skribent: Ina Malmkvist
E-post: Adressen Gömd

Besök oss på Facebook:


 

Våra sponsorer:

HelHundlogo.jpg

p1.png

sportringen.png

8313_cmyk_c_pos_2.jpg

Andra bra länkar: 


 

 

Postadress:
Staffanstorps hundklubb - Draghundsport
Ina Malmkvist, Åkershus 19B
24537 Staffanstorp

Besöksadress:
Gullåkravägen
24532 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@staffansto...

Se all info