Hoppa till sidans innehåll

Stafsinge IF 70-årsfest


Mycket lyckad 70-årsdag

Lördagen den 29 juni kommer för alltid att vara inristad i Stafsinge IF:s egen historiebok. Det var dagen då över 180 personer drog till fest på Stafsinge IP. Men det var också dagen då Stafsingecupen Special avgjordes. Men vi tar det från början…

Festkommittén hade gjort ett fantastiskt jobb med allt som hörde 70-årsdagen till. Man välkomnade publik och spelare i de 8 lagen som skulle spela i Cupen till ett härligt Stafsinge IP. Vad gör det väl då att det regnar lite? Tyvärr gjorde väl regnet att de aktiviteter som annars hade kunnat vara riktigt fullbokade, såsom fotbollsgolf och prickskytte, inte var lika fullsatta som om det hade varit sol på himlen. Men med gott humör och många som hjälpte till så gjorde det inget, alla var glada ändå. Det såldes lotter med chans på fina priser (där samtliga vinsterna för övrigt är uthämtade). Men det var väl ändå Stafsingecupen Special – 70-årscupen som var det som lockade allra mest.

8 hugade lag, alla med samma vinstchans tack vare ett finurligt handicapsystem med straffar, dök upp. Samtliga 8 lag var ganska säkra på vinst, i alla fall i förväg.

I första matchen tog sig lag P-35 an A-lag Senior 2. En tuff match där till slut A-laget gick segrande ur striden. P-35:orna såg inte alltför nedslagna ut. ”Vi borde satt våra bonusstraffar”, var kapten Annervis kommentar efter matchen.

Därefter var det damlaget som gick en match mot den Gyllene Generationen -87. Där var 87:orna lite för starka även om damlaget stretade emot mycket förtjänstfullt med Fredrika Nilsson i mål.

P99-00 var extra taggade i matchen mot tränarna/ledarna och det skulle visa sig vara den tuffaste matchen utav samtliga. De yngre grabbarna stred med allt de hade men med endast minuten kvar kunde ledarna avgöra till 2-1 och avancemang till semifinal. Dock en mycket strong insats av det unga laget.

U-laget ställdes sedan mot grabbarna i P55. Och här kom väl kvartsfinalernas största skräll då P55 kunde vinna matchen med sista sparken. Ett gäng molokna grabbar i U-laget gick av banan med sänkta huvud.

I semifinalerna ställdes den Gyllene Genarationen i ett mycket laddat prestigemöte mot A-laget. En tuff kamp utspelades inför den ivrigt påhejande publiken. Till slut lyckades -87:orna ta hem matchen och gå till final!

I den andra semifinalen var det aldrig något snack då P55 ställdes mot ett taggat Tränar/ledar-lag och trots en straff i handikapp var det aldrig tal om något annat än vinst för de vitklädda Tränarna/ledarna som gick iväg och vann komfortabelt.

Den stora finalen skulle alltså gå mellan den Gyllene Generationen -87 och Tränarna/Ledarna. Tränarna/Ledarna hade 3 mål upp tack vare straffsparkarkssystemet. Det skulle dock visa sig att straffarna inte hade behövts då Tränarlaget vann totalt med 4-0 (3-0 efter straffarna). Man kunde höra lite muttrande om att det säkerligen hade blivit ett annat spel om det inte varit för straffarna, men så var ju reglerna och gör man inte mål så blir det inga mål…

En mycket glad och lätt haltande lagkapten Magnus Jacobsson kunde lyfta bucklan och tacka för goda matcher. En riktigt rolig turnering som rent utav kanske kan återkomma inom kort?

Tränarna-ledarena 2013

Det gick sedan hem och laddades för kvällens trevliga festligheter. Runt 18:30 började festdeltagarna droppa in på IP. Det var mycket bra ordnat och vädersäkrat med rejäla tält som festdeltagarna satt i. Hela 180 personer slöt upp och det blev precis så trevligt som man hade kunnat förvänta sig. Uffe Chrix såg till att det inte var tyst en enda sekund på hela kvällen. Glada skratt, sköna sånger och kul tävlingar gjorde att kvällen bara rusade iväg.

Före detta ordförande Bengt-Erik Karlsson höll ett tal där han berättade om Stafsinge IF:s historia samt hyllade de som gjort så mycket för föreningen genom åren. Men även de som lägger ner så mycket tid och engagemang i nutid uppmärksammades och hyllades såklart. Kvällen avslutades med tårta och dans till in på småtimmarna och allt förlöpte mycket bra. Till och med regnet höll sig borta, i alla fall märktes det inte om det kom något stänk…

70-årsfesten

Stort tack till samtliga som varit inblandade!  Det är tack vare alla er som lägger ner så otroligt mycket jobb i föreningen som denna dag blev precis så lyckad som den blev. TACK!

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:07 Skribent: Magnus Gunnarsson

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 04-05

Herr Senior 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link

Se all info