Hoppa till sidans innehåll

Stafsinge spelar i divison 2 2019

04 NOV 2018 14:49
Stafsinges herrar spelar, för första gången i klubbens 75-åriga historia, i division 2 nästa säsong. Detta står klart sedan man nått oavgjort 1-1 borta mot Kvarnby i den avgörande kvalmatchen.
  • Skapad: 04 NOV 2018 14:49

Stafsinge åkte till Bäckagårds IP´s konstgräs i  Kvarnby, med ett överläge med 2-0 efter segern i hemmamötet förra lördagen. Med sig hade man stort stöd på läktarna, med bla två bussar av förväntansfulla supportrar. I förra matchen fick backen Victor Ericsson syna det röda kortet, vilket innebar avstängning. In från start kom istället Sebastian Levinsson som tog plats centralt på mittfältet då Hugo Thörnqvist tog steget ner på vänsterbacksplatsen.

Ett mål för Stafsinge skulle innebära att Kvarnby var tvungna att göra fyra mål för att vinna dubbelmötet och platsen i division 2. Det märktes också direkt att Stafsinge inte skulle lägga sig på försvar utan att man istället gick för det där viktiga målet. Och redan i den 11:e minuten fick man utdelning. Lagkaptenen Emil Bengtsson tog sig runt på högerkanten och hans precisa inlägg möttes på volley av skyttekungen Jesper Carlsson och Kvarnbys målvakt hade inte en möjlighet att förhindra Stafsinges ledningsmål. Glädjen i Stafsinge och bland den stora skaran Stafsinge-supportrar blev såklart enorm över det så viktiga målet, som alltså innebar att Kvarnby behövde göra fyra. Redan här började det talas på läktaren om att avancemanget var klart. Den förväntade anstormningen från Kvarnby uteblev utan istället var det Stafsinge som fortsatte att styra spelet. Därför kändes kvitteringen i 28:e minuten som onödig. Målet tillkom efter en frispark en bit in på Stafsinges planhalva, där Stafsinges försvar inte lyckades få undan bollen utan istället kunde Kvarnbys Emil Grimbe stötta in kvitteringen från nära håll. Under den resterande delen av halvleken var det fortsatt Stafsinge som förde spelet och de gånger som Kvarnby försökte anfalla avväpnades de enkelt av Stafsinges skickliga försvar.

Inför den andra halvleken fick Stafsinge-spelarna tydliga instruktioner från tränare Peter Berta om att hålla bollen inom laget och att inte ta några risker utan att ligga på rätt sida i försvarsarbetet. Kvarnby var tvungna att gå framåt, men det var först med 20 minuter kvar som det blev farligt och då hade man en period med några farliga avslut som satte utmärkte målvakten Mladen Galabos på prov. Stafsinges mittfält, med Edwin Jacobsson i spetsen, slet hårt och gav aldrig Kvarnby några möjligheter att spela sig fram till anfall utan man tvingades till långa bollar som blev ett enkelt byte för Stafsinges säkra mittbackar Daniel Johansson och Oskar Andersson. Den sista kvarten blev i princip en transportsträcka där Kvarnby såg uppgivna ut och Stafsinge väntade på att få fira. När domaren till sist blåste för full tid, visste jublet inga gränser och planen stormades av segerrusiga supportar.

Efter en ganska svag serieavslutning, har Stafsinge har genomfört kvalspelet på ett imponerande sätt med fyra matcher utan förlust och stundtals väldigt bra spel. Nu väntar alltså divison 2-spel för första gången för klubben och med bla spännande derbymatcher mot Vinberg och Ullared.

Firandet fortsatt sedan i bussarna hem och senare på kvällen på klubbens årsfest. Vilket år det blev för Stafsinge IF med avancemang för både damer och herrar!

Laget: Mladen – Jesper A, Danne, Oskar, Hugo – Albin, Edwin, Sebbe(Gustav), Emil, Makrill – Jesper C

Spelarbetyg (jury Christian P)

+++ Edwin Jacobsson

++   Mladen Galabos

+     Daniel Johansson


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0346-17211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0346-17211
E-post: This is a mailto link