Hoppa till sidans innehåll

Vidare efter osannolikt drama

21 OKT 2018 20:53
Stafsinge tog sig vidare i kvalet efter att på söndagen betvingat skånska Limhamn/Bunkeflo på bortaplan med 2-1 i en osannolikt dramatisk match. Stor matchvinnare blev Albin Malmlöf Johansson, som avgjorde i den 4:e tilläggsminuten med ett drömmål.
  • Skapad: 21 OKT 2018 20:53

Första kvalmötet med Limhamn/Bunkeflo slutade som bekant 2-2 efter att Limhamn kvitterat på övertid. Därmed var det i princip seger som gällde för Stafsinge om man skulle gå vidare i kvalet mot division 2. Jämfört med förra mötet hade Stafsinge gjort en ändring från start, då Emil Bengtsson var tillbaka i laget istället för Sebbe Levinsson.

Matchen spelades på konstgräs i Bunkeflostrand och inramningen runt planen påminde mer om en träningsmatch på vintern än en kvalmatch.

Det man lärt sig från förra matchen mot Limhamn, var att det är ett välorganiserat, fysiskt starkt lag vars anfall ofta består av längre bollar mot den store, starke anfallaren Saban Pehilj. Redan under den första halvlekens första 10 minuter, hann bägge lagen missa varsina riktigt vassa målchanser. Först var det kapten Emil som inte tillräckligt snabbt fick ordning på sitt avslut med öppet läge efter en hörna, men ännu mer givet var det när en Limhamn-spelare missade öppet mål på ett inspel från kanten. Annars präglades halvleken av mycket kamp och Limhamn-spelarna gick hårt åt Stafsinge-spelarna och de tillresta Stafsingesupportrarna tyckte att domaren häll inne lite väl länge på de gula korten. Stafsinge började komma in mer och mer i matchen och vann flest dueller och såg lite kvickare och rappare ut än Limhamn. I den 26 minuten tog man också ledningen. Ledningsmålet var ett självmål som tillkom när Makrill Johanssons chip in mot straffområdet nickades in i eget mål av en Limhamn-försvarare. Glädjen över ledningsmålet blev dock relativt kort. En av de många långbollarna från Limhamn, missbedömdes av Stafsinges försvar och ställde nämnde anfallare Pehili helt ensam i straffområdet och avslutet var kliniskt och i den 33:e minuten var det kvitterat till 1-1. Efter kvitteringsmålet var det Limhamn som var det bättre laget utan att göra några mål. Oavgjort i halvtid!

Andra halvlek var den första lik. Stafsinge var ju tvungna att anfalla men även om man hade mest boll kom man inte riktigt till några farliga lägen. De gånger det fanns lägen var Limhamns försvar på sin vakt både genom skickligt försvarsspel men stundtals också ganska fult. Tiden gick och Limhamnspelarna gjorde sitt bästa att dra ner tempot, vid inkast, frisparkar etc. Då Stafsinge fick chansen var avsluten inte riktigt av den kvalitet som krävdes för att sätta Limhamns målvakt på några större prov. Hugo Thörnqvist sköt en frispark i bra lägen men skottet var för löst. Jesper Carlsson hade ett nickläge men lyckads varken placera eller få fart på nicken. Den allra bästa chansen hade dock Emil Bengtsson som fri med målvakten inte lyckades lyfta en studsande boll över målvakten ini mål och returen rensades undan av Klockan hade passerat 90 minuter och Limhamn hade skickligt fått tiden att gå när man ordnade inkast efter inkast. Till slut fick i alla fall Stafsinge tag på bollen och fick också en frispark på mittplan. Frisparken lyftes mot mål av Hugo, men nickades undan. Dock inte bättre än att den damp ned framför fötterna på Albin Malmlöf Johansson, som drog till på halvvolley från 30 meter. Och vilken träff han fick! Bollen satt otagbart i den chanslösa målvaktens vänstra hörn. 2-1 till Stafsinge i den 94:e minuten. Nu väntade en nervös minut för Stafsinge och inte blev det bättre av att Limhamn fick en hörna, men det blev inga fler mål. Ett stort segervrål utbröt bland spelare och supportrar, som nu får uppleva ytterligare en kvalomgång.

Stafsinge gör idag återigen en mycket bra match mot ett mycket bra lag. Matchen var även denna gång helt jämn och det blev verkligen små marginaler som skulle fälla avgörandet.

 

Spelarbetyg: (jury Anna A)

+++´Oscar Andersson

++    Edwin Jacobsson

+      Albin Malmlöf Johansson

Laget; Mladen – Jesper A, Oscar A, Danne, Victor(Sebbe) – Makrill (Fatko), Emil, Edwin, Hugo, Albin – Jesper C

Det blev idag också klart vilket lag från tvåan som blir nästa kvalmotståndare. Det blir återigen ett lag från Malmö-trakten. Nämligen Kvarnby, som efter dagens förlust mot Varbergs GIF missade chanser att gå förbi Ullared som låg precis ovanför strecket. I skrivande stund är det inte spikat dagar eller tider för matcherna, men de kommer spelas under de kommande två helgerna. Även denna kvalomgång består alltså av ett dubbelmöte, där vinnaren är klara för division 2 år 2019.

 


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0346-17211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0346-17211
E-post: This is a mailto link