Hoppa till sidans innehåll

Domaren i fokus när Stafsinge spelade oavgjort

12 MAJ 2019 12:26
I den 93:e matchminuten blåste domaren straff till bortalaget Hittarp, som också innebar mål och kvittering till 1-1. Det var minst sagt upprört i Stafsinge som menade att straffen var tveksam och Stafsinge borde haft frispark i situtionen innan.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2019 12:26

Skånska Hittarp har inlett serien på bästa sätt och var också obesegrat inför mötet med de rödsvarta eleganterna. Stafsinge i sin tur har haft det tyngre men tog päng senast i derbyt mot Ullared och förhoppningarna om en bra insats var stora. Stafsinge hade även inför denna match en trupp som präglas av skador. Bla Emil Bengtsson, Makrill Johansson, Denis Kelmendi och målvakten Mladen Galabos saknades i truppen denna gång. I gengäld var Oscar Andersson tillbaka efter skada och Mladen ersattes av Martin Birgersson i målet. Under veckan har även Filip Kylli- Nilsson anslutit till laget från Ullared.

 Stafsinge inledde bra och kom fram i ett par hyfsade lgäen, men där avsluten dock inte utgjorde något hot för Hittarp. I den 16:e minuten komibnerade sig Casper Persson och Albin Malmlöf, igenom på högerkanten. Hittarp misslyckades med att rensa bort Caspers inlägg och Jesper Carlsson höll sig påpassligt framme och kunde lobbnicka in ledningsmålet för Stafsinge. Därefter var det Hittarp för hela slanten och man hade det mesta av bollinnehavet, vilket gjorde att Stafsinge i stora stunder bara fick jaga boll. Trots det stora bollinnehavet var Hiitarps heta målchanser få. Mycket tack vare en stabil insats av Stafsinges backlinje. Stafsinge lyckades hålla sin ledning till pausvilan.

Hittarp fortsatte att dominera i den andra halvleken och Stafsinges anfallsförsök bestod mestadels av längre bollar mot anfallarna Jepser Carlsson och Jasmin Barucic. Ett par gånger var det riktigt nära kvittering för Hittarp men båda gångerna täcktes skott av Stafsinges försvarsjätte Daniel Johansson. Publiken väntade nog bara på en kvittering men Stafsinge slet frenetiskt i defensiven och ju längre klockan gick ju mindre blev också Hittarps chanser. Det såg ut som om Stafsinge skulle hålla undan och inkassera en välbehövlig trepoängare, men då hände det som nte fick hända. Hittarp hade flyttat fram nästan hela sitt lag i jakten på kvittering och också bytt in exallsvenkse mittbacken Walid Atta i anfallet. I den 93:e minuten föll nämnde Atta i en kamp med Stafsingeförsvarare, när han precis nickat ett inlägg utanför och domaren valde att blåsa straff, som också förvaltades på bästa sätt för Hittarp och kvitteringen var ett faktum i matchens sista spark. Det var minst sagt upprört i Stafsinge-lägret som både tyckte straffen var tveksam, men också menade på att Daniel Johansson skulle fått frispark i situationen innan vilket gjorde att hans rensning istället gav Hittarp nytt läge att slå det inlägg som föregick straffen. Domaren stod också långt ifrån situationen och kan omöjligt ha sett vad som hände mer att någon ramlade.

1-1 mot topplaget Hittarp hade Stafsinge nog innan matchen varit ganska nöjda med, men av förklarliga skäl var det allt annat än nöjda Stafsingespelare och ledare som gick av plan. Hittarp var det klart bättre laget spelmässigt, men Stafsinge visade stort hjärt i defensiven och backlinjen ledd av giganten Danne Johansson, får överbetyg för sin insats idag. I nästa omgång väntar nytt skånskt motstånd då Olympic kommer på besök till Stafsinge IP på lördag.

Laget; Martin B - Casper, Danne, Haag, Oscar A( Elias) - Albin, Edwin, Victor (Filip), Sebbe - Jasmin (Arjan), JC

Spelarbetyg (jury Magnus J)

+++ Danne

++   Oscar

+    Martin


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link