Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot IFK Malmö

21 JUN 2019 09:03
Det blev oavgjort 2-2 på Stafsinge IP mellan hemmalaget och gästande IFK Malmö. Ett resultat som hemmalaget inte alls var nöjt med, trots att man vänt underläge två gånger om.
  • Skapad: 21 JUN 2019 09:03

Efter den pinsamma 8-0 förlusten senast mot Ängelholm, var det ett revanschsuget Stafsinge som behövde en seger, efter fyra raka förluster. I laget saknas alltjämt skadade Fredrik Haag och Edwin Jacobsson. Lägg därtill att Elias Dehlryd och Robin Johansson också var indisponibla till denna match.

Matchen hann knappt börja innan gästande IFK Malmö tagit ledningen, när en väl slagen frispark från mittplan ställde både Stafsinges försvar och målvakt Jocke Dahlberg. Det såg ut som om det var en touch på en Malmö-spelare som bidrog till målet. Tungt vara bara förnamnet för hemmaspelarna. Stafsinge spelade dock upp sig och var det bollförande laget i hela första halvlek. Kapten Emil Bengtsson var den som hade den bästa chansen när han efter en fin aktion, sköt hårt från straffområdeslinjen och tvingade Malmös målvakt att sträcka ut. Annars var det mest vid de fasta situationerna som Stafsinge var som allra farligast. Efter dryga halvtimmen flyttade man upp laget i samband med frispark, vilken rensades undan av Malmö-försvaret, men Stafsinge vann tillbaka bollen och Makrill Johansson hittade med ett inlägg Daniel Johansson som elegant placerade in kvitteringen på volley. Stafsinge fortsatte att spela bra och gick in för halvitdsvila med en bra känsla.

I den andra halvleken exploderade matchen efter dryga kvarten. Stafsinge hade på bara några minuter tre jättelägen att ta ledningen där Makrill, Albin Malmlöf och Jesper Carlsson var nära i sina avslut. IFK Malmö hade dock den allra hetaste chansen där målvakt Dahlberg gjorde en utmärkt räddning på ett friläge. I den 66:e minuten missade domaren en (enligt Stafsinge-lägret) solklar frispark på egen planhalva för Stafsinge, vilket ledde till att IFK Malmö fick en hörna. En hörna som hemmaförsvaret inte lyckades få undan utan Victor Sköld kunde ge bortalaget en sett till spelbilden, orättvis ledning med 2-1. Tränare Andeé agerade direkt och bytte in Jasmin Barucic. Bara fem minuter efter Jasmin bytts in fick han chansen att kvittera från straffpunkten, sedan Samuel Ohlsson sparkats ner efter en hörna. Jasmin satte straffen bergsäkert och kvitteringen var ett faktum. Med 10 minuter kvar kapades Jasmin brutalt bakifrån på mittplan och en Malmöspelare fick syna det röda kortet. Med en man mer gick Stafsinge för seger och etablerade också visst tryck mot Malmös mål. Allra farligast blev det i matchens absolut sista minut, när nämnde Jasmin nickade en frispark mot krysset. IFK Malmös målvakt gjorde en fin enhandsräddning och räddade därmed en poäng åt gästerna.

Det oavgjorda resultatet var inte till belåtenhet i Stafsinge-lägret. Man hade behövt en trepoängare för att inte halka efter i bottenstriden. Som väl var förlorade de tre lagen som är närmast ovanför och Stafsinge har nu två poäng upp till kvalplats och tre poäng upp till säker mark. Spelmässigt var i alla fall denna matchen ett fall framåt efter två riktigts svaga insatser, och Stafsinge var förtjänta av mer än en poäng idag. Nästa lördag väntar en svår bortamatch mot Onsala och därefter två helt avgörande hemmamatcher mot bottenkollegorna Prespa och Assyriska.

Laget : Dahlberg - Casper, Danne, Samuel, Oskar - Albin, Emil, Makrill (Denis), Filip, Sebbe (Jasmin) - Jessper

Spelarbetyg

+++ Samuel

++   Albin

+     Filip


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2020
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 04-05

Herr Senior 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link