Hoppa till sidans innehåll

Oerhört viktig seger mot Assyriska

11 JUL 2019 22:28
Det blev seger med 1-0 för Stafsinge mot Assyriska på Stafsinge IP, i den så viktiga sista matchen innan sommaruppehållet. Jasmin Barucic blev stor hjälte med matchens enda mål i den andra halvleken.
  • Skapad: 11 JUL 2019 22:28

Stafsinge kom till spel med tre spelare som gjorde sina första matcher från start i år. Hugo Thörnqvist kom in på vänsterbacken istället för skadade Oscar Andersson och nyförvärvet från Vinberg Medion Kabashi, tog plats i anfallet. Dessutom gavs 17-årige Oscar Christiansson chansen från start, efter sitt fina inhopp senast, på mittfältet.

 Man trodde kanske att Stafsinge i denna viktiga och efter många insläppta mål på sistone skulle starta med en defensivare uppställning, men tränare Andreé valde det motsatta och startade med tre anfallare.

 Första halvleken bjöd på jämnt spel och relativt få målchanser. Assyriska var det lag som inledningsvis hade mest boll, men ju längre halvleken gick, desto mer var det Stafsinge som tog över. Lagen hade varsin bra chans i första halvlek. Assyriska efter en hörna och Stafsinges chans stod Elias Dehlryd för med ett fräsande långskott strax utanför stolpen. 0-0 i halvlek i en halvlek i ganska högt tempo och där båda lagens backlinjespel imponerade och förhindrade de vassa målchanserna.

 Stafsinge tvingades göra ett byte direkt i halvlek, då nyförvärvet Kabashi tvingades utgå med ljumskproblem. In kom den comebackande efter skada, mittfältaren Edwin Jacobsson, som kom att spela en avgörande roll. Inledningsvis tryckte Assyriska på och fick Stafsinge att sjunka längre och längre ner i banan. Stafsinges vassa backlinje med general Danne Johansson i spetsen, avvärjde enkelt avslutsförsöken och precis som i första halvleken, tog sig Stafsinge sakta men säkert tillbaka in i matchen. De heta målchanserna var precis som i första få. Den vassaste hade Assyriska halvvägs in i halvleken, med ett skott från vänsterkanten som touchade målvakt Jocke Dahlbergs ribba. I den 73:e minuten kom matchens avgörande. Inhoppare Jacobsson slet sig loss på högerkanten och tog sig förbi Assyriska-försvaret och hittade med ett snett-inåt-bakåt-inspel, en perfekt inlöpande Jasmin Barucic, som höll undan för en Assyriska-försvarare och placerade in ledningsmålet 1-0. Efter Stafsinges ledningsmål, blev man väldigt försiktiga och tillät Assyriska att trycka på framåt. Bortsett från några fasta situationer blev det dock inte jätte-farligt framför Dahlberg. Med fem minuter kvar kapade Edwin Jacobsson en Assyriska-försvarare som renderade ett solklart gult kort. Den fällde Assyriska-spelaren tappade dock humöret och skrek högt könsord till Jacobsson och domaren hade inget annat val än att visa ut Assyriska-spelaren. Trots en man mindre gjorde bortalaget ett rejält försök att kvittera och det blev riktig nervöst när Assyriska fick en frispark på övertid strax utanför straffområdet. Frisparken gick dock högt över och det blev Assyriskas sista chans. Stafsinge kunde jubla åt en minst sagt viktig seger.

 Segern innebar att Stafsinge gick förbi Vinberg och Prespa i botten, upp på kvalplats. Dock har man en match mer spelad. Nu väntar sommaruppehåll och i och med segern känns det genast mycket bättre inför hösten.

Laget: Dahlberg – Casper, Danne, Samme, Hugo (Sebbe)  - Oscar C(Makrill), Emil, Elias – JC(Arjan), Jasmin, Medion (Edwin)

+++ Danne

++   Samuel

+     Elias


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2020
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 04-05

Herr Senior 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link