Hoppa till sidans innehåll

Straffmål sänkte herrarna

11 AUG 2019 10:53
Det blev förlust i den första matchen efter sommaruppehållet för Stafsinge. Topplaget Rosengård vann hemma på Rosengårds IP med 1-0, efter att man gjort mål på straff i slutet av den första halvleken.
  • Skapad: 11 AUG 2019 10:53

Stafsinge kom till spel utan sitt försvarsess Daniel Johansson, som skadat sig på träningen i veckan och målvakten Mladen Galambos som tvingats lämna återbud efter att blivit getingstucken. Dessutom har lagets bästa målskytt Jasmin Barucic lämnat för Halmia under sommaruppehållet.

Tabellfemman Rosengård började, precis som i mötet lagen emellan i våras, i högt tempo och med en fartfylld offensiv. Man försökte hitta in bakom Stafsinges backlinje till sina snabba offensiva spelare och lyckades ganska bra med detta. Ett par riktigt vassa chanser skapades på detta sätt men lyckligtvis för Stafsinge var kvaliteten i avsluten i den bästa, utan målvakt Martin Birgersson fick oftast se avsluten gå en bra bit utanför målramen. Stafsinge tog sig in i matchen mer och mer och hade också ett par bra chanser. Den allra bästa fick Albin Malmlöf som elegant tog ner en djupledsboll i steget, som gav honom, fri lejd mot Rosengårds målvakt. Men Albin fick lite för bråttom och avslutet gick långt utanför. Med fem mnuter kvar av första halvleken tog sig Rosngård igenom Stafsinges försvar vilket gav friläge för en anfallare. Anfallaren kolliderade med en utrusande målvakt Birgersson och straffen var solklar. Straffen sattes också i mål även om Birgersson var på den med sin högernäve.

I den andra halvleken började Rosengård också i bra tempo och skapade en bra chans där Birgersson fick göra en fin räddning, när han räddade ett friläge från kanten. Därefter var det nästan bara Stafsinge. Kvarten in i halvleken hade man en period då chanserna radades upp. Jesper Carlsson hade två jättechanser att kvittera men fick inte fart på avsluten. Sebbe Levinsson sköt två gånger om i öppet läge där hans avslut räddades på linjen. I detta skede av matchen borde Stafsinge ha kvitterat och man skapade fullt tillräckligt med chanser som ska ge utdelning. Ju längre matchen gick desto mer sjönk också tempot och matchkvaliteten. Delvis förklarat av den tryckande värmen som Malmö bjöd på denna lördag. Rosengård försökte bevaka sin ledning och drog ner på tempot så mycket man kunde vid inkast, skador, byten etc och Stafsinge blev mer och mer frustrerat vilket renderade felbeslut och misstag när man väl skapat tryck mot Rosengårds försvar. I sista övertidsminuten fick Jesper Carlsson sista chansen till kvittering, när han omarkerad på bortre stolpen kunde nicka ett långt inlägg mot mål, men han fick inte tillräcklig fart i sin nick, som blev ett lätt byte för Rosengårds målvakt.

Spelmässigt gör Stafsinge åter en helt ok insats mot ett, farmför allt offensvt, duktigt Rosengård. Försvarsspelet i andra halvlek, är exemplariskt och man skapar också tillräckligt med chanser för att få med sig minst en poäng om kvaliteten i avsluten och i de avgörande lägena varit bättre.

Förlusten innebär att Stafsinge nu är jumbo i serien med tre poäng upp till Vinberg och Assyriska ovanför nedflyttningsstrecket. I nästa omgång väntar ett oerhört viktigt derbyt mot Ullared hemma på Stafsinge IP. Ett Ullared som visat god form under hela säsongen och överaskat många.

Spelarbetyg

+++ Oscar A

++   Casper

+     Emil

Laget: Casper, Haag (Emanuel), Samuel, Oscar A - Edwin, Emil, Sebbe(Makrill) - Filip(Oskar C) - Albin(Arjan), JC


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link