Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust i derbyt

07 JUN 2019 09:23
När det gällde som mest, presterade Stafsinge som sämst. I det prestigefyllda derbyt mot Vinberg fick man det inte alls att stämma, utan Vinberg kunde enkelt vinna med 2-0 efter att avgjort matchen i första halvlek.
  • Skapad: 07 JUN 2019 09:23

Trots strandväder var det storpublik som tagit sig till Stafsinge IP på nationaldagen för att bevittna det heta derbyt mellan de bägge Falkenbergs-lagen. Publiken fick se en match som inte kommer gå till historien som någon välspelad intensiv derby-match, som man kanske hoppats på inför. I stället blev det en match med få målchanser, i lågt tempo, som till viss del förklarades av den tryckande värmen.

Gästerna Vinberg var laget som började bäst och också skapade de första chanserna i inledningen av halvleken. Den allra vassaste hade dock Stafsinge. Ett misstag av Vinbergs målvakt gav Stafsinges forward Jasmin Barucic i princip öppet mål från straffområdeslinjen med en felplacerad målvakt, men Jasmins vänsterskott smet utanför stolpen. Ett mål där och det kunde blivit en helt annan matchbild. Istället var det Vinberg som i den 28:e minuten tog ledningen med 1-0, när ett täckt avslutsförsök, hamnade framför fötterna på en helt fristående Vinbergsspelare som enkelt kunde placera bollen förbi en chanslös Mladen Galambos i hemmamålet. Hemmaspelarna och publik hävdade att det var offside, men den assisterande domarens flagga stannade nere. 8 minuter senare var det dags igen, när Vinberg fick hörna. En hårt inåtskruvand hörna, ställde till problem för Mladen, vars utboxning tog i ryggen på en Stafsinge-spelare och studsade snöpligt i mål till 2-0 för Vinberg. Tungt för Stafsinge som inte alls kommit in i matchen.

Trots byten i paus, blev det inte alls bättre för Stafsinges del. Bortsett från en nick från Daniel Johansson, skapades egentligen inte en enda målchans av hemmalaget. Andra halvleken var överlag en väldigt slätstruken historia där det bortsett från Dannes nämnda nick, inte fanns några chanser till mål från något av lagen och den riktiga derby-karaktären inföll sig aldrig. Vinberg försvarade sin 2-0-ledning mycket skickligt och spelade taktiskt runt bollen inom laget, vilket gjorde att hemmaspelarna fick jaga utan boll i värmen. När domaren blåste för full tid var det bortalaget som kunde jubla åt en mycket viktig trepoängare, som innebär att Vinberg kan spana uppåt i tabellen.

För Stafsinge är nu tabell-läget prekärt. Man ligger nu under nedflyttningsstrecket och i nästa omgång väntar tuffaste motstånd, då man möter serieledande Ängelholm på bortaplan. Spelet idag gladde som sagt inte alls, men ett glädjeämne från dagen var att yttern Robin Johansson nu gjorde comeback med inhopp efter lång skadefrånvaro.

Laget: Mladen – Casper (Denis) Danne, Samuel, Oskar – Elias (Filip), Edwin, Emil, Albin (Makrill) – Jasmin (Robin), JC

Spelarbetyg (dagens jury Bengt C, hade den utmanande uppgiften att hitta tre spelare…)

+++ Edwin

++   Danne

+     Oskar


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2020
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 04-05

Herr Senior 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link