Hoppa till sidans innehåll

Två olycksminuter sänkte Stafsinge

30 MAJ 2019 16:33
Det belv förlust med 1-2 i Hallandsderbyt mot Halmia för Stafsinge. Detta efter att Stafsinge sin vana troget, varit i ledningen i halvtid, men sedan tappat poängen under två olycksaliga minter med 20 minuter kvar.
  • Skapad: 30 MAJ 2019 16:33

Mötet med hallandskollegan Halmia på Stafsinge IP ,var en mcyket viktig match för båda lagen, som vid eventuell vinst skulle ta kliv uppåt i tabellen, medan en förlust skulle göra att man drogs in i botten.

Blåsten och det kylslagna vädret bjöd inte in till något skönspel och mtachen innehöll få målchanser. Det var Halmia som var det bollförande laget i första halvlek, men det var Stafsinge som skapade den första målchansen när Jesper Carlsson fick läge på ett inspel från högerkanten, men avslutet blev för tamt. Trots sitt bollövertag skapade Halmia inte förrän i den 27;e minuten sin första riktigt vassa målchans, där Stafsinges målvakt fantomräddade ett friläge. Det såg ut att bli en mållös första halvlek när Stafsinge fick frispark i den 44:e minuten. Elias Dehlryds fina frispark hittade Emil Bengtsson på bortre stolpen som nickad in bollen mot mitten och där kom Jasmin Barucic och petade in ledningsmålet 1-0 för Stafsinge. Ett mycket psykologsikt mål precis innan halvtid.

Den andra halvleken var den första lik, med bollövertag från Halmia, men en välorganiserad defensiv i Stafsinge gjorde det svårt för Halmia att skapa chanser. De två hetast hade istället Stafsinge. Först när Edwin Jacobsson vände sig fri i straffområdet på Casper Perssons fina högerinspel, men avslutet var löst. Därefter var Jamin Barucic cntimetrar infrån att styra in Jesper Carlssons avslut. Men istället för 2-0 blev det två minuter som gjorde att Stafsinge tappade sin ledning och som det visade sig, matchen. Ett bolltapp på Stafsinges högerkant gav Halmia kontringsläge, som resulterade i ett friläge där målvakt Galabos, rev ner Halmia-spelaren och straffen var solklar. Straffen sattes säkert i mål av Halmias bäste spelare Emil Håkansson. Bra minuten senare kom samme Håkansson runt på kanten och slog ett lågt härt inlägg som skarvades i mål vid första stolpen av Rasmus Andersson. Även om Stafsinge därefter flyttade fram sina positioner, så lyckades man inte skapa något riktigt tyrck framåt. De gånger som det blev farligt var vid fasta situationer och det stora läget hade Emil Bengtsson vid en frispark från nära hål, som dock han sköt över.

Förlusten med 2-1 innebär att Stafsinge nu parkerar i den nedre delan av tabellen och att Halmia hakar på uppåt. Redan på söndag väntar ny match mot topplaget Qviding från Göteborg. Till denna match finns förhoppning att viktige Daniel Johansson kan vara tillbaka efter sin skada. I gengäld är det nog högst osäkert om Fredrik Haag kan vara med, då ha fick utgå skadad tidigt i matchen mot Halmia.

Laget: Mladen - Casper (Makrill), Haag (Victor), Samuel, Oscar - Albin, Edwin, Emil, Elias (Sebbe) - Jasmin, Jesper

Spelarbetyg

+++ Samuel

++   Edwin

+     Oscar


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link