Hoppa till sidans innehåll

Vinst i första kvalmötet med Kvarnby

28 OKT 2018 10:36
På ett blåsigt och bistert Stafsinge IP tog Stafsinge ett stort kliv närmre division 2 efter 2-0 mot skånska Kvarnby, i den första matchen i dubbelmötet, där vinnaren tar platsen i division 2. Spelmässigt var matchen av karaktären typisk kvalmatch.
  • Skapad: 28 OKT 2018 10:36

Förutsättningarna på Stafsinge IP var på förhand inte det bästa, med kraftg vind och en blöt, tungsprungen plan. Dessutom valde domaren en nivå som gjorde att det blåstes väl många frisparkar i matchen. Med vinden i ryggen var det Kvarnby som var det aningen hetare laget inledningsvis och vann de flesta duellerna. Man lyfte mycket långa bollar och använde sig av sina långa inkast till att flytta upp sitt lag. Stafsinge hade svårt att få igång något eget spel, men hade heller inte några större problem att avvärja Kvarnbys anfallsförsök. Det blev dock ändå Stafsinge som skulle ta ledningen. I den 23:e minuten avancerade Emil Bengtsson in i straffområdet längs vänsterkanten. Hans inspel avslutades av Victor Ericsson men räddades av Kvarnbys målvakt. På returen dök Jesper Carlsson upp och kunde på sedvanligt ”Jesper Carlsson-manér” fånga upp och stöta in returen. 1-0 till Stafsinge på deras första egentliga målchans. Matchbilden var densamma även efter målet och resten av halvleken. Dvs med lågt tempo och spelet bestod mestadels av frisparkar och inkast.

I andra inledde Stafsinge betydligt bättre och första kvarten skapade man mer än man gjort på hela första halvleken. Man skapade flera rejäla målchanser och borde också gjort mål på någon. Allra flest chanser hade Emil Bengtsson men han fick inte riktigt ordning på sina avslut. Kvarnbys anfallsförsök var även nu via sina långa inkast och fasta situationer, vilka enkelt avvärjdes av Stafsinges försvar med duktige målvakten Mladen Galabos i spetsen. Då Stafsinge inte lyckades göra något mål trots sitt övertag, började man istället att falla tillbaka till sitt enkla spel från första halvlek och inte blev det bättre när ytterbacken Victor Ericsson fick sitt andra gula kort i den 75:e minuten och därmed fick syna det röda. Stafsinge tog då ett steg tillbaka för att slå vakt om sin viktiga 1-0 ledning. I den 80:e minuten fick Stafsinge en frispark en bit in på Kvarnbys planhalva, som Hugo Thörnqvist lyfte mot mål. Kvarnby missbedömde helt denna frispark och både Daniel Johansson och Emil Bengtsson var helt fria och omarkerade och Emil kunde enkelt styra in 2-0 till Stafsinge. Därefter följde en jakt från Kvarnby på ett för dem oerhört viktigt reduceringsmål och med sitt numerära överläge i ryggen förlade man också spelet helt på Stafsinges planhalva, men Stafsinge fredade sig framgångsrikt. Det såg ut att sluta 2-0 till Stafsinge vilket skulle vara ett jättebra resultat inför returen, när domaren hittade en minst sagt tveksam frispark för Kvarnby på övertid. Kvarnby flyttade upp sitt lag och lyfta in bollen mot straffområdet, där också en Kvarnby-spelare nådde högst och nickade bollen förbi en chanslös Mladen, men bollen tog i insidan stolpen och tillbaka i famnen på Mladen. Kort därefter blåste domaren för full tid.

Stafsinge kunde därmed jubla åt en seger med 2-0 vilket är ett riktigt bra resultat och innebär en stor skillnad jämfört om Kvarnby fått in sin reducering i slutet. Nu väntar en riktig rysare på lördag kl 14:00 när lagen möts på nytt. Då väntar andra förutsättningar med konstgräs och där Kvarnby måste gå för seger.

Spelmässigt gör Stafsinge inte någon jätte-insats idag, men försvarsspelet var återigen prickfritt, vilket ger en enorm trygghet till hela laget. Att man nu höll nollan innebär att om Stafsinge gör mål borta mot Kvarnby, behöver hemmalaget göra fyra för att slå ut Stafsinge.

Precis som mot Limhamn/Bunkeflo kommer det att gå supporterbuss. Det råder högt tryck om platserna så om intresse finns är det hög tid att kontakta Sven-Åke Bengtsson, som tar emot anmälningarna.

Laget: Mladen – Jesper A, Oskar, Danne, Victor – Makrill (Sebbe) Edwin, Hugo, Emil, Albin (Fatko) – Jesper C

Spelarbetyg (jury Axel G)

+++ Oskar Andersson

++   Hugo Thörnqvist

+     Emil Bengtsson


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0346-17211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0346-17211
E-post: This is a mailto link