Hoppa till sidans innehåll

Vinst i premiären

07 APR 2019 14:30
Det blev en historisk seger i första matchen i division 2 för Stafsinge, när man på bortaplan besegrat Prespa Birlik med 2-1. Detta trots underläge i paus och att det finns mer att hämta spelmässigt.
  • Skapad: 07 APR 2019 14:30

Matchen på Helenlunds IP i Malmö blev sett till spelmässig kvalité en typisk premiärmatch. Stafsinge inledde aningen försiktigt och kom alldeles för långt ner i banan, vilket tillät Prespa att vara det spelförande laget och som gjorde att Stafsinges mittfält fick jobba hårt. Målchanserna var dock få och de som skapades var Stafsinges. I den 26:e minuten hängde Stafsinge inte med i försvarsspelet och Prespas kapten Muamet Asanovski vände bort en försvarare och sköt in 1-0 till hemmalaget. Därefter höjde sig Stafsinge något och skapade två riktigt bra chanser i slutet av halvleken som kunde resulterat i kvittering. Jesper Carlsson hade öppet läge efter ett inlägg från Emil Bengtsson och Elias Dehlryd hade en frispark som strök stolpen.

Mindre än 10 minuter in i andra halvlek fick Stafsinge en frispark från kanten. Elias frispark damp ner framför fötterna på Jasmin Barucic som enkelt petade in kvitteringen. Bara två minuter senare rann lagkapten Emil Bengtsson igenom men fälldes bakifrån fri med Prespas målvakt, strax utanför straffområdet. Domaren tog upp det röda kortet, trots hemmaspelarnas protester. Den efterföljande frisparken togs om hand av Elias Dehlryd, som denna gång inte fick någon bra träff, men skottet ställde Prespas målvakt och Stafsinge hade på mindre än fem minuter vänt matchen. Med en man mer på plan kunde Stafsinge ta över bollinnehavet något mera. Dock utan att spela direkt bra och matchkvaliteten sjönk ytterligare. Prespa Birlik skapade dock inte några direkt heta chanser, utan Stafsinge kunde till sist jubla åt en historisk premiärseger i sin första match någonsin i division 2. Att spelet inte fungerade till 100% var nog inget som laget eller tränarduo Johansson-Carlsson bryr sig om, utan de tre viktiga poängen är bara det som syns i tabellen.

På söndag väntar i hemmadebuten, årets första Hallands-derby, när Onsala kommer på besök.

Spelarbetyg: (S-Å, P-O)

+++ Casper

++    Danne

+      Edwin

Laget: Mladen – Haag, Danne, Samuel – Casper, Elias, Edwin, Emil (Albin), Sebbe – JC (Makrill), Jasmin(Arjan)


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 2 Västra Götaland, herrar
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 034617211
E-post: This is a mailto link

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09

Flickor 06-07

Flickor 04-05

Flickor 00-02 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 06

Pojkar 04-05

Pojkar 02-03

 

Herr Senior 

 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link