Hoppa till sidans innehåll

Historik


Denna lagbild är tagen vid en bortamatch mot Grimeton den 16 augusti och matchen slutade med 3-1 seger för SIF. På våren hade laget vunnit sin första serieseger i Slöingecupen och de flesta spelarna på detta foto var med om denna triumf. Bakre raden fr.v.: Göte Johansson, Nils Isaksson, Gert Svensson 1, Roy Andersson, Eric Wass, Rune Johansson, Ernst Andersson. Främre raden fr.v.: Ove Svensson, Bror-Erik Larsson, Göte Andersson, Åke Larsson, Sture Svensson.

 

Inledningsvis
Året är 1943. Länge har det sparkats fotboll i Skogstorp, men först nu beslutar sig ett par unga entuasiaster för att bilda en förening. Med hjälp av klubbarna runt omkring, Långås, Morup, Vinberg och Arvidstorp, lär sig Skogstorpsborna hur man gör för att driva en fotbollsförening.

Den 1 juli 1943 samlas en skara intresserade i bygdegården. På mötet beslutar man sig för att bilda Skogstorps IF. Man antar stadgar och väljer styrelse. Den 25 augusti 1943 blir Stafsinge medlemmar i Svenska Gymnastik- och idrottsföreningarnas Riksförbund. Då har man 32 medlemmar.

Namnfrågan
Namnfrågan stöter på patrull då en kanslist i Stockholm upptäcker att Skogstorp redan finns som postadress i Södermanland. Risken för namnförväxling gör att namnet Skogstorps IF inte godkänns. Man väljer då att kalla laget för Eneskogstorps IF istället. Men det blir inte riktigt bra då namnet bara används på en del fastighetskartor. Så på ett föreningsmöte 1945 enas man istället om namnet Stafsinge IF, med förklaringen att föreningens verksamhet omfattar hela socknen Stafsinge.

I modern tid
Idag närmare 60 år senare fortsätter föreningen att utvecklas. Medlemmarna har blivit fler liksom planerna och omklädningsrummen. Nya triumfer har skördats med bl.a. vinst i Kulladygnet cup och DM-final på Örjans vall som några av höjdpunkterna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:07 Skribent: Magnus Gunnarsson

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Lekis

Flickor 10

Flickor 08-09 

Pojkar 11

Pojkar 10

Pojkar 08-09

Pojkar 07 

Pojkar 04-05

Herr Senior 

Dam Senior 

 

   Pantamera2

 

klart.se

 

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
InterSport
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Stafsinge IP

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034617211
E-post: This is a mailto link

Se all info