Hoppa till sidans innehåll

LÅÅÅÅNGLÄSNING - en säsongssummering!

15 NOV 2021 17:44
Andree summerar säsongen
  • Skapad: 15 NOV 2021 17:44

Försäsongen som aldrig blev av!
14:e januari träffades en halv träningsgrupp på Motionshuset i Falkenberg för att kicka igång försäsongen 2021, anledningen att bara halva gruppen anslöt klockan 18:30 denna torsdag stavades COVID-19. Restriktioner satte stopp för en större träningsgrupp och vi fick därför dela upp truppen på två tillfällen. Fotboll fick man inte heller utöva enligt restriktionerna och vårt första fotbollspass skedde inte fören två veckor senare när vi äntrade Kristineslätts konstgräs den 25:e januari.
Träningsmatcher var bokade och vi skulle ställas mot bland annat seriekollegorna Hittar och Halmia, derbyn mot Ullared och Vinberg, alla var taggade men ju längre vi kom i kalendern ju oftare ställde man sig frågan om det verkligen skulle bli några träningsmatcher. DM ställdes in någon vecka innan den skulle sättas igång i början på mars och tillslut kom så beskedet att det inte skulle bli några träningsmatcher alls och att serien sköts fram.

Trots detta bakslag höll gubbarna modet uppe och det var ett träningsflitigt gäng som träning efter träning kom och gjorde det bästa av situationen, träningsmatcher byttes mot 11v11 matcher på träningarna och vi tog steg framåt var känslan, men vad visste man egentligen? Lördagen den 15:e maj ställde vi in träningen för att fixa i ordning på Stafsinge IP, korridorer och omklädningsrum målades, kiosken fräschades upp till det kommande seriespelet och sportchef Björn tillsammans med Freddan högtryckstvättade varenda kvadrat centimeter. Snickarna i laget byggde ett kameratorn som HN:s utsända dömde ut som livsfarligt under sin live-sändning senare under sommaren mot Halmia, vi är dock OTROLIGT nöjda med bygget som ger oss en bättre överblick i vårt analysarbete.

Så fick vi i alla fall beskedet att vi skulle få spela matcher från och med 1/6 och vi kunde börja uppladdningen på riktigt. Vi bokade tidigt in en träningsmatch mot Ullared som också skulle bli den enda träningsmatchen inför seriepremiären. Vi gör en bra insats men får tyvärr se oss besegrade med 1-2 hemma på Stafsinge IP, men vi kände oss hyfsat redo för premiär 4 dagar senare i alla fall mot Vejby som skulle spelas på samma plan!

Premiären och en positiv första del på säsongen

Premiärdagen var kommen och vi skulle ta oss an en av de på förhand tippade topplagen Vejby IF. Vi mönstrade en elva med Pontus i mål, en backlinje med nyförvärvet Joel Fogelberg till höger, Samme och Gustav som mittbackar och Jesper till vänster. På mittfältet startade två nyförvärv inför säsongen, Flamur Hashani och Eric Gunnarsson tillsammans med Edwin Jacobsson och Simon Andersson. Forwardsplatserna tog Medion Kabashi och Albin Johansson Malmlöf hand om.

Vi fick en smakstart med 1-0 redan efter tre minuter när Eric Gunnarsson tryckte in en hörna och levererade en målgest som ingen tidigare skådat på Stafsinge IP. 20 minuter senare kom även 2-0 denna gång genom Albin Johansson Malmlöf som fick iväg ett skott som vi nog kan enas om att målvakten kanske borde tagit, men vad gör väl det?

Tyvärr kom 2-1 på ett inlägg några minuter senare men vi höll ledningen till pausen och efter paus tryckte Vejby på för en kvittering men när vi blev tilldömda en frispark strax utanför straffområdet stegade Simon Andersson fram och smällde in 3-1 och premiärsegern var ett faktum!

Helgen efter åkte vi ner till Helsingborg och match mot Råå, en tidig målchansutvisning och straff för vår del innebar 0-1, hemmalaget vände dock på steken och tog ledningen med 2-1 innan paus. Efter det höjde vi oss och gör både 2-2, 2-3, 2-4 & i sista minuten även 2-5. 6 poäng utan att kanske imponera spelmässigt känns skönt inför framtiden!

17:e juni kom Halmia på besök till Stafsinge och årets första hallandsderby skulle spelas. Det var ett taggat Halmia som i omgången innan tappade poäng mot Waggeryd och därför kände sig lite tvingade att ta tre poäng mot oss för att hänga på. Det började tufft, Halmia tryckte på och vi fick inget grepp om tillställningen alls. Några små justeringar och ett mål senare så var tonläget ett annat, vi fick kontroll och i och med Christoffer Johanssons 1-0 mål där han rann igenom Halmia försvaret förändrade matchen.
I början av andra dödade vi sedan matchen med ytterligare två mål, genom Simon Andersson och återigen Coffe. På tilläggstid gjorde vi ytterligare två mål när Albin & Jesper spikade igen kistan till publikens stora förtjusning.

Nio poäng på tre matcher och dagen innan midsommar väntade nästan stora eldprov, Hittarp på bortaplan och även de med tre raka vinster, vilka skulle få fira midsommar som serieledare?
Det blev Hittarp, vi kom inte alls upp i nivå och hade svårt för Hittarps fartfyllda spel men kom sånär in till paus vila med 0-0 för att samla energi, tyvärr tappar vi boll på mitten precis innan paus och hemmalaget gör rättvist 1-0. Vi kommer ut bra i andra men efter slarvigt försvarsspel gör Hittarp både 2-0 och 3-0, de punkterade sedan matchen med ett fjärde mål, tungt som fan.

En match återstod nu innan sommarledighet och vi åkte upp till Ljungby för att plocka nya poäng, en stekhet sommardag på ett konstgräs som brände under fötterna skulle poängen bärgas och det gjorde vi med bravur. Fem mål framåt och nollan bakåt, tack för den vårsäsongen!
12 poäng av 15 möjliga och en andra plats bakom suveräna Hittarp som stod noterade för full pott inför ledigheten!

Tunga augusti & september

Efter uppehållet tog vi oss an Böljan i en träningsmatch inför seriestarten och det blev förlust med 1-0 efter att de blå gjort mål redan i den 10:e minuten genom Albin Andersson, vi fick inte till spelet speciellt bra och var själva missnöjda med vår insats och revanschlustan inför serieomstarten taggades till lite extra!

Ett back-to-back möte med Högaborg väntade, först hemma och där vi tidigt går upp i en 2-0 ledning genom Flamur och Medion. I andra jämnade spelet ut sig och Högaborg reducerade till 2-1, men närmare än så kom man inte.

Fyra dagar senare sladdade bussen in på Harlyckans IP för retur matchen mot samma motstånd, vi gör en hyfsad första halvlek där vi också leder genom ett mål av Medion, Högaborg skapade också sina chanser men vi lyckades freda målet första 45 i alla fall, det skulle vi dock inte göra i andra halvleken. Både 1-1 och 2-1 kom efter slarvigt försvarsspel på fasta situationer, en forceringsfas inleddes och vi får också in kvitteringen genom Albin i den 88: minuten och på tilläggstid skapar vi både en och två chanser till segermål tyvärr skulle vårt svaga försvarsspel på fasta situationer straffa sig ytterligare en gång i den 94:e minuten där hemmalaget stångar in segermålet.

1-1 i matcher mot Högaborg och med lite bättre fokus offensivt och defensivt hade vi haft sex poäng istället för tre på dessa matcher och hängt på Hittarp än bättre!
I omgången efter avfärdar vi Anderstorp utan några problem med hela 10-0, mest anmärkningsvärt i den matchen var det otroliga skyfall som öste ner över Stafsinge IP, en paus vila som blev 45 minuter istället för 15 och byte av plan från A till C.

Vi hoppades på en bra känsla inför Waggeryd på bortaplan helgen efter och ett självförtroende efter 10 mål framåt, men med ett koppel tunga avbräck i truppen inför matchen skulle det bli en tuff nöt att knäcka. Efter en bra start på matchen men utan resultat i form av mål kunde Waggeryd straffa oss med både 1-0 och 2-0 innan Arijan kunde smälla in 2-1 riktigt snyggt innan paus.
I andra faller vi dock ihop totalt och visar inte upp alls den inställningen och viljan som vi önskar av varandra, Waggeryd kontrar sönder oss och gör ytterligare fyra mål vilket resulterar i pinsamma 6-1 och en tung tung hemresa från Småland.

Efter förlusten samlade vi oss på måndagen och snackade ihop oss om vad som hände under lördagen, vad vi skulle göra för att inte hamnade i samma sits igen & vad vi ska ställa för krav på varandra och oss själva. Ett bra möte där vi fick ventilerat och känslan var god inför Laholm borta på Glänninge Park helgen efter.
Vi startar matchen riktigt bra och hemmalaget har svårt för vårt rappa omställningsspel och vi skapar ett par vassa möjligheter innan vi också tar ledningen genom ett bra skott på en andra boll av Albin som står utanför straffområdet och nyper till.

Där finns också chanser för oss att göra tvåan men vi får inte in bollen, nästa mål skulle dessvärre bli hemmalagets efter en riktig bomb 1-1 och nu var matchen helt öppen. Tyvärr gör Laholm också 2-1, i vår press för kvittering kommer också 3-1, en prestation som var värd mer.
Summan denna augusti innebar där med enbart sex poäng av 15 poäng möjliga och känslan var att vi där tappade greppet om topplaceringen då Hittarp fortsatt ångat på och plockat treor.

Vi startar sedan september med en välförtjänt seger mot Gislaved där vi inte riktigt kommer upp i nivå i den första halvleken men där vi ändå leder med 1-0 genom mål av Simon Andersson. I andra gör Flamur två raka mål innan sedan Fredrik Isaksson avslutar målskyttet och fastställer slutresultatet 3-1. Tillbaka på vinnarspåret och förhoppningar om nya segrar framöver och framskjutna placeringar ökade, i nästa match väntade Ljungby hemma och där kände vi nog alla att tre poäng borde vara inom räckhåll efter vad man såg i borta matchen innan uppehållet.

Så enkelt skulle det dock inte bli. Vi skapade chanser för att vinna men när målet fredas och om vi inte tar tillvara på chanserna hjälper det föga i jakten på poäng, 0-0 slutar matchen och det är en klar besvikelse för oss alla.
Lönehelgen i september, Vejby väntade och det kändes som sista chansen för både oss och Vejby att hänga på i toppen på riktigt. Det skulle bli en tuff drabbning och matcherna mellan lagen har de senaste gångerna varit tuffa med mycket kamp, lagom grinigt och småfult & det var ingen skillnad denna gången.
Vi startar matchen bra och gör en av våra bättre prestationer under året och vi trycker på för ett ledningsmål, istället är det Vejby som gör 1-0 lite väl enkelt. Vi tar kommandot igen och gör även 1-1 trodde alla med ett par minuter efter att domaren blåst för mål hittar de en frispark på mittplan till Vejby och vi går in i paus med ett uddamålsunderläge. Filip Kyllie Nilsson kvitterade dock med ett riktigt fint mål och nu var vi på gång!
Men i den tunga perioden vi hade så skulle det grina oss i ansiktet och Vejby gör 2-1 med 10 minuter kvar, tungt!

En och en halv månad kvar!

Nu var det i stort sett klart att topplaceringen var omöjlig att nå, och vi ville sätta nya mål för de avslutande 7 matcherna, målet blev enkelt att plocka placering för placering. Vi skulle inte vika ner oss på samma sätt som vi gjorde 2020 när vi hamnade i ett liknande läge med fyra matcher kvar att spela.
Vi startade oktober månad den 2:a oktober och för mig personligen så var det en extra speciell match då jag dagen innan blev pappa för andra gången och matchen mot Råå skulle bli första matchen som tvåbarns-pappa och vi såg till att plocka hem tre poäng, välförtjänt dessutom, 3-1 skrev resultatet till efter att bottenlaget Råå reducerat på straff.

Nästkommande två veckor skulle vi ställas på prov, först väntade Halmia på Örjans Vall & sedan Hittarp ”hemma” på Kristinesätts konstgräs. Det var ett revanschsuget Halmia som verkligen inte skulle tillåta en ny genomklappning mot oss.
De tog också ledningen med 1.-0 tidigt men vi står upp bra och straffar Halmia gång på gång genom kvicka omställningar och fasta situationer dock utan resultat i målkolumnen. Det skulle dock komma. Medion petade in kvitteringen med 15 minuter kvar och sedan hade både vi och Halmia bud på segermål, 1-1 slutade matchen och vi inkasserade årets andra kryss.
Veckan efter väntade som sagt Hittarp som där och då fortfarande agerade stabilt och imponerande med seger efter seger. Vi fick en riktig åktur första 15 och bortalaget ledde med 0-3, pinsamt och väldigt svagt av oss vilket också märktes i omklädningsrummet där vi verkligen sa åt oss själva att alla var tvunget att höjas och det gjorde det också.
Det hela slutade tillslut 2-3 och tyvärr var det starten på matchen som slog undan benen för poäng denna fredagskväll, det skulle också visa sig att förlusten blev den sista 2021.

Nu väntade ett schema med:
Anderstorp. borta
Waggeryd, hemma
Laholm, hemma
Gislaved, borta
Vi tog greppet om matchen borta mot Anderstorp direkt och bjöd inte jumbon på något alls, ett konstgräs i Gnosjö skulle matchen utspelas och vi lämnade Småland med en 8-0 seger, inget snack om saken, tack för kaffet!

Nu väntade två tuffare matcher och vi var redo för dubbla-revanscher efter de båda bortaförlusterna under augusti. Waggeryd först ut och vi fick en pangstart med 1-0 redan efter någon minut när Casper trycker in 1-0. Ledningen stod sig halvleken ut, Waggeryd straffade oss sedan i djupled i början på den andra halvleken och får en straff, 1-1… fan med!
Med 20 minuter kvar får vi ett friläge där Medion rinner igenom, målvakten river ner honom och frispark & utvisning blir följden. Simon stegar upp och trycker in ledningsmålet som också blir segermålet, gött!!
Nästkommande helg väntade Laholm, och vi rivstartar matchen och leder med 2-0 redan efter 13 minuter, båda målen signerade Albin. Vi har bra kontroll på händelserna och vi leder välförtjänt, dock kommer ett mål på omställning som innebar 2-1 och Laholm fick luft under vingarna, men inte mer än att vi leder i paus. I andra gör vi tidigt 3-1 men domaren avvinkar det ör offside. Casper och Medion kombinerar sig sedan fram med 20 minuter kvar och gör 3-1 målet istället. Tyvärr får Laholm in reduceringen bara fem minuter senare vilket gör att sista kvarten blir till att hålla ifrån och vi reder ut det med ett bra försvarsspel.
I sista omgången tog vi bussen till Gislaved och fjärde raka segern togs, 3-0 skrevs siffrorna till och det kunde blivit fler mål framåt men även något bakåt. Men summa summarum vinner vi rättvist och vi tar fyra raka segrar i slutet vilket innebär att vi stänger serien på en tredjeplats som kan bytas till en fjärdeplats om Vejby vinner nästa helg när övriga lag spelar sina sista matcher.
Vi gratulerar Hittarp till en ytterst välförtjänt serieseger och vi tar nya tag inför nästa år där vi hoppas hålla en högre lägsta nivå och då inte tappa en del onödiga poäng & framförallt inte släppa in så mycket mål som vi gjort under dessa perioder.

Signerat: Andree Johansson ❤🖤

STATISTIKEN från säsongen
Poängsnitt: 1,9 poäng/match
Hemmasnitt: 2,6 poäng/match
Bortasnitt: 1,2 poäng/match
Totalt antal gjorda mål: 61st
Snitt mål/match: 3,05 mål/match
Totalt antal insläppta mål: 32st
Snitt mål/match: 1,6 mål/match
Antal varningar: 38st
Snitt varningar/match: 1,9 varningar/match
Bästa målskytt: Simon Andersson, 13 mål
Flest poäng. Medion Kabashi, 21 poäng (12 mål, 9 assist)
Flest spelminuter: Simon Andersson, 1661 minuter av 1800 minuter

Skribent: admin
E-post: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2021
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Fotbollslekis
Flickor 2012-13-14
Flickor 2010-11
Flickor 2008-09
Pojkar 2012-13
Pojkar 2011
Pojkar 2010
Pojkar 2008-09
Pojkar 2007 
Pojkar 2005
Herr Senior
Dam Senior 

 Följ oss på
facebook.jpeginsta.jpegtwitter.jpeg

   Pantamera2

  

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
 Teamsportia
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

jul.jpeg