Hoppa till sidans innehåll

Stafsinge ramlar ur tvåan

06 OKT 2019 09:41
Det blev bara en ettårig sejour i tvåan för Stafsinges herrar. Detta blev klart efter förlust i hemmamatchen mot Ängelholm med 1-2, på lördagseftermiddagen.
  • Skapad: 06 OKT 2019 09:41

Förutsättningarna för Stafsinge inför hemmamötet med division-1-jagande Ängelhom var glasklara. Endast vinst skulle ge Stafsinge fortsatt hopp att stanna kvar i tvåan. För serietrean Ängelholm krävdes också seger för att man fortsatt skulle ha chansen till avsancemang.

Det började väldigt bra för Stafsinge. Redan efter tio minuter nickade Aloand Alzhawi in bollen i mål, men detta dömdes bort för offside, vilket nog var korrekt. Aloand skulle dock få sin revanssch fem minuter senare. Efter en fin individuell prestation i Ängelholms straffområde fälldes han av en försvarare och domaren blåste straff. En straff som Aloand själv tog hand om och som innebar 1-0 till Stafsinge. Stafsinge hade inlett matchen bra och målet var inte alls ologiskt. Ju längre halvleken gick desto mer tog Ängelholm över och hade också precis i slutet ett jätteläge att kvittera, men Stafsinge kunde gå in till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek var det Ängelholm som åter tog kommandot och Stafsinge fick mest försvara sig, vilket man dock gjorde bra. Stafsinges chanser var få men efter kvarten spelad, kom chansen. Albin Malmlöf vann boll högt upp på Ängelholms planhalva och kunde avancera ensam mot målvakten, som inte heller kom ut tillräckligt snabbt. Albins avslut gick dock långt utanför/över. Hade Stafsinge fått 2-0 här hade matchen kunnat få en annan fortsättning. Nu blev det istället Ängelholm som gjorde matchens nästa mål. I den 68:e minuten kunde Stafsinge inte längre stå emot utan kvitteringen tofflades in efter att Stafsinges annars utmärkta försvar, misslyckats få bort bollen. Fem minuter senare tog också Ängelholm ledningen på en nick i straffområdet. Stafsinge flyttade därefter fram sina positioner och Ängelholm backade hem och drog ner på tempot för att slå vakt om sin ledning. För Stafsinge räckte det ju inte med ett mål utan var i behov av två för att hoppet om fortsatt division 2-spel skulle finnas kvar. Det blev inga fler mål och därmed står det helt klart att Stafsinge kommer spela division 3 år 2020.

Mot Ängelholm gör Stafsinge en helt okej spelmässig insats och hade man hållt denna kvaliteten i de förra bägge matcherna mot Halmia och Malmö hade dessa nog slutat med andra resutlat. Förlusten var Stafsinges 7:e uddamålsförlust. Det blev alltså bara en säsong i divsion två för de rödsvarta. Säsongen har präglats av stora skadebekymmer, där viktiga spelare som Danne Johansson, Oscar Andersson, Fredrik Haag och Edwin Jacobsson knappt varit med under hösten. Noterbart är att Stafsinge inte en enda gång under säsongen mönstrat samma startelva.

En match återstår för säsongen - debyt mot Vinberg. Även om matchen inte gäller något rent tabellmässigt är det ändå en mycket prestigefylld match.

Laget: Mladen - Casper, Gustav, Samuel, Filip - Sebbe (Oscar C), Emil - Makrill(Edwin), JC, Albin - Aloand

Spelarbetyg

+++ Filip

++   Emil

+    Casper


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2021
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Fotbollslekis
Flickor 2012-13-14
Flickor 2010-11
Flickor 2008-09
Pojkar 2012-13
Pojkar 2011
Pojkar 2010
Pojkar 2008-09
Pojkar 2007 
Pojkar 2005
Herr Senior
Dam Senior 

 Följ oss på
facebook.jpeginsta.jpegtwitter.jpeg

   Pantamera2

  

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
 Teamsportia
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

image1.png