Hoppa till sidans innehåll

Straffmål sänkte herrarna

11 AUG 2019 10:53
Det blev förlust i den första matchen efter sommaruppehållet för Stafsinge. Topplaget Rosengård vann hemma på Rosengårds IP med 1-0, efter att man gjort mål på straff i slutet av den första halvleken.
  • Skapad: 11 AUG 2019 10:53

Stafsinge kom till spel utan sitt försvarsess Daniel Johansson, som skadat sig på träningen i veckan och målvakten Mladen Galambos som tvingats lämna återbud efter att blivit getingstucken. Dessutom har lagets bästa målskytt Jasmin Barucic lämnat för Halmia under sommaruppehållet.

Tabellfemman Rosengård började, precis som i mötet lagen emellan i våras, i högt tempo och med en fartfylld offensiv. Man försökte hitta in bakom Stafsinges backlinje till sina snabba offensiva spelare och lyckades ganska bra med detta. Ett par riktigt vassa chanser skapades på detta sätt men lyckligtvis för Stafsinge var kvaliteten i avsluten i den bästa, utan målvakt Martin Birgersson fick oftast se avsluten gå en bra bit utanför målramen. Stafsinge tog sig in i matchen mer och mer och hade också ett par bra chanser. Den allra bästa fick Albin Malmlöf som elegant tog ner en djupledsboll i steget, som gav honom, fri lejd mot Rosengårds målvakt. Men Albin fick lite för bråttom och avslutet gick långt utanför. Med fem mnuter kvar av första halvleken tog sig Rosngård igenom Stafsinges försvar vilket gav friläge för en anfallare. Anfallaren kolliderade med en utrusande målvakt Birgersson och straffen var solklar. Straffen sattes också i mål även om Birgersson var på den med sin högernäve.

I den andra halvleken började Rosengård också i bra tempo och skapade en bra chans där Birgersson fick göra en fin räddning, när han räddade ett friläge från kanten. Därefter var det nästan bara Stafsinge. Kvarten in i halvleken hade man en period då chanserna radades upp. Jesper Carlsson hade två jättechanser att kvittera men fick inte fart på avsluten. Sebbe Levinsson sköt två gånger om i öppet läge där hans avslut räddades på linjen. I detta skede av matchen borde Stafsinge ha kvitterat och man skapade fullt tillräckligt med chanser som ska ge utdelning. Ju längre matchen gick desto mer sjönk också tempot och matchkvaliteten. Delvis förklarat av den tryckande värmen som Malmö bjöd på denna lördag. Rosengård försökte bevaka sin ledning och drog ner på tempot så mycket man kunde vid inkast, skador, byten etc och Stafsinge blev mer och mer frustrerat vilket renderade felbeslut och misstag när man väl skapat tryck mot Rosengårds försvar. I sista övertidsminuten fick Jesper Carlsson sista chansen till kvittering, när han omarkerad på bortre stolpen kunde nicka ett långt inlägg mot mål, men han fick inte tillräcklig fart i sin nick, som blev ett lätt byte för Rosengårds målvakt.

Spelmässigt gör Stafsinge åter en helt ok insats mot ett, farmför allt offensvt, duktigt Rosengård. Försvarsspelet i andra halvlek, är exemplariskt och man skapar också tillräckligt med chanser för att få med sig minst en poäng om kvaliteten i avsluten och i de avgörande lägena varit bättre.

Förlusten innebär att Stafsinge nu är jumbo i serien med tre poäng upp till Vinberg och Assyriska ovanför nedflyttningsstrecket. I nästa omgång väntar ett oerhört viktigt derbyt mot Ullared hemma på Stafsinge IP. Ett Ullared som visat god form under hela säsongen och överaskat många.

Spelarbetyg

+++ Oscar A

++   Casper

+     Emil

Laget: Casper, Haag (Emanuel), Samuel, Oscar A - Edwin, Emil, Sebbe(Makrill) - Filip(Oskar C) - Albin(Arjan), JC


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2021
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Fotbollslekis
Flickor 2012-13-14
Flickor 2010-11
Flickor 2008-09
Pojkar 2012-13
Pojkar 2011
Pojkar 2010
Pojkar 2008-09
Pojkar 2007 
Pojkar 2005
Herr Senior
Dam Senior 

 Följ oss på
facebook.jpeginsta.jpegtwitter.jpeg

   Pantamera2

  

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
 Teamsportia
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0702155107
E-post: This is a mailto link...