Hoppa till sidans innehåll

Tung derbyförlust mot Ullared

17 AUG 2019 10:25
Stafsinge släppte in ett mål, men fick ändå stryk med 2-1 i derbyt på fredagskvällen mot Ullared. Detta efter ett avgörande misstag av domarna som gav ett mål till Ullared, trots att bollen aldrig varit över mållinjen.
  • Skapad: 17 AUG 2019 10:25

Det prestigefyllda derbyt på mellan Stafsinge och Ullared på fredagskvällen hade lockat stor publik till Stafsinge IP. I hemmalaget saknades åter mittlåset Daniel Johansson, samt Fredrik Haag och Elias Dehlryd pga skador.

Den stora publiken fick se gästerna Ullared ta kommandot direkt från start, mot ett påtagligt passivt hemmalag. Det tog inte lång tid innan Ullared hade skapat sina första chanser och man hann med att bränna två rena frilägen, redan innan 20 minuter var spelade. Stafsinge fick inte alls till något eget spel och valde att backa hem utan att sätta någon press på Ullared. Att ledningsmålet för Ullared skulle komma kändes bara som en tidsfråga och i den 27:e matchminuten kom det till slut. Sättet det kom till på skulle bli både omdiskuterat och som det visade sig matchavgörande. Ullareds Aloand Alzahawis inspel från vänsterkanten, stöttes mot mål av Andreas Litzell, men Stafsinges Oscar Andersson hann upp bollen på mållinjen, trodde och tyckte alla som var i närheten av situationen. Domare Danial Ahmadi och hans assisterande var dock av en annan uppfattning och dömde mål, trots att varken han eller hans assisterande var rätt placerade för att kunna se och göra rätt bedömning. Stafsinges protester hjälpte föga och Ullared kunde jubla åt sitt ledningsmål.

Kvarten senare utökade Ullared sin ledning efter att nämnde Alzahawi, som för övrigt har ett förflutet i Stafsinge, snyggt utnyttjade en omställning och hans avslut från straffområdeslinjen var otagbart för målvakt Martin Birgersson i hemmamålet. Bägge målen föregicks av situationer där Stafsinge-spelare halkat, vilket gett upphov till omställningar.

2-0 till Ullared i halvtid var ett resultat, som sett till spelet, var fullt rättvist och det var ett irriterat Stafsinge som vandrade mot omklädningsrummet, efter sin kanske sämsta halvlek för året. Ullareds ”sympatiske” tränare Ali Kram hånade Stafsinge till Hallands Nyheter och kallade Stafsinge för ett korplag.

I andra halvleken bytte matchen skepnad totalt. Det var från minut ett Stafsinge som tog kommandot via en betydligt högre press och nu var det Ullared som föll ner i banan. Stafsinge spelade också betydligt tuffare i närkamperna och vann plötsligt de flesta duellerna. Det tog inte lång tid innan Stafsinge reducerat. Målet tillkom efter en frispark från Stafsinges högerkant, slagen av Makrill Johansson. Frisparken hittade inbytte Filip Kylli, på den bortre stolpen som stötte bollen mot mål och via Ullareds försvarare gick bollen också in i mål. Målet gav Stafsinge ytterligare energi och man tog sig fram i flera bra lägen, men kvalitén i avslut och i sista passningen i dessa lägen var inte tillräcklig och trots sitt stora övertag spelmässigt var det sällan riktigt nära. Ullared hade faktiskt, trots att man var tillbakatryckta hela halvleken, de två vassaste chanserna med ett stolpskott och ett avslut där Martin Birgersson verkligen fick sträcka ut för att förhindra ett tredje Ullareds-mål. Ju längre matchen gick, ju mer började Stafsinge desperat skicka in längre bollar mot Ullareds straffområde. Man flyttade upp laget vid alla fasta situationer men kvitteringen uteblev. Närmast var Jesper Carlsson på övertid när han i bra läge i straffområdet försökte styra in Casper Perssons skott, men bollen gick rätt i famnen på Ullareds målvakt.

Ännu en uddamålsförlust för Stafsinge och nu ser det kämpigt ut i botten av tabellen. Ullared på hemmaplan är en match som man inte får förlora, om man ska kunna hänga på uppåt i tabellen. Nu får man hoppas att övriga bottenlag inte tar poäng för att inte avståndet uppåt ska dra iväg. Idag möts dessutom bottenkollegorna Vinberg och Prespa i en viktig match.

I nästa omgång väntar bortamöte mot Hittarp. Ett lag som visat svag form efter en bra start av serien och hör behövs nog en seger.

Spelarbetyg (C.P)

+++ Oscar A

++   Edwin

+     Filip

Laget: Martin – Casper, Samuel, Oscar, Victor(Filip) – Sebbe (Oskar C), Emil, Edwin – Makrill – Albin, JC

 

 


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2021
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Fotbollslekis
Flickor 2012-13-14
Flickor 2010-11
Flickor 2008-09
Pojkar 2012-13
Pojkar 2011
Pojkar 2010
Pojkar 2008-09
Pojkar 2007 
Pojkar 2005
Herr Senior
Dam Senior 

 Följ oss på
facebook.jpeginsta.jpegtwitter.jpeg

   Pantamera2

  

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
 Teamsportia
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

image1.png