Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust mot Waggeryd

20 SEP 2020 09:41
Det blev en snöplig förlust för Stafsinge hemma på Stafsinge IP mot nykomlingen Waggeryd med 3-2. Stafsinge hade hämtat in 0-2-underläge och gick för segermål, men klarade inte av att knyta ihop.

  • Skapad: 20 SEP 2020 09:41

Nykomlingen Waggeryd kom till Stafsinge IP med tre raka förluster i bagaget efter att inlett serien med fyra raka segrar. För Stafsinges del var det bara seger som räknades, om man ville hålla drömmen om chans till avancemang vid liv.

 Stafsinge började bäst och hade bollen mest. Waggeryds spelidé var tydlig; man backade hem och litade på omställningar mot sina kvicka anfallare. Första riktiga målchansen hade Stafsinge, när Jesper Pettersson efter en fin solorusch fick friläge, men han tog lite för långt tid på sig vid avslutet och en Waggeryds-försvarare kom emellan med en fot. Istället var det Waggeryd som efter en omställning gjorde 1-0 i den 18:e minuten. Även om Stafsinge var spelmässigt bättre så skapade man inte så många chanser, utan de farligheter som skapades kom allt som oftast i samband med fasta situationer. Waggeryds anfallare skapade dock hela tiden oreda för Stafsinges försvar i sina kontringar och i den 37:e minuten var det dags igen när Stafsinge tappade boll efter ett inkast, ställde Waggeryd om blixtsnabbt och resultatet blev 0-2, vilket stod sig till paus.

 Stafsinge rivstartade i andra och fick en hörna efter en minut. En hörna som lagkapten Emil Bengtsson nådde högst och kunde nicka in 1-2. Bara drygt fem minuter senare lyfte Edwin Jacobsson in en frispark i straffområdet som efter viss kamp renderade i att en Waggerydsspelare stoppade bollen med handen. Domaren pekade på straffpunkten och Simon Andersson fick förtroendet. Simons straff räddades dock av målvakten, men domaren bedömde att han gått för tidigt och straffen fick skjutas om. Stafsinge bytte då straffläggare till Emil Bengtsson, som säkert satt kvitteringen till 2-2. Stafsinge var nu bra och tryckte på för ledningsmål. Flera chanser skapades också som borde gett utdelning. Waggeryd var inte alls lika farliga i sina omställningar som i första halvleken. 84:e matchminuten skulle dock bli ödesdiger. Stafsinge drog på sig en onödig frispark mitt på egen planhalva. Frisparken lyftes in i straffområdet och nickades i mål av en Waggerydsspelare till 2-3.

 Stafsinge fick direkt efter avspark ett jätteläge genom Aloand Alzhawi att kvittera men återigen missades ett bra läge. Stafsinge flyttade upp folk och tryckte på för kvittering. I denna press kontrade Waggeryd och fick ett friläge där Fredrik Haag fällde Waggeryds frie anfallare. Straff och rött kort för Haag, var solklart. Straffen fantomräddades dock av Pontus Gustafsson och därmed fanns det fortfarande nerv i matchen. Det blev dock inga fler mål.

 Förlusten var tung och innebär också att Stafsinge inte längre i teorin kan vara med och fightas om en kvalplats.

 Laget: Pontus – Casper (Victor), Samuel, Haag, Jesper – Edwin, Emil – Albin, Simon, Allo – Medion (Makrill)

Spelarbetyg

+++ Emil

++ Albin

+   Pontus


Epost: Adressen Gömd
Stafsinge IF - Div 3 Sydvästra Götaland, herr 2021
Stafsinges kyrkväg 10
311 33 Falkenberg
Telefon: 0702155107
E-post: This is a mailto link...

Snabblänkar direkt till våra lag i Stafsinge IF

Fotbollslekis
Flickor 2012-13-14
Flickor 2010-11
Flickor 2008-09
Pojkar 2012-13
Pojkar 2011
Pojkar 2010
Pojkar 2008-09
Pojkar 2007 
Pojkar 2005
Herr Senior
Dam Senior 

 Följ oss på
facebook.jpeginsta.jpegtwitter.jpeg

   Pantamera2

  

Stort tack till våra sponsorer 

 

Strandbergs Buss
Ginsthem 
 Teamsportia
Falkenbergs Sparbank
Kontorsleverantören Halland
Roys Fönsterputs & Städ
Svenssons Fritidsmöbler
Bendiro
nattvandring
 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare 

 

Antal besökare på denna sidan

sedan 2010-04-06

 

Postadress:
Stafsinge IF - Fotboll
Stafsinges kyrkväg 10
31133 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 0702155107
E-post: This is a mailto link...