Hoppa till sidans innehåll

Stensjöns IF - Friidrott

                         

 

Tidigare Bilder HÄR  

 

 Gamla-Äldre Bilder HÄR            Filmklipp

I underbart försommarväder hade Sandsjöforsskolan sin friidrottsdag på Runeplan. Nytt för i år var att vi körde finaler för alla klasser. På kortet ses de som är födda 2009 i sin final på 60m. Det var en riktigt hård duell mellan Nova Arvidsson och Edvin Hultgren-Bromander. Två klubbrekord slogs under dagen av först Tindra Pettersson som tog 1,36 i höjd F12 och på 600m Runeplan runt satte Tess Dahlqvist-09 nytt rekord med tiden 2,18

Åsa Gustafsson var tävlingsledaren som allt kretsade ikring och får högsta betyg!

 

 Anette Arvidsson trivdes bra i sin lagledardebut på lag-UDM, där Stensjön ställde upp med lag i mix-11år, med Matilda, Naimi, Nova och Alice. Så kul det var tyckte alla och det blev faktiskt stafett 5x60m trots av vi saknade en deltagare. (Wendela var sjuk!)

Vi mötte hela 17 lag, det var nog rekorddeltagande!!

 

  

Lag-UDM på Råslätts idrottsplats i Jönköping hade vi till och med stafettlag trots att vi bara var fyra tjejer. Men på 5x60m fick Nova ta de två sista sträckorna.

Riktigt bra klarade sig alla fyra tjejerna där Nova med 9,68 på 60m var bättre än Thelma Filipsson för 7 år sen då hon som 10-åring hade 9,72. Bra även Alice som satte 'pers' i höjd med 1,33 och slog Moyas lag-UDM-rekord från 2013 på 1,22. Mathilda hade 13,99 i 60m häck i sin premiärtävling på sträckan. Även Naimi slängde bra i spjut med över 13 meter och inte långt mer metern från Viktoria Andersson rekord på dryga 14 meter.

 Höglandsolympiaden på Skogsvallen gav många starter för vår skola och det avgjorde att vi åter vann OS-pokalen före Åkersskolan. På bilden ser vi prispallen i PA höjd där vi vann vår enda seger på pojksidan med Ture Adolfsson-10 med 1,10.

Det blev 9 guld - 8 silver - 7 brons denna gången och FB hade stora framgångar när Nova vann 60m och 600m, Alice vann höjd och Matilda längdhoppet. Dom tog två medaljer även i boll och visade därmed hög klass. Wendela vann längd i FA och Ture höjd i PA och i FC i höjd blev det dubbelseger för Zara och Tindra på 1,35. Esmeralda gladde med brons i boll inte långt från guldet!

 

Mettes friidrottskolor slår nu deltagarrekord - 1 maj var det över 40 ungdomar på Runeplan fördelat på två grupper. På måndagen hade Göran isin grupp ett 10-tal ungdomar och alla är nu fokuserade på OS.

Klart är nu datum för friidrottsdagarna på Runeplan med 5 juni (onsdag) för skolan i Sandsjöfors och 11 juni (tisdag) för SKOLAN i BJÖRKÖ.

 

Vi hade en fantastisk friidrottsdag med 80-talet elever från skolan i Sandsjöfors. Allt flöt på efter bästa sätt i underbart försommarväder. Lars-Göran, Franc, Eva, Sören, Ingvar, Marika, Viktoria och Mats Erixon, Kerstin och jag kompletterade lärarna som funktionärer och barnen kämpade på och gjorde sitt bästa. Det blev två klubbrekord och åtta skolrekord och massor av personliga rekord. På bilden ser ni årets rookie Jona Celinder-11 som satte skolrekord på 60m 11,0 och på 600m med 2,33,6. - läs mer om tävlingen på årsbästalistorna och i dagboken.

På onsdag kör vi skolan med prisutdelning för skolrekorden och så kommer IK Sisu med OS-pokalen kl 18,15 och vårfesten kan börja.

Vilket OS SIF gjorde i helgen med Sandsjöforsskolan 10 guld - 13 silver - 15 brons och de yngsta grupperna var åter framgångsrikast. Nova på bilden tog 4 guld och 1 silver och Wendela som är ett år yngre tog 2 silver och 1 brons.De yngsta pojkarna var också i topp med dubellseger i boll med Herman Blomqvist före Edvin Bromander. På 60m var det Edvin som vann på fina 10,24.

 

Under påskhelgen avled vår store ledare 'Olle i Änganäs'!

Göran har i dagboken skrivit om Olle Johanssons långa ledarbana inom Stensjöns IF, där han verkade som ordförande och framför som kassör i styrelsen i många år. Olle var den förste som introducerade att kunna vara både ledare och aktiv i SIF. Han hade stora framgångar som orienterare, skidorienterare, löpare och terränglöpare. Men främst minns vi Olle som anläggningarnas man i SIF. Han skapade Runeplan, SIF-stugan och elljusspåret. Han var med om alla lokalutbyggnaderna på Runeplan och drev tillsammans med mig planen om allvädersbanorna förverkligande.

 

Översta bilden är från Sportlovsträningen i Sandsjöforshallen den 14 februari med 28 ungdomar och tränaren Åsa Gustafsson som höll igång ungdomarna i två timmar. Det var höjdhopp, 'pingis' , badminton, häcklöpning och innebandy. Och allt flöt på på bästa sätt med ordning och fint kamratskap.

Bilden från VDM inomhus i Jönköping där Håkan Josefsson-57 vann såväl höjd på 1,59 och kula på 12,18 - nu stundar i början på mars VSM i Västerås och då gör Håkan en ny attack mot Svenska rekordet i höjd på 1,63! Även Peter, Ambjörn och Roger räknar jag med att de kör sina specialgrenar på VSM! Har uppdaterat alla veteran-DM-listor och kört igång med dagboken. Fotot på Håkan har Roger tagit!

 

 

I dagboken har vi skrivit mycket om vår friidrottstränare Nils-Erik Athler som verkade med stor framgång i vår friidrott under åren 1966 - 1976 och var mannen bakom SM-trion som vann SM-guld i Umeå 1970 och som var tävlingsledare för SM-terrängen i Stensjön 1972. Nils-Erik avled nyligen efter en tids sjukdom i Vetlanda. Han var under många år IK Sisus starke man och var den som startade Höglandsolympiaden 1986.

 

I dagboken kan du läsa om Sportlovsträffen i Sandsjöforshallen onsdagen den 14 februari kl 12,15!

Mettes friidrottskola avslutades söndagen den 8 oktober med Höglandsloppet där Sandsjöforskolan hade med 25 ungdomar och det var tidernas rekord. Det blev två segrar genom Elin Bromander i F13  och Nova Arvidsson i F9. Därtill två andra platser genom Wendela Tärneberg i F7  och genom Ture Adolfsson i F7. Fem nya klubbrekord sattes också i loppet genom Alice Israelsson, Charlie Bratt, Zara Bratt och Elin och Nova.

Har hållt på med Mats Erixons 'önskealbum' inför hans 60 årsdag. Har därmed grunnat på varför han lyckades och jag har kommit fram till följande:

Här på bilden kan du se hans storhet i att han aldrig verkade bry sig om vem han sprang emot. Han gjorde alltid sitt bästa och var allsidig  med att träna många sporter. Blev även duktig på att tidigt kunna träna ensam och bygde upp sig i Lövhultsterrängen och utbildade sig på Bosön till att bli sin egen tränare. 

Detta är väl i stora drag Mats fina egenskaper som gjorde att han lyckades och höll sig i eliten i 13 år, utöver ungdoms-junior tiden. Sökte sig hellre uppåt och lyssnade av de som var bättre och tänkte sedan efter om det passade honom och kanske testade lite på sin träning.

Tycker nog Isak har haft liknande fina egenskaper!

  

Björköpojken Isak Oskarsson tog SM-silver i spjut i helgen och på söndag kan vi se honom i Finnkampen där han möter världens bästa spjutnation och dreas bästa kastare på olympiastadion i Stockholm.

 Övre bilden är från Björkö skolas friidrottsdag på Runeplan den 1 juni, en dag som blev på allra sätt med flera skolrekord och massor av personliga rekord.

På bilden ser  vi de snabbaste tjejerna födda 2010 i en jämn kamp med nästan alla på samma tid 13,1 på 60m.

Fr.v. Else, Lily, Siri och Pola där Else vann med ett glatt leende!

Succé av våra veteraner på VSM  i Karlskrona med 6 guld, 2 silver och 2 brons efter tre dagars tävlande.

Idag söndag tog Peter och Ambjörn två guld och fullbordade fullträffen med två nya  medaljer i korta häcken och slägga. Därtill tog Laszlo silver i slägga i M65.

Tävlingen bästa resultat hade Håkan Josefsson-57 när han tog 1,64 i M60 i höjd och slog Olle Johanssons mästerskapsrekord från år 2000 på 1,63 - och bara en centimeter från Olles svenska utomhusrekord på 1,65.

Tog med bästa bilden från prisutdelningen i M65 i spjut med en glad medaljör från Stensjön i Roger Karlsson som tog sina första VSM-medaljer i diskus med silver och brons här i spjut på personliga rekord.

Läs mer i dagboken och all statistik om VSM som nu är uppdaterad!

 

 

Nova Arvidssson-09 är en av våra ungdomar som är ute och tävlar. Idag lördag 8/7 testar hon femkamp i Eksjö och 4 juli var hon i Kristianstad och satte personliga rekord på 60m, 200m (klubbrekord), längd och i boll. Första gången i nya tävlingslinnet och Nova firade det med att sätta klubbrekord på 200m i F8!

 Så här roligt hade OS-deltagarna på vårfesten när IK Sisu överlämnade OS-polkalen till Sandsjöfors skola för sjätte gången. Ledarna Åsa och Mette var förstås också stolta och glada!

 

24 maj hade vi friidrottsdag för hela skolan i Sandsjöfors i bästa tänkbara väder på vår vackra idrottsplats Runeplan med cirka 450 starter. Det var femkamp som vanligt under detta femte år med skolan på våra allvädersbanor. Tre klubbrekord slogs Axel Blomqvist, Nova Arvidsson och Wendela Tärneberg. På bilden vinner Johan Teggren ett av många heat på 60m.

 

 

Bilden från Veteraneras kastfemkamp i Stensjön 2017-06-21 på Runeplan. Notabelt var att det slogs två Smålandsrelord i K70 av Marianne Ek-47 i kula 3kg med 6,80 och i spjut 500 gram med 15,54!

 

 Vid VDM i Jönköping klarade Håkan Josefsson-57 1,61 i höjd vilket var tangerat svenskt rekord i nya klasen M60 för Håkan.  På VSM i Borås blev det VSM-guld för Håkan och 1,60. Guld även för Peter på korta häcken och silver för Ambjörn i vikt och Håkan i kula.

Isak Oskarsson-96 vann JSM i Hässleholm på fantastiska 73,30 och utklassade alla åtta konkurrenterna.

Det var Isaks tredje SM guld och han har två år till i samma klass M22.

 Boris Jönsson Bertil Flink 1962

Bilden visar landslagsmannen Boris Jönsson EGIK som pressas ända in på mållinjen av vår storlöpare Bertil Flink. Bilden är från 1962 och visar Bertil enorma kapacitet som löpare. Bertil avled 14 mars 2016 och mina minnesord om Bertil kan du läsa på denna hemsida under rubriken aktuellt! Bertils meritlista är fantastisk och det var  också Bertil  som människa och idrottskompis! Läs även i dagboken 2016, där jag skriver om Bertils 51 DM-medaljer och 5 topp åtta SM-placeringar!

  Göran G.

 

 PETER häckstil

Peter Danneman vann 60m häck på VSM i Bollnäs på 11,31.

Det var SIF:S 113:e VSM-guld och Peters 14:e guld. Peter är därmed den veteran som har hållit på längst på VSM ihop med Ambjörn Martinsson efter debuterna i Norrtälje 1999. Även Ambjörn var på plats i Bollnäs 2016 och även han tog guld i grenen viktkastning 7,26 kg på fina 16,10.

Otto nytt linne

Otto Fröding från Björkö skola visar vårt nya linne som finns till försäljning nu!

  Ingemar - Tore E - Victor C

 Idrottsplatskommittén som skapade Runeplan

 Ingemar Lindqvist, Tore Einar och Victor Karlsson med invigningen 31 aug.1952. 

Dokumenten i menyerna ovan är i Pdf format
Finns läsare här att ladda ner om ni saknar det

Aktuellt

Postadress:
Stensjöns IF - Friidrott
Göran Graberg, Svalövägen 7
57173 Stensjön

Kontakt:
Tel: 038091045
Fax: 038091385
E-post: This is a mailto link

Se all info