Hoppa till sidans innehåll

Stensjöns IF - Friidrott

               

 

Tidigare Bilder HÄR  

 

 Gamla-Äldre Bilder HÄR            Filmklipp


 

Mette har nu avslutat friidrottsskolan för 2020 och bilden här visar  gänget som alla fick guldmedaljer när de sprungit terränglöpning på Runeplan, Nettan hade mätt upp en bana med 1100 meter per varv. De små sprang ett varv och 10 år och äldre sprang två varv. På bilden svarar Mettes 'gäng' på hennes fråga om de haft kul i sommar och verkar på bilden som de flesta ropat jaa!

På bilden ser vi Ambjörn Martinsson, Roger Karlsson, Håkan Josefsson och Laszlo Komaromy alla svenska mästare i kast. Bilden från 13 september och VDM på hemmaplan i Stensjön.

 Det blev Håkan Josefsson-57 som vann vårt första VDM-guld på Runeplan då VDM 2020 gick på allas hemaplan.

Håkan tog 1,49 i höjd och det blev det historiska första VDM-guldet för en SIF-are just på Runeplan. Men det satt hårt åt, hade Ambjörn i höjd tagit en cm till hade han istället för Håkan varit den historiske guldmannen.

 

 ardagen på Runeplan söndagen den 12 juli kl 11- 13 blev en riktig Erixondag på alla sätt. Endast formstarka Nova kunde mäta sig med Erixonsframgångarna. Alla var nöjda och allvädersbanorna firade sitt tionde år på bästa sätt!

På bilden ser vi från 60m-starten att Mira Erixon-03 är på 60m på väg att slå banrekordet på 60m när hon vinner på 8,2. Även Nova gick bra med 'pers' på 9,2. Det gamla banrekordet delades mellan Thelma Filipsson och Elvira Erixon på 8,4! Mira är dotter till Johan Erixon och Tomas Erixons barnbarn!

Utöver Miras prestation vill jag gratulera Nova till 1,30 i höjd och 4,08 i längd och därmed två klubbrekord i mångkamp.

Läs mer i Görans friidrottskrönika om de tio nya åldersrekord från söndagen!

Mettes friidrottsskola har nu uppehåll till mitten av august!

 Årsberättelsen är klar och dom finnas i Barkös handel!

 Har lagt in under fliken skolprojekten och sedan under rubriken mångkampare  många diplom som visar personrekorden år från år på gamla och nya friidrottare.

 

När Arne Svensson SIF 1972 vann DM på 10,000m i Stensjön på 31,29,5 blev han den förste i klubbens historia att vinna ett DM på hemmaplan Runeplan. Nu 48 år senare är Arne fortfarande den ende i SIF som vunnit ett stort DM på hemmaplan Runeplan.

 

Göran Carlsson vann två DM i terräng-DM i Stensjön nära SIF-stugan åren 1970 och 1975.(Då vann också i olika klasser Jörgen Hermansson P20, Mats Erixon P18, Hans Svensson P12 och enda vinsttjejen Annica Hermansson F18,)

 

Styrelsens bragdpris för ungdom 2019 utdelas på årsmötet i februari 2020 till Alice Rylander. Alice får priset för att efter en efterhängsen knäskada ändå tränade på och ställde upp i i lag-UDM i nya grenar. (Bästa grenen höjd fick vila under hösten!)

I underbart försommarväder hade Sandsjöforsskolan sin friidrottsdag på Runeplan. Nytt för i år var att vi körde finaler för alla klasser. På kortet ses de som är födda 2009 i sin final på 60m. Det var en riktigt hård duell mellan Nova Arvidsson och Edvin Hultgren-Bromander. Två klubbrekord slogs under dagen av först Tindra Pettersson som tog 1,36 i höjd F12 och på 600m Runeplan runt satte Tess Dahlqvist-09 nytt rekord med tiden 2,18

Åsa Gustafsson var tävlingsledaren som allt kretsade ikring och får högsta betyg!

Göran har i dagboken skrivit om Olle Johanssons långa ledarbana inom Stensjöns IF, där han verkade som ordförande och framför som kassör i styrelsen i många år. Olle var den förste som introducerade att kunna vara både ledare och aktiv i SIF. Han hade stora framgångar som orienterare, skidorienterare, löpare och terränglöpare. Men främst minns vi Olle som anläggningarnas man i SIF. Han skapade Runeplan, SIF-stugan och elljusspåret. Han var med om alla lokalutbyggnaderna på Runeplan och drev tillsammans med mig planen om allvädersbanorna förverkligande.

 

Mettes friidrottskola avslutades söndagen den 8 oktober med Höglandsloppet där Sandsjöforskolan hade med 25 ungdomar och det var tidernas rekord. Det blev två segrar genom Elin Bromander i F13  och Nova Arvidsson i F9. Därtill två andra platser genom Wendela Tärneberg i F7  och genom Ture Adolfsson i F7. Fem nya klubbrekord sattes också i loppet genom Alice Israelsson, Charlie Bratt, Zara Bratt och Elin och Nova.

Har hållt på med Mats Erixons 'önskealbum' inför hans 60 årsdag. Har därmed grunnat på varför han lyckades och jag har kommit fram till följande:

Här på bilden kan du se hans storhet i att han aldrig verkade bry sig om vem han sprang emot. Han gjorde alltid sitt bästa och var allsidig  med att träna många sporter. Blev även duktig på att tidigt kunna träna ensam och bygde upp sig i Lövhultsterrängen och utbildade sig på Bosön till att bli sin egen tränare. 

Detta är väl i stora drag Mats fina egenskaper som gjorde att han lyckades och höll sig i eliten i 13 år, utöver ungdoms-junior tiden. Sökte sig hellre uppåt och lyssnade av de som var bättre och tänkte sedan efter om det passade honom och kanske testade lite på sin träning.

Tycker nog Isak har haft liknande fina egenskaper!

  

Isak Oskarsson-96 vann JSM i Hässleholm på fantastiska 73,30 och utklassade alla åtta konkurrenterna.

Ingemar - Tore E - Victor C

 Idrottsplatskommittén som skapade Runeplan

 Ingemar Lindqvist, Tore Einar och Victor Karlsson med invigningen 31 aug.1952. 

Dokumenten i menyerna ovan är i Pdf format
Finns läsare här att ladda ner om ni saknar det

Aktuellt