Hoppa till sidans innehåll

Stensjöns IF - Friidrott

  

 

Tidigare Bilder HÄR  

 

 Gamla-Äldre Bilder HÄR            Filmklipp

Är du intresserad att börja träna friidrott hör av dig till Anette Arvidsson 070-2034624 eller till Göran Graberg 070-6626243.

Säsongen 2022 är inne i sitt slutskede och det har varit en bra säsong för NOVA med klubbrekord i hopp, häck och 600m samt mångkamper. På bilden ovan ser vi henne vinna 60m häck i TAIF-spelen den 25 september. Det var länge sedan vi tog en seger i denna anrika tävling.

Veteranerna Laszlo, Ambjörn, Håkan, Rodgeir, Ingvar och Peter håller klassen på både VDM och VDM och även Anders på gång till nästa säsong. Björkö skola har gjort en sedvanlig friidrottsdag på Runeplan under med rekordmånga deltagare!

Satsningen för Nova är nu mångkamp för att skapa förutsättningar för att om några år kanske specialisera sig på någon enstaka gren som korta häcken eller längd/höjd. Gymnastik och fotboll ingår i uppbyggnaden för Nova som en bas för att kunna klara tuffare träning. Har börjat i Sandaskolan i Jönköping på en idrottlinje vilket är ett första steg i hennes satsning.

Efter två års pandemi förstår vi att intresset inte är på topp! Men alla måste ändå träna och varför då inte satsa på friidrott och uppleva att friidrott ger så mycket mer i välbefinnande och kamratskap.. 


 Så lyckat det blev med Björköskolans friidrottsdag den 7 juni på Runeplan med nästan hundra ungdomar och många SIF-funktionärer som ställde upp. Tack till Ambjörn, Lars-Göran, Carin, Laszlo, Ingvar och Mats och extra tack till Laszlo som försett oss med 100-tals fina bilder! Det var 17-e gången skolan var på våra allvädersbanor. En tradition som fortsatt efter kolstybbens tid på 1960-talet.

På bilden ser vi Ambjörn Martinsson, Roger Karlsson, Håkan Josefsson och Laszlo Komaromy alla svenska mästare i kast. Bilden från 13 september och VDM på hemmaplan i Stensjön.

 Det blev Håkan Josefsson-57 som vann vårt första VDM-guld på Runeplan då VDM 2020 gick på allas hemaplan.

Håkan tog 1,49 i höjd och det blev det historiska första VDM-guldet för en SIF-are just på Runeplan. Men det satt hårt åt, hade Ambjörn i höjd tagit en cm till hade han istället för Håkan varit den historiske guldmannen.


 

När Arne Svensson SIF 1972 vann DM på 10,000m i Stensjön på 31,29,5 blev han den förste i klubbens historia att vinna ett DM på hemmaplan Runeplan. Nu 48 år senare är Arne fortfarande den ende i SIF som vunnit ett stort DM på hemmaplan Runeplan. Göran Carlsson vann två DM i terräng-DM i Stensjön nära SIF-stugan åren 1970 och 1975.(Då vann också i olika klasser Jörgen Hermansson P20, Mats Erixon P18, Hans Svensson P12 och enda vinsttjejen Annica Hermansson F18,)

 

 

Göran har i dagboken skrivit om Olle Johanssons långa ledarbana inom Stensjöns IF, där han verkade som ordförande och framför som kassör i styrelsen i många år. Olle var den förste som introducerade att kunna vara både ledare och aktiv i SIF. Han hade stora framgångar som orienterare, skidorienterare, löpare och terränglöpare. Men främst minns vi Olle som anläggningarnas man i SIF. Han skapade Runeplan, SIF-stugan och elljusspåret. Han var med om alla lokalutbyggnaderna på Runeplan och drev tillsammans med mig planen om allvädersbanorna förverkligande.

 

Har hållt på med Mats Erixons 'önskealbum' inför hans 60 årsdag. Har därmed grunnat på varför han lyckades och jag har kommit fram till följande:

Här på bilden kan du se hans storhet i att han aldrig verkade bry sig om vem han sprang emot. Han gjorde alltid sitt bästa och var allsidig  med att träna många sporter. Blev även duktig på att tidigt kunna träna ensam och bygde upp sig i Lövhultsterrängen och utbildade sig på Bosön till att bli sin egen tränare. 

Detta är väl i stora drag Mats fina egenskaper som gjorde att han lyckades och höll sig i eliten i 13 år, utöver ungdoms-junior tiden. Sökte sig hellre uppåt och lyssnade av de som var bättre och tänkte sedan efter om det passade honom och kanske testade lite på sin träning.

Tycker nog Isak har haft liknande fina egenskaper!

  

Isak Oskarsson-96 vann JSM i Hässleholm på fantastiska 73,30 och utklassade alla åtta konkurrenterna.

Ingemar - Tore E - Victor C

 Idrottsplatskommittén som skapade Runeplan

 Ingemar Lindqvist, Tore Einar och Victor Karlsson hyllades vid invigningen 31 aug.1952. 

Dokumenten i menyerna ovan är i Pdf format
Finns läsare här att ladda ner om ni saknar det

Aktuellt

Postadress:
Stensjöns IF - Friidrott
Göran Graberg, Svalövägen 7
57173 Stensjön

Kontakt:
Tel: 038091045
Fax: 038091385
E-post: This is a mailto link

Se all info