Hoppa till sidans innehåll

Vad skall jag ha på mig?


Träningskläder

Vilka kläder du väljer att träna i är bara en fråga om tycke och smak. Kort- eller långbyxor, tröja, linne, topp, det väljer du själv. Klä dig så att du känner dig bekväm och rörelsefri. Blir du väldigt svettig kan det vara skönt med träningskläder i funktionsmaterial som transporterar bort svetten från huden.

  

Sport-BH

En sport-BH som håller bysten på plats när du tränar är bra att ha om du är tjej. Välj en BH som är anpassad efter din byststorlek och var noga med att det inte finns sömmar och spännen som kan skava. 

 

Vattenflaska och handduk

Ta med en vattenflaska, vatten är en jättebra törstsläckare.

En handduk att torka svetten ur pannan med, eller lägg ovanpå mattan vid golvövningar känns bra.

 

Det är fantastiskt skönt att duscha direkt efter gympapasset och inte vänta tills du kommer hem!

 

Vilken sko?

En bra sko anpassad efter gympa och aerobics är det enda du behöver för att kunna njuta av din träning. Hoppen i ett aerobics och gympapass gör att en sko med god dämpning i framfoten är ett måste. Våra fötter ser olika ut och det kan vara svårt att välja bland alla modeller som finns i handeln. Prova dig fram och ta hjälp av en kunnig sporthandlare.

Skor är färskvara! Har dina skor stått oanvända i flera år kan gummit ha stelnat och tappat den stuns som ska fånga upp stötarna som kroppen utsätts för under träningen. Några träningspass i de stumma skorna och skadorna kan vara ett faktum.

 1.    Kolla efter datummärkning, det har flera tillverkare börjat med idag. Är skorna äldre än tre år är det dags att byta.

2.      Titta på mellansulan (som ofta är vit). Är den ihoptrampad och känns mjukt svampig – då har du för slitna skor.

3.      Ovandelen ska vara ganska stram och följa fotens passform. En sliten sko har dålig passform och är slapp. Det hjälper inte att bara byta ut skosnörena.

4.      Ta med de gamla skorna till butiken och jämför med nya skor så känner du om de är för gamla.

Uppdaterad: 26 FEB 2017 16:10 Skribent: Berit Johansson

Postadress:
Stenungsunds GF - Gymnastik
Anne-Louise Thäng, Nygrens väg 17
44497 Svenshögen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info