Hoppa till sidans innehåll

Stenungsunds RK - Ridsport


Stenungsunds Ridklubb

Varmt välkommen till Stenungsunds ridklubb! På vår hemsida samlar vi all information för dig som är medlem, funderar på att bli medlem samt för dig som är intresserad av att ha häst uppstallad hos oss.

För oss på Stenungsunds ridklubb är det viktigt att vår verksamhet kan bidrar till en meningsfull fritid för alla. Vi erbjuder en bra och säker hästutbildning - både med lektionshäst och privathäst.

Du navigerar dig enkelt i menyn ovan och om du inte hittar den information som du söker är du välkommen att höra av dig till oss!

> > Nu är det dags att önska cafeteriadag för hösten 2021. Läs mer här! < <

> > Nu öppnar anmälan till årets ridläger. Läs mer här!  < <

 
OBS. Viktig information till våra medlemmar och besökande gällande Covid-19.

Restriktioner och riktlinjer ändras under pandemin. Här samlar vi information om våra regler som ska följas för allas trygghet på klubben. Hjälps åt att påminna varandra. Vi kämpar tillsammans för att alla ska kunna komma och rida på våra fina hästar. För att det ska vara möjligt måste vi alla göra det vi kan för att undvika smitta. Utan vår personal på plats och våra medlemmars engagemang är det inte möjligt att driva verksamheten. 

Uppdatering - 3/6, 2021

Det viktigaste är att hålla avstånd och undvika närkontakt med nya människor utanför den krets som man redan umgås med på skolan eller i sitt privatliv, samt att man stannar hemma och testar sig vid minsta symptom. Det har varit tomt i stallet utan den vanliga strömmen av människor och vi ser fram emot mer gemenskap under Covidsäkra former. Vi har uppdaterat våra regler och gjort nya beräkningar på maxantal.

Detta gäller på Stenungsunds Ridklubb tillsvidare:

 • Gå in och ut ur stallet enl. anvisning, undvik möte i dörrarna.
 • När du ska rida får du komma in i stallet 30 min innan din ridlektion, gör ordning din häst, rid och ha roligt och gör det du ska efteråt sedan lämnar du stallet.
 • Du får gärna titta på andra lektioner så länge inte maxantal gränsen för respektive ridhus överskrids. Stanna gärna och prata med kompisarna men häng inte inne i stallet utan välj med fördel att prata utomhus eller titta på ridlektioner. Har du fått en uppgift av personalen tex att borsta en häst så får du såklart vara i stallet.
 • Max 2 medhjälpare per ryttare.
 • Max 2 personer samtidigt i sadelkammaren/putsrum.
 • Håll rejält avstånd till varandra alltid! Tänk att en stor häst tex. Allan ska få plats emellan er.
 • Har du minsta symtom, stanna hemma. Testa dig för Covid enligt anvisningar från sjukvården. Om någon du bor med testat sig och väntar på provsvar stannar du hemma tills provsvaret kommer tillbaka negativt. Om positivt provsvar följ direktiv från sjukvården.
 • Varmdelarna i stallet är tills vidare stängda, använd toaletten med ingång från parkeringen om du behöver.
 • Om någon i din skolklass har bekräftad Covid och du har fått instruktioner från skolan: Du är välkommen om du känner du dig fullt frisk och det inte finns omständigheter som talar för att du kan vara smittad (tex. det är bästa kompisen som du varit nära) men såklart är du extra försiktig och följer reglerna noga.
 • Vårdnadshavare ansvarar för att barn/ungdomar som kommer till klubben följer reglerna.
 • Teorilektioner genomförs inte inomhus
 • Under våren har du tyvärr inte möjlighet att önska häst eftersom vi inte har öppet varmdelen av stallet.

Övrig information

Vi har förstått att det ibland är svårt att veta vad som gäller i olika situationer. Vi länkar därför här till de dokument som gäller för smittade, hushållskontakter och de som varit i nära kontakt med en smittad. Dessa dokument finns också utskrivna och sitter ute på trähästen Viking så du kan läsa vad som gäller innan du går in i stallet. 

Tänk på att:

 • Ridlektion räknas som fritidsaktivitet men utan nära kontakt.
 • 14 dagars karens gäller om någon i hushållet är smittad. Blir fler i familjen Covidpositiva under karensen följer den positiva regler för smittad.
 • Ingår du som vuxen i smittspårning tex om någon på din arbetsplats visat sig vara positiv så ska du provta dig enligt anvisning från sjukvården. Är båda proverna negativa och du är helt symtomfri är du välkommen men är såklart extremt noga med avståndet, utsätt inte någon annan för risk.
 • Direktiven gäller även dig som haft Covid tidigare eller som fått vaccin.

Tack alla för att ni respekterar och efterföljer våra regler. Vi gör detta tillsammans för att kunna hålla igång verksamheten. För både ryttare och hästarnas skull. Snart är vi igenom denna tuffa period och då ser vi fram emot massor av mer hästmys och umgänge i stallet!

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: 0303773937
E-post: kansliet@stenungsund...