Hoppa till sidans innehåll

Stenungsunds RK - Ridsport


Stenungsunds Ridklubb

Varmt välkommen till Stenungsunds ridklubb! På vår hemsida samlar vi all information för dig som är medlem, funderar på att bli medlem samt för dig som är intresserad av att ha häst uppstallad hos oss.

För oss på Stenungsunds ridklubb är det viktigt att vår verksamhet kan bidrar till en meningsfull fritid för alla. Vi erbjuder en bra och säker hästutbildning - både med lektionshäst och privathäst.

Du navigerar dig enkelt i menyn ovan och om du inte hittar den information som du söker är du välkommen att höra av dig till oss!

Nu erbjuder vi en digital grönt kort kurs! Läs mer här och anmäl dig senast den 16/9.


OBS. Viktig information till våra medlemmar och besökande gällande Covid-19.

Restriktioner och riktlinjer ändras under pandemin. Här samlar vi information om våra regler som ska följas för allas trygghet på klubben. Hjälps åt att påminna varandra. Vi kämpar tillsammans för att alla ska kunna komma och rida på våra fina hästar. För att det ska vara möjligt måste vi alla göra det vi kan för att undvika smitta. Utan vår personal på plats och våra medlemmars engagemang är det inte möjligt att driva verksamheten. 

Uppdatering - 12/8, 2021

Det viktigaste är att hålla avstånd och undvika närkontakt samt att man stannar hemma och testar sig vid minsta symptom. Det har varit tomt i stallet utan den vanliga strömmen av människor och vi ser fram emot mer gemenskap under Covidsäkra former.

Detta gäller på Stenungsunds Ridklubb tillsvidare:

  • Gå in och ut ur stallet enl. anvisning
  • Prata gärna utomhus eller titta på ridlektioner, undvik trängsel!
  • Max 2 personer samtidigt i sadelkammaren/putsrum.
  • Håll alltid rejält avstånd till varandra! Tänk att en stor häst tex. Allan ska få plats emellan er.
  • Har du minsta symtom, stanna hemma. Testa dig för Covid enligt anvisningar från sjukvården. Om någon du bor med testat sig och väntar på provsvar stannar du hemma tills provsvaret kommer tillbaka negativt. Om positivt provsvar följ direktiv från sjukvården. Detta gäller även dig som är vaccinerad.
  • Cafeet är nu öppet igen. Det går bra att sitta och äta – följ anvisningar i cafeet.
  • Om någon i din skolklass har bekräftad Covid och du har fått instruktioner från skolan: Du är välkommen om du känner du dig fullt frisk och det inte finns omständigheter som talar för att du kan vara smittad (tex. det är bästa kompisen som du varit nära) men såklart är du extra försiktig och följer reglerna noga.
  • Vårdnadshavare ansvarar för att barn/ungdomar som kommer till klubben följer reglerna.

Övrig information

Vi har förstått att det ibland är svårt att veta vad som gäller i olika situationer. Vi länkar därför här till de dokument som gäller för smittade, hushållskontakter och de som varit i nära kontakt med en smittad.

Tänk på att:

  • Direktiven gäller även dig som haft Covid tidigare eller som fått vaccin.

Tack för att ni respekterar och följer våra regler, vi gör detta tillsammans för att vi är rädda om varandra och våra hästar.

Gällande personal och uppstallade:
Folkhälsomyndigheten säger: ”Om du får symtom bör du stanna hemma och isolera dig. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade. Det är också viktigt att tvätta händerna. Är du fullvaccinerad eller har fått en dos och det har gått tre veckor har du betydligt mindre risk att smittas och drabbas av allvarlig sjukdom. Risken är därmed också lägre att smitta andra men risken är inte noll.

Om någon i familjen till personal har symtom (väntar på provsvar), så kan personal och uppstallde som måste till jobb och till sin häst, göra snabbtest- om neg kan man jobba, komma till stallet men måste vara jättenoga med avstånd, hygien och om symtom gå hem.

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: 0303773937
E-post: kansliet@stenungsund...