Hoppa till sidans innehåll

Ny i stallet


Välkommen till oss på Stenungsunds Ridklubb!

Här har vi samlat tips och råd som kan vara bra för dig som är ny elev eller förälder till ny elev på ridskolan. Har du ridit på annan ridskola tidigare känner du säker igen många regler och rutiner, men det kan vara bra att känna till de rutiner som vi har. Här kan du läsa om våra stallregler, de finns också uppsatta i stallet. 

Vi är en ideell förening och vi försöker hålla nere våra avgifter genom att medlemmarna hjälper till med alla möjliga uppgifter som t.ex. fixardagar, cafédagar, funktionärer vid tävlingar m.m. Läs mer om vad som förväntas av medlemmarna här.

Vi har alltid stallvärdinnor i stallet när vi har lektioner för nybörjare. De har gula västar på sig och finns där för att hjälpa till. 

Viktigast av allt – känner du dig osäker, våga fråga! Alla har varit nybörjare och det finns många som vill hjälpa till.

Säkerhet

Vid all ridning ska hjälm och ridstövlar eller ridskor med klack bäras. Långt hår ska vara uppsatt och tröja med huva är inte tillåten. Vid hoppning är ridväst obligatoriskt för ryttare under 18 år. Ridvästar och hjälmar finns att låna men vi kan inte garantera tillgång i alla storlekar.

Säkerhet är viktig för oss och för att undvika skador på både hästar och våra medlemmar har vi tagit fram säkerhetsregler och en obligatorisk säkerhetsutbildning som alla medlemmar behöver delta på. Säkerhetsutbildningar genomförs ett par gånger per termin och anmälningslistor för dessa utbildningar sätts upp på anslagstavlan på ridhuset samt på vår facebook sida. Här finns mer information om våra säkerhetsutbildnigar.

Här har vi samlat lite mer tips och information kring vad man behöver göra innan och efter sin ridlektion.

Uppdaterad: 02 NOV 2019 17:44 Skribent: Emma Groth
E-post: This is a mailto link

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: +46303773937
E-post: kansliet@stenungsund...