Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


Våra underbara hästar och arbetskamrater!

Abbe (Abildgaards Laboca Hit)

Född 2007. Mkh. 165cm. Imp. Danmark e. Blue Horse Schufro Hit ue. Laurenz. Kom till Ridskolan 2016.

Abbe är jättesnäll att pyssla med i stallet. Vill gärna bli borstad och gosad med. Rolig och fin att rida. Mycket utbildad men kan bli lite skumpig i traven. Stor och snäll!

 

 

 

 

Allan (Al Capone)

Född 2005. mkh. 171cm. Imp. Holland. e. Argentinus ue. Quidam De Revel Sf. Kom till ridskolan 2014.

Allan är nog världen snällaste! Han älskar att bli ompysslad och försöker verkligen att stå stilla! Han är lika snäll att rida men de långa benen och den gängliga kroppen gör att han inte alltid är så mjuk och följsam. Han hoppar jättebra men kräver att du styr noga fram till hindren och håller tempot. Han är inte förtjust i viftande spö.

 

 

 

Bandit
D-ponny Född 1997 mkh 146cm. Imp. Irland. e okänd.
 
En trotjänare som varit här sedan 2003. Snäll att sköta och hantera, lite svår att lyfta bakhovarna på. Han är framåt och uppmärksam på ryttaren samt duktig och välutbildad i både dressyr och hoppning. Med åldern så tar det längre tid för honom att värma upp och komma i gång. Gillar inte att gå först, men går gärna som nummer två!

 

 

Barcadi
Född 2008. Kom till ridskolan 2016. mkh. 155cm.  Imp. Danmark. e. okänd.  

Vill gärna bli borstad och gosad med, men har ibland egna åsikter om hur. Beroende på ryttaren så kan han vara både pigg och lat. Gillar att hoppa hinder han känner igen. Kan bli tveksam och lite rädd om nya saker eller händelser dyker upp.

 

 

 

Boy (Imagine Byrnes Boy)
Född 2011. Import Irland. mkh. 155cm. Imp. Irland. e. okänd. Kom till ridskolan 2016.

Boyen är snäll att sköta och att hantera i boxen.Kan vara svår att kratsa hovarna på ibland. Han är en klippa i ridningen! Lagom pigg och hoppar snällt!

 

 

 

Candy
Född 6/6 1997 e. Priory Dallas ue. Strätes Karbino. Kom till ridskolan 2018. mkh 138cm. 

Candy är snäll att sköta i boxen och gillar mys. Ha lite extra koll och torka hennes ögon om de rinner. Hon gillar inte när man spänner sadelgjorden, så gör det varsamt och håll uppsikt så hon inte bits. Hon är duktig i dressyr och hoppning. Pigg, framåt och snäll!

 

 

 

 

Charm
Född 1999.  mkh 137cm. C-ponny. e okänd. Kom till ridskolan 2004.

Charm är den perfekta ponnyn för dig som är ny! Han är snäll på alla sätt och vis. Han står gärna stilla och gillar att bli borstad. Kan du lite mer kan han testa dig men är du bestämd så mjuknar han snabbt. 
Super snäll att rida. Gör sällan något bus. Kan upplevas lite seg och svår att hålla igång före man lärt sig tekniken. Han hoppar snällt och är bra att ta första galoppen på.

 

 

  

 

Enya
Född 2008 e. mkh. 164cm. Imp. Irland. e. Radolin. Kom till ridskolan 2017.

Enya är världens snällaste i stallet. Gillar att mysa och att bli borstad. Hon har bra takt och balans samt hoppar väl. Du behöver ha en stadig hand och ha en kontrollerad sits för att hon ska bli nöjd. Enya fick tyvärr en skada i kotsenskidan våren 2020 och sätts försiktigt igång nu.


FalcoFalco
Född 2015 import från Frankrike. Mankhöjd 138 cm. C Ponny. Efter Poco Sugar Cat

Falco kom till ridklubben i början av 2021. Han har nyss börjat ridas in och det går framåt. På grund av att han är ganska ny så vill han inte ha så mycket spring kring hans box. Falco tycker om mys och att bli ompysslad. Om man är tydlig med hjälperna i ridningen så går allt bra. Våran Guldprins!

 


Giffe
Född 1998. Sverige. e Effekt 347 ueJanus 251. mkh 129cm. B-ponny. Kom till ridskolan 2010.  

Giffe är snäll att sköta och hantera. Han är dock lite kittlig vid flanken och bakom sadeln. Kittlar du honom så piper han och studsar ibland upp med rumpan. I ridningen är han snäll med de nya, samt bekväm att sitta på. Har du ridit lite mer och börjar ställa krav på honom kan han försöka att ta en annan väg. Bra både i hoppning och dressyr. Har tävlat hoppning och gått på ponnyridskola före han flyttade till oss. Vårt lilla russ! 

 

 

 

 

Grålle (Gearóid Óg)
Född 2011. mkh. 158cm. Imp. Irland. e. Cloon-eile Cashel. Kom till ridskolan 2016.

Grålle är väldigt snäll att sköta och rida. Hoppningen är hans starka gren, men kan jobba bra i dressyren om du är tydlig och uppmärksam i dina hjälper. Grålle är renrasig connemara från Irland.

 

 

  

Hero (Rockwood Hero)
Född 2009. Imp Irland. e okänd. Mkh 139 cm. C-ponny  Kom till ridskolan 2016

Hero är en försiktig men väldigt snäll ponny. Snäll att borsta och mysa med i boxen. Även snäll att rida, men gillar inte om du viftar och flaxar! Hero hanterar och rider vi utan spö då han tycker att spön är mycket obehagligt. Han hoppar bra och är fin i dressyren. En favorit! 

  

 

  

Kalle (Fätter Karl)
Född 2007. mkh 160. Imp Danmark. e okänd. Kom till ridskolan 2011

Kalle är egentligen snäll men fjantar sig och surar om tillfälle ges, speciellt när man grejar i boxen. Du får gärna ställa honom på en skötselplats när du gör i ordning honom för ridning. Snäll att rida, kan vara lat eller pigg beroende på humöret för dagen. Har en härlig galopp. Duktig både i hoppning och dressyr. Vår buskille!

 

 

 


 

Marre (Marqu)
Född 17/7 2006. mkh. 167cm. Imp. Danmark. e. Painters Row XX ue. Mantovani. Kom till ridskolan 2017.

Marre går inte i lektionsverksamheten då han är för känslig. Han rids till av utvalda elever och personal. Marre är en känslig kille som gillar rutiner. Var uppmärksam när du borstar då han kan bli orolig och kasta sig bak. Han gillar att bli borstad och gör inga andra dumheter. Marre kräver en uppmärksam tydlig ryttare som inte är rädd för ett bocksprång eller två. Rolig att rida för den som gillar mer fart och energi. Kan mycket och hoppar väl!

 

 

 

Mersy
Född 2011. Import från Lettland. e okänd. mkh 146 cm. D ponny. Kom till oss hösten 2015.

Mersy är fin att rida i både hoppning och dressyr, men han har inte vuxit ifrån tonåren än och har ett väldigt humör. Ibland är han strålande glad och nästa stund är han sur. Därför rekommenderar vi att göra i ordning honom på en skötselplats. När Mersy är på gott humör så är han ritigt fin!

 

 

Millan
Född 2003. e okänd. mkh 155cm. Kom till ridskolan 2007.

Underbara Millan. Snäll att pyssla, hantera och rida. Älskar mys och att bli ryktad. Pigg o glad! Tycker det är jätteroligt att galoppera i sjöhagen. Duktig i både dressyr och hoppning. Har mycket behagliga gångarter.  Passar helt enkelt alla och är mångas favorit!

 

Nova (Önnarps Nova)
Född 2004. Sverige. e Aladdin RC 66. mkh 140 cm. Kom till ridskolan 2014.

Pigg o glad! Snäll att sköta och rida men har mycket egen vilja och egen motor. Duktig i både dressyr och hoppning, men kan vara lite tittig. Spänn inte sadelgjorden för hårt i stallet och var uppmärksam när du hanterar henne då hon är snabb i vändningarna.

 

Oopsy Oopsy Daisy
Född 2003. Sverige. e okänd. mkh 135 cm. Kom till ridskolan 2007.

Oopsy är snäll att sköta och tycker om att bli pysslad med! Hon är också snäll att rida och älskar att hoppa. Ibland när hon är glad tjuter hon av lycka. Hon är rund och go att rida barbacka på! Hon är en riktig klipp och stor favorit i stallet. Våran underbara Oopsy!

 

 

 

 

Razzel (Raslantic)
Född 2012. e. Rassini ue. Karlstad. mkh 161cm. Razzel kom till oss maj 2018.

Razzel gillar mys och att bli ompysslad, men kan upplevas som lite "bufflig". Han har startat lite hoppning och är mjuk och rörlig i dressyren. Razzel blir lätt sned och flyttar ryttaren till vänster, så det gäller att ha lite koll på det från start.

 

 

 

 

Cowi Roxette
Född 1992. mkh 136 cm. e okänd. Kom till ridskolan 2010.

Roxette är jättesnäll att sköta och hantera, men kan vara lite rädd om huvudet. Hon är även pigg och glad och jättesnäll att rida! En riktig klippa för dig som är ny. Hon är mjuk att sitta på och lätt att styra. Hon tycker om att hoppa men om hindren blir höga eller har ”läskig form” så springer hon förbi dem i stället. Cowi sponsrar ridklubben med Roxette, vilket vi är mycket glada för! Roxette är en riktig guldklimp!

 

 

 

Sten Maiden Stone
Född 2002. Imp Irland. e okänd. mkh 129 cm. Kom till ridskolan 2016.

Sten tycker om att bli ompysslad i stallet. Han är pigg o glad och kan mycket! Sten hoppar även bra, men bara om du som ryttare övertygar honom. Har startat hoppning tidigare i livet, men går inte med på alla hopplektioner pga bus!

 

 

 

 

Svea (Kildromin Orla)
Född 2013. e. Glendine Kestrel ue. Forestview J J. C-ponny. Mkh. 136. Kom till ridskolan i början av 2019.

När du ska sköta och hantera Svea måste du vara lugn och försiktig så hon inte blir rädd. Svea är pigg och glad att rida, mest utbildad i dressyr och rör sig fint. I hoppningen är hon osäker och behöver hjälp av ryttaren så hon vågar ta sig över de ibland läskiga hindren.

 

 

Uppdaterad: 29 DEC 2020 21:31 Skribent: Emma Groth

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: +46303773937
E-post: kansliet@stenungsund...