Hoppa till sidans innehåll

Sjöhagen


Sjöhagen arrenderar Stenungsunds Ridklubb av Stenungsunds Kommun sedan många år tillbaka. Här har vi våra hästar på sommarbete och har ridlektioner på stranden när väder och underlag tillåter det.

I sjöhagen finns det växter och djur med särskilda värden som ska skyddas och bevaras. Därför så får man inte rida annat än på vägen från 1 november -1maj. Då det även efter 1maj kan vara skadligt för dessa om vi rider på gräs och strand så vill vi att ni kontaktar oss före ni rider i hagen. Man får inte heller köra på gräset och tänk på att inte låta din hund springa lös och skrämma fåglar som häckar i strandkanten.

Någon gång i maj så släpper vi ut våra hästar på bete i hagen. Då vill vi inte ha andra hästar i hagen. Vi kommer i början och slutet av betet ta upp alla hästar på dagen och då kommer det vara möjligt att rida på stranden. Hästar på betet ska man inte ge godis då de blir lite väl närgångna. Lämna inte heller vägen för att klappa dem. Våra hästar är inte bilrädda, vilket innebär att om de står på vägen får ni gå ut och schasa bort dem om ni ska passera med bil. Parkera bilen i hagen får man inte göra. Slussen är till för att man ska kunna passera med bil och cykel utan att hästar tar sig genom grinden samtidigt.

Uppdaterad: 11 APR 2021 17:15

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: 0303773937
E-post: kansliet@stenungsund...