Hoppa till sidans innehåll

Sjöhagen


Stenungsunds Ridklubb arrenderar Sjöhagen av Stenungsunds Kommun sedan många år tillbaka. Här har vi våra hästar på sommarbete och har ridlektioner på stranden när väder och underlag tillåter det. I Sjöhagen finns det växter och djur med särskilda värden som ska skyddas och bevaras. Därför får man inte rida annat än på vägen från 1 november - 1 maj.

Länsstyrelsen har beslutat att skydda marken, stranden och djuren som lever på stranden och i vattenbrynet genom ett så kallat biotopsskydd. Det innebär att det enbart är ridskolehästar, uppstallade och medlemmar med anläggningskort som har möjlighet att rida i Sjöhagen - tyvärr kan vi inte längre erbjuda er utifrån att rida på stranden. När vi inte har hästar i hagen går det dock bra att rida på vägen.

Här kan ni läsa mer om Länsstyrelsens beslut om bildande av biotopskyddsområdet >>   

För dig som besöker Sjöhagen till fots eller med bil kan det vara bra att tänka på att man inte ska ge godis till hästar på bete, då kan de blir lite väl närgångna. Lämna inte heller vägen för att klappa dem. Våra hästar är inte rädda för bilar, vilket innebär att det kan vara så att ni behöver gå ut och schasa bort dem om de står på vägen när ni ska passera med bil. Tänk på att man inte får parkera bilen i hagen. Slussen är till för att man ska kunna passera med bil och cykel utan att hästar tar sig genom grinden samtidigt.

Uppdaterad: 11 APR 2021 17:15

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: +46303773937
E-post: kansliet@stenungsund...