Hoppa till sidans innehåll

Vad vi behöver hjälp med


För att det ska bli en bra miljö för både våra hästar och våra elever så har vi några åtaganden och regler för våra uppstallade och lektionsryttare. Föreningen klarar sig inte utan visst ideellt arbete, därför har styrelsen, personal och medlemmar valt ut aktiviteter som alla kan bidra med. Det handlar om insatser som genererar intäkter och minskar underhållskostnader för klubben.

Följande punkter behöver vi få er hjälp med för att bedriva vår verksamhet:

 • Vi agera utifrån vår värdegrund!
 • Stå i cafeterian 1-2 gång per termin. Medlemmarna får möjlighet att önska cafédag inför varje termin. När schemat väl är satt är det upp till varje medlem att själv byta tid om man får förhinder. Här kan du läsa mer om vad det innebär att ha hand om cafeterian.
 • Alla uppstallade/lektionsryttare deltar på minst en arbetsdag per år (ca 4 h) och detta fördelas enligt schema. Elever som rider på olika dagar får olika uppgifter. I början av året får man information om vilka uppgifter som man får. Ett exempel skulle kunna vara att alla elever som rider på torsdagar får i uppgift att ordna en familjedag i juni. Här kan du se hur arbetsfördelningen ser ut för 2022. Vi förväntar oss att målsman kommer för de som är under 16år.
 • Alla lektionsryttare o uppstallade ansvarar för att köpa/sälja minst ett Idrottshäfte per termin. För er som rider fler lektioner i veckan, är uppstallad och rider lektion eller om ni är 3 eller fler i familjen (på samma adress) som rider lektion gäller minst 2 häften.
 • Delta på vår säkerhetskurs och signera säkerhetsavtalet.

Utöver ovan punkter blir vi väldigt glada om våra medlemmar hjälper oss att:

 • Få in extra pengar till klubben så säljer vi kontinuerligt produkter från Newbody, Klädesholmenssill och andra produkter. Vi blir superglada om ni på olika sätt hjälper oss att öka försäljningen av dessa produkter!
 • Bidra med ideellt arbete vid städdagar, klubbtävlingar och andra evenemang som klubben anordnar.
 • Hålla ögonen öppna efter sponsorer som vill sponsra vår verksamhet. Kontakta ridskolechef eller styrelsen om ni har några kontakter eller förslag. 
 • Hjälp till att hitta frivilliga personer till ledande uppdrag tex. i styrelse och kommittéer. Kontakta ridskolechef, styrelse eller valberedning för mer information.

Vi förväntar oss att ni följer följande regler:

 • Kom i god tid till lektionen. Våra hästar behöver omtanke och omsorg. Det är lagom att vara på plats på stallet minst 20 minuter innan lektionen startar. Ta hand om din häst och dess utrustning före och efter lektionen så gott du kan utifrån din kunskaps nivå. Stress är inte bra varken för elev eller häst!
 • Du som är förälder eller ansvarig för barn i nybörjargrupper måste vara med ditt barn på lektionerna. Du kommer att få lära dig att leda hästen, samt rutinerna kring lektionen. Ditt barn kommer till en början inte klara att hålla reda på hästen själv och behöver din hjälp som ledare av hästen. När du leder ditt barn måste du ha hjälm. Det går bra med tex cykelhjälm, men du får gärna låna hjälm på stallet. Vi vill gärna att du är med på ditt barns teorilektioner för att kunna stötta och hjälpa ditt barn, samt för att få mer insikt i hur det fungerar kring hästen. Detta kostar inget extra.
 • Då vi endast har personal inne för att ta emot knattar och nybörjare måste vi alla hjälpas åt. Hjälp andra som är osäkra att hitta och göra rätt. För oss är det jätteviktigt att alla känner sig välkomna!
 • Välj säkra och bekväma kläder vid ridning bl.a. måste du ha kängor eller stövel med klack. Tänk på att alla i stallet ska ha anpassad utrustning, tex täckta skor. Barn under 130 cm ska bära hjälm. Cykelhjälm i stallet är helt ok, i övrigt godkänd CE märkt ridhjälm. Vid kyla sätt på varma kläder tex overall, raggsockar, mössa under hjälmen.
 • Lär er stallets regler så snart som möjligt och du måste gå säkerhetsutbildningen under de första 6 månaderna som medlem. Den är gratis! Gäller även anläggningsryttare.

 

 

Uppdaterad: 02 NOV 2019 18:16 Skribent: Emma Groth

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: +46303773937
E-post: kansliet@stenungsund...