Hoppa till sidans innehåll

Vad vi erbjuder våra medlemmar


Vi vänder oss till dig som vill ha en trygg, säker och grundlig utbildning,  där du kan utveckla din ridning och lära dig att ta hand om hästen.  

Vi har erfaren och utbildad personal, hästar som är anpassade för sin  uppgift och ett väl utarbetat löpande säkerhetsarbete som du snabbt  introduceras i när du kommer till oss. 

Vi vill att du ska kunna känna att det är kul att tillbringa din fritid i stallet.  

Klubben där vi alltid hälsar på varandra och säger HEJ! 

Stenungsunds ridklubb vänder sig till alla med hästintresse, från nybörjare på lektion till dig som har eller planerar att skaffa egen häst. Vi erbjuder  välridna och välutbildade hästar och ponnyer till våra medlemmar såväl inom dressyr som hoppning. Vi satsar på ridning som utvecklar ryttaren, med väl genomtänkta lektioner och vi har engagerade och kunniga  ridlärare som får kontinuerlig utbildning inom sitt yrke.  

Du som planerar eller har skaffat egen häst kan få råd av vår personal om  det mesta som till exempel foder, hästskötsel eller annat som kan dyka upp.  

Vi har under lång tid prioriterat säkerheten kring hästarna såväl vid ridning  som i övrig hantering och har ett mycket högt säkerhetstänk. Stenungsunds ridklubb är även kvalitetsmärkt som “säker hästverksamhet”, certifierad av Länsförsäkringar.  

En viktig del i ansvaret för ridklubben är möjligheter för våra barn och tonåringar att utvecklas på sin nivå och på sina villkor, få vänner och kunna “hänga” i stallet efter skoltid och på lov. Medlemmar har tillgång till kök och kan passa på att göra läxor på plats i stallets café. Bussen stannar ett par minuter från ridklubben. 

Ridklubben är självklart en miljö som är rök- och drogfri!  

Ridklubben erbjuder stora möjligheter att utveckla ledarskap och ansvar, till exempel: 

  • skötare av en “egen” häst/ponny 
  • leda yngre ryttare på lektion 
  • stötta i stallet inför lektioner 
  • stallvärdinna/värd 
  • driva projekt
  • sitta i styrelse 

och därigenom lära sig ansvarstagande och samarbete med andra och med stora djur. 

Här finns även en aktiv ungdomssektion (16-25 år) och en  ungdomskommitté (- 15 år) som arrangerar olika aktiviteter för alla åldrar  och skapar gemenskap i stallet.  

Många av våra medlemmar är engagerade i klubben och arbetar tillsammans med och under ledning av personal för att skapa en positiv miljö att trivas och utvecklas i. Ung som gammal☺ 

Vi arrangerar ridläger, dressyr- och hoppträningar, stallpyssel, glöggmys, clinics, kurser, föreläsningar, tävlingar och mycket mer för såväl lektionsryttare som för dig med egen häst.  

Våra lokaler är funktionella och fräscha, städas dagligen, med god tillgång till toaletter och omklädningsrum med dusch, samt låsbara skåp (eget lås krävs). Vårt stall är modernt, vi har två maneger, fina hagar till hästarna och en underbar strand att rida på när årstiden tillåter. 

Vår gemensamma värdegrund innebär framförallt vänligt bemötande, att bli sedd och hälsad på och därigenom främja en god, trygg och trevlig  stämning. 

Varmt välkomna alla till Stenungsunds ridklubb önskar hela personalen och styrelsen!

Uppdaterad: 13 DEC 2021 22:40

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: 0303773937
E-post: kansliet@stenungsund...