Hoppa till sidans innehåll

Våra tävlingsryttare


Vi är väldigt stolta över våra duktiga ryttare som tävlar för klubben. Här kan ni läsa mer om deras hästar, planer och visioner för framtiden. Vi ser fram emot att följa er!

 

Vendela Vedin

Jag heter Vendela Vedin och blir 16 år till hösten (2020). Jag har två hästar som jag tävlar i hoppning med för Stenungsunds Ridklubb. Rabiola Hästak, SWB-sto född 2010 e. Dirco Hästak - Cuper och Selma Hästak, SWB-sto född 2011 e. Heartbeat - Comes van de Heffinck. Jag köpte först Rabiola från uppfödaren i mars 2019 och sedan Selma i november 2019 från samma uppfödare efter jag hade gjort min praktik där. Med Rabiola har jag tävlat upp till 120 cm och målet för i år är att bli mer stabila på den höjden för att sedan debutera 125 och ev 130. Med Selma har jag inte tävlat än, vi håller på att lära känna varandra på lite p&j men planen är att komma ut på tävlingsbanorna snart. Mitt långsiktiga mål med hästarna är stabila 130/135 med Rabiola och 140 med Selma.

Om man är sugen på att börja tävla så är mitt bästa tips att ha kul och att se på varje tävling som en ny lärdom oavsett resultat. Resultaten kommer alltid till slut, man måste bara släppa lite på pressen och fokusera på det man är där för - att få göra det man tycker är roligt med sin fyrbenta kompis!

 

Sol Andreasson

Jag heter Sol Andreasson och fyller 16 nu till vintern. Min foderponny heter Christy’s Boy och är en d-ponny på 12 år. Han kommer ursprungligen från Irland och är irländsk sportponny. Vi har varit ett team sedan ca ett halvår tillbaka. Han var den första jag provred och min första känsla var ”hur kan någon rida den här ponnyn, han är ju bara stor och klumpig”🙈 Men jag kände mig trygg direkt! Generellt så har jag otroligt svårt att lita på hästar direkt, det kan ta otroligt lång tid för mig att göra det. Jag är så glad att jag vågade lite på min magkänsla för som vi har utvecklats! 😍 I år så är målet att hinna debutera LB (1m) innan årsskiftet. I och med att Boy bara är ponny så kommer jag antagligen inte ha kvar honom om 5år. 😔 Men vi kommer att försöka ta oss så långt som möjligt tillsammans och ha så roligt vi bara kan på vägen!

Jag har själv bara varit ute och tävlat ett par gånger men läste för ett tag sedan ett väldigt bra citat av Jens Fredricsson ”Man måste tro på sig själv och sin häst om man ska lyckas. Speciellt när man ska debutera en ny klass eller tävling. Det är som att hitta till en gata i en storstad. Första gången är alltid värst och tredje gången förstår man inte vad som var så svårt”. Tänk på att börja tävla är precis som att börja göra skänkelvikningar eller mellantrav, man måste göra det många gånger för att bli bra på det❤️ 

Amber Knee

Jag heter Amber Knee och är 15 år. Min ponny heter Slieve Bloom Josie men kallas för josie, hon är en irländsk connemara född 2010. e. Moonlight silver shadow u. Slieve bloom gail. Jag har haft Josie sedan december 2019. Sen dess har vi tränat både hoppning och dressyr och just nu tävlar vi LC hoppning. Vårt mål för det här året är att hoppa LB med bra känsla och i framtiden vill vi tävla LA i både hoppning och dressyr. På vägen dit vill vi också testa på lite olika saker som tex fälttävlan, men framför allt vill vi ha kul. Jag har inte tävlat så mycket än men mitt tips för andra som ska börja tävla är att göra det lätt för sig och starta en klass lägre än på träning - så blir det lättare att lyckas och man kan åka från tävligen med bra känsla.

 

 Anna Maltesson

Hej! Jag heter Anna, och jag närmar mig att snart att fylla 50. Har hängt på ridklubben nästan hela livet.
Sedan i våras har jag och min häst Delilah flyttat ”över vägen” till stall Holmegård.
Tidigare har jag haft två hästar uppstallade på ridklubben. Först Lucky Luke i ca 6-7 år och sedan Walette i 12 år. Dessa var jag också ute tävlade en del med.
Delilah har jag haft i 3 år. Hon är ett svenskt halvblod, född 2007 och kan det mesta inom dressyren. Så hon lär mig nya grejer varje dag, vilket är otroligt roligt. Hon är lite bekväm av sig och jag måste göra allt rätt, för att hon ska göra rätt, vilket gör henne till en härlig läromästare.
Emellanåt åker vi ut på en och annan tävling, och då taggar hon till och tycker det är superkul. Nivån är LA-MSVC.

 

Uppdaterad: 13 MAJ 2020 08:12 Skribent: Emma Groth

  

Postadress:
Stenungsunds RK - Ridsport
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Besöksadress:
Jordhammar 110
44495 Ödsmål

Kontakt:
Tel: +46303773937
E-post: kansliet@stenungsund...