Hoppa till sidans innehåll

LIROS Nordic Race


Årets första regatta!

Välkommen till dag 2 i LIROS Nordic Race. Dagen bjuder på svaga sydliga vindar på 2-3 m/s. De preliminära resultaten hittar du på vår facebooksida @StenungsundsSegelsällskap eller på vår webb.

Happy sailing!⛵️⛵️⛵️

 

 

Datum: 14-15 april 2018

Vad är LIROS Nordic Race?

Kappseglingen är en internationell jolleregatta, med många nordiska deltagare. Den seglas på två banor. Separata herr och dam klasser med prispengar till E-jollarna och OK-jollarna.

Regattan har många deltagare och det behövs mycket fritt vatten så seglingarna hålls därför en bit ut i Hakefjorden. Det blir en längre utsegling än vanligt och därmed ett stort behov av följebåtar till seglarna. Vattnet är kallt på våren och med en frisk vind gäller det att klä sig ordentligt för köldeffekten. 

Spring Sailing Europe Class Sweden

Regattan har utvecklats mycket sedan starten 1994. Det började som ett samarbete med E-jolle förbundet för att ge deras seglare en bra start på säsongen.

Spring Sailing Optimist Class Sweden

Optimistseglarna låg på och ville vara med eftersom det var många familjer som hade barn i bägge klasserna. 2001 bjöd vi in Optimistseglarna och det innebar en rejäl ökning av regattans storlek, både vad det gällde antalet deltagare och antalet funktionärer eftersom det krävdes 2 olika banor.

Spring Sailing Zoom Class Sweden

Zoom8 klassen hade under tiden vuxit sig starkare och knackade på dörren. 2005 fick Zoomarna vara med och de seglade då på Optimistbanan.

Spring Sailing OK Class Sweden

Från och med 2008 kan även OK jollarna vara med. De senaste åren har vi haft en hög tillströmning av seglare från utlandet.

Spring Sailing Laser Class Sweden

Från och med 2017 kan även Laser vara med.

Uppdaterad: 15 APR 2018 13:19
Skribent: Carin Kling

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46(0)30367660
E-post: This is a mailto link

Se all info