Hoppa till sidans innehåll


Info om klassen Micro Magic

(MM)


DSC_0530_cr

 

Micro Magic är en liten radiostyrd segelbåt som styrs med två kanaler, en kanal till rodret och en till seglen, som tillverkas som byggsats av det tyska hobbyföretaget Graupner i Tyskland sedan slutet av 90-talet. 
Det är en entypsklass där man inte får ändra något på skrov, köl samt roder men hur båten ser ut under däcket är valfritt och hur seglen ser ut är fritt förutom vissa maxmått. Minivikten på en seglingslar båt är 860 gram och längden är 53 cm.
 
År 2001 startade ett antal modellbåtsseglare från södra Tyskland en kappseglingsklass för Micro Magic. Syftet var att skapa en öppen kappseglingklass med få regler, inga avgifter och inga krav på att vara ansluten till någon klubb eller förbund. Allt för att göra klassen så enkel som möjlig att delta i.
En starkt bidragande orsak till populariteten värdern över är de enkla kappseglingsregler man tillämpar. Man får beröra märken. Små kontakter båtarna emellan är tillåtna. Inga protester får lämnas in. Några få funktionärer har rätt att utdömma straffrundor vid regelbrott. Som förfördelad seglare i någon situation kan man bara be den felande seglare att göra en straffrunda. Detta har bidragit till en mycket trevlig och vänlig form av kappsegling.

Micro Magic är en unik båt tack vare sin storlek i kombination med en mycket hög kvalité när det gäller seglingsegenskaper. Den är lätt att transportera helt färdig för segling. Det behövs bara lite händighet att bygga båten. Men för den som vill går det även att köpa färdiga båtar från hobbyföretag.
I dag finns det över 6000 registrerade Micro Magic i 19 länder.
Micro Magic bjuder på stora seglingsupplevelser i ett litet och effektivt format!
Här är länkar till Micro Magics Tävlingsregler och Klassregler

 

För mer info om denna klassen så kan ni kolla på klassens svenska hemsida Micro Magic Sverige eller kolla på klubbens RC funktions FB-sida StSS RC eller kontakta sektionsansvarig på e-post This is a mailto link

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:04 Skribent: Stefan Olsson
E-post: This is a mailto link

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info