Hoppa till sidans innehåll


StSS DF 65 Cupen

2015

DF 65 Blandat

 

Stenungsunds Segelsällskap kommer att arrangera en DF 65 Cup under 2015

 

Anmälan görs senast 48 timmar innan samlingstiden här på sidan längst ner.

 

Tävlingen den 27/12 körs mellan kl 10,30 till 15,00 om inget annat sägs på FB sidan!

 

Tider (om inget annat sägs på vår FB sida):
   Samling   16,00
  Första Start   16,10
  Sista start   19,00

 


Startavgift

Startavgiften är 20 Sek per deltävling och betalas kontant med helst jämna pengar till den seglingsansvarige innan tävlingens start för att man skall kunna tillgodoräkna sig poängen i tävlingen.

Man behöver inte vara med i Svenska DF65 Förbundet för att få vara med och deltaga i denna cupen!! 

 

Det vore bra för framtiden om det blev flera som kan åta sig att tex vara seglingsledare, blir tex lättare att få till fler tävlingar, träningar mm då, om du har lust att hjälpa till skicka e-post till den sektionsansvarige.

Det vore trevligt och bra om någon frivillig vill åta sig att skriva och eventuellt fixa något bild om varje tävling och skicka detta till e-post This is a mailto link för att läggas upp på hemsidan och FB samt lokaltidningarna, detta är bra att göra för att göra så att vi syns och då kan bli fler, och då blir det lättare för alla. Det behöver inte vara mycket men det är väldigt bra om det skrivs av olika personer så att man får lite olika vinklar på detta med RC segling.

Det är bra om vi innan tävlingen vet vem som är intresserad av att göra det så att det inte görs av flera på samma segling. Är det ingen som tar på sig detta så kan det komma att bli så att vi tex innan första starten tar och tex lottar vem som skall göra det.

För kan jag få ihop några rader och någon bild så kan nog alla det.


Seglingen kan komma att ställas in av olika anledningar, tex isläget, utsikter för temeraturer under ca -5 grader, seglingsplats flyttad mm och det meddelas på Facebook-sidan StSS RC senast 2 timmar innan samlingstiden av den seglingsansvarige, är inget meddelat där så gäller planen som vanligt.

 

Regler

Om vi inte har någon som hjälper oss med att föra protokoll så gör första deltagare i mål det.

När man går i mål så ropar man sitt segelnummer högt och tydligt, så att den som skriver kan höra det, görs inte det så kan det hända att man får sista plats i resultat i det racet, annars den plasering när man ropar sitt segelnummer.

 

Undanvindsbåt håller alltid undan för kryssande båt, oavsett bog, inte en regel som används i vanlig segling men det har visat sig funka mycket lättare och smidigare så här när vi har seglingar med RC-båtar.

Vi kör med MYCKET förenklade kappseglingsregler då det är många nya på segling i denna klassen, så det viktigaste är styrbord - babord mm, men det har funkat bra under året med dessa enkla regler så vi skriver inte för mycket här då många redan varit med på Sven Gesters korta och bra regelkurs som tog upp det viktigaste och de som kommer nya lätt lär sig under resans gång. 

Zonen är 4 skrovlängder, dvs tex vid plats för märke som det står i Kappseglingsreglerna, Appendix E.

Man tar straffet vid ett eventuellt regelbrott så snart som möjligt utan att hindra andra deltagare, det vanligaste straffet är en 360 graders snurr. Skulle det vara så att seglingsledningen av någon anledning skulle beghva träda in och utdöma straff så är det automatiskt 720 graders snurr som gäller.

Protester godkänns inte efter ett race eller tävling, men kan diskuteras efteråt för att de skall undvikas vid framtida seglingar.

Kort fena är tillåtet på tävlingarna som vi arrangerar i denna Cupen i Stenungsund, man får byta fena mellan de olika race precis som man får göra med de olika stora riggarna.

 

En deltävling i cupen måste vara utannonserad minst 14 dagar innan starttiden.

I både Cupen och på deltävlingarna räknar vi bort var 4 segling/race.

 

De allra viktigaste reglerna

Man hjälper till med att få i och upp följebåten om det är vintertid, lägga i bojar och ta upp dessa och annat som behövs göras för då går allt mycket lättare för alla.

Vårdat språk gäller i alla situationer, annars får man lämna seglingsområdet om seglingsledaren säger så och resultatet blir DSQ i samtliga race i tävlingen.

Sedan städar vi efter oss, det skall vara renare när vi lämnar området än när vi kom dit, vi skall föregå med gått exempel i denna frågan.

 

StSS DF 65 Cupen 2015

Datum Tävling  Plats Ansvarig Anmälan Anmälda
25/1 DF Cupen  1 StSS

22/2 DF Cupen  2 StSS  

29/3 DF C upen  3 StSS


26/4 DF Cupen  4 StSS  

26/5 DF Cupen  5 StSS  

28/6 DF Cupen  6 StSS  

26/7 DF Cupen  7 StSS  

30/8 DF Cupen  8 StSS  

27/9 DF Cupen  9 StSS  

25/10 DF Cupen  10 BKSS


29/11 DF Cupen  11 LESS


27/12 DF Cupen  12 StSS


Uppdaterad: 28 APR 2017 13:50 Skribent: Stefan Olsson
E-post: This is a mailto link

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info