Hoppa till sidans innehåll


IOM Cupen

2014 - 2015

DSC_0038_cr

 

Stenungsunds Segelsällskap arrangerar StSS IOM Cup

2014-2015

 

Anmälan görs senast 48 timmar innan samlingstiden här på sidan längst ner.

 

Tider
        Samling   10,00
  Första Start   10,30
  Sista start   15,00

 

Startavgiften

Startavgiften är 30 Sek per deltävling och betalas kontant med jämna pengar till den seglingsansvarige innan tävlingens start för att man skall kunna tillgodoräkna sig poängen i tävlingen. Efteranmälan kostar 20 Sek extra.

Deltävlingar i Cupen kommer förhoppningsvist att arrangeras av andra klubbar och då kan det bli en annan startavgift.

Det är krångligt med att ha en växelkassa för den seglingsansvarige men det kan funka om man har jämna pengar med sig, annars införs det med att betala in i förskott på klubbens konto igen om det här inte funkar.

Det vore bra för framtiden om det blev flera som kan åta sig att tex vara seglingsledare, blir tex lättare att få till fler tävlingar, träningar mm då, om du har lust att hjälpatill skicka e-post till den sektionsansvarige.

Det vore trevligt och bra om någon frivillig vill åta sig att skriva och eventuellt fixa något bild om varje tävling och skicka detta till e-post This is a mailto link för att läggas upp på hemsidan och FB samt lokaltidningarna, detta är bra att göra för att göra så att vi syns och då kan bli fler, och då blir det lättare för alla. Det behöver inte vara mycket men det är väldigt bra om det skrivs av olika personer så att man får lite olika vinklar på detta med RC segling.

Det är bra om vi innan tävlingen vet vem som är intresserad av att göra det så att det inte görs av flera på samma segling. Är det ingen som tar på sig detta så kan det komma att bli så att vi tex innan första starten tar och tex lottar vem som skall göra det.

För kan jag få ihop några rader och någon bild så kan nog alla det.


Seglingen kan komma att ställas in av olika anledningar, tex isläget, utsikter för temeraturer under -5 grader, seglingsplats flyttad mm och det meddelas på Facebook-sidan StSS RC senast klockan 23 kvällen innan tävlingen av den seglingsansvarige, är inget meddelat där så gäller planen som vanligt.

 

Regler

Om vi inte har någon som hjälper oss med att föra protokoll så gör första deltagare i mål det.

När man går i mål så ropar man sitt segelnummer högt och tydligt, så att den som skriver kan höra det, görs inte det så kan det hända att man får sista plats i resultat i det racet, annars den plasering när man ropar sitt segelnummer.

Undanvindsbåt håller alltid undan för kryssande båt, oavsett bog, inte en regel som används i "vanlig" segling men det har visat sig funka mycket lättare och smidigare så här när vi har klubbseglingar.

Zonen är 4 skrovlängder, dvs tex vid plats för märke som det står i Kappseglingsreglerna, Appendix E.

Man tar straffet vid ett eventuellt regelbrott så snart som möjligt utan att hindra andra deltagare, det vanligaste straffet är en 360 graders snurr. Skulle man inte vara överens och ingen annan av deltagarna eller arrangörerna kan hjälpa de 2 parterna med att tolka situationen inom någon minut så är det bättre att ta ett straff ändå.

Protester godkänns inte efter ett race eller tävling, men kan diskuteras efteråt för att de skall undvikas vid framtida seglingar.

 

I både Cupen och på deltävlingarna räknar vi bort var 4 segling/race vilket kan tyckas mycket för en del men det är bättre för de som är nya då det inte gör så mycket med lite strul ibland.

 

De allra viktigaste reglerna

Man hjälper till med att få i och upp följebåten, lagt i bojar och ta upp dessa och annat som behövs göras för då går allt mycket lättare för alla.

Vårdat språk gäller i alla situationer, annars får man lämna seglingsområdet omseglingsledaren säger så och resultatet blir sista plats i tävlingen.

Sedan städar vi efter oss, det skall vara renare när vi lämnar området än när vi kom dit, vi skall föregå med gått exempel i denna frågan.

 

 

IOM Cupen 2014 - 2015

Datum
Deltävling
Plats   Seglingsansvarig
Anmälan
Anmälda
7/12   IOM Cupen 1   StSS   Stefan  
 
21/12   IOM Cupen 2 och KM   StSS   Stefan  

3/5   IOM Cupen 3   StSS   Stefan  
 
27/5   IOM Cupen 4   StSS   Stefan   Anmälan
  Anmälda
Uppdaterad: 28 APR 2017 13:50 Skribent: Stefan Olsson
E-post: This is a mailto link

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info