Hoppa till sidans innehåll


Vintersegling

Träning på Söndagarna

 

DSC_0203

 

Tider

  Samling   någon gång efter 13,00 (kolla efter exakt starttid på FB-sidan StSS RC)
  Första start   När det passar
  Slut   så länge vi har lust eller ljus, dock längst till 18,00

 

Vi tar ingen avgift för detta arrangemang då det är viktigt att umgås och hjälpa varandra och samtidigt så visar upp RC-segling för andra medlemmar i klubben oxå samt att vi tar oss tid att hjälpa nya seglare.

 

Nu kör vi lite träningar på söndagseftermiddagarna framöver, detta kan vara trevligt och bra då vi fått många nya RC segalare i klubben och i närområdet, och då är det tänkt att vi kan lägga ut en enkel bana och köra lite träningar med starter, rundningar eller vad vi har lust med så att alla vet hur det går till på tävlingarna sedan.

Detta är ett bra tillfälle att testa segeltrimm, gå igenom bra funktioner på era sändare mm då vi alla tar det lugnt och har tid med att hjälpa varandra.

Detta är dessutom ett väldigt bra tillfälle för nybörjaren att vara med på då det inte är tävling utan lite träning så att vi kan hjälpa till med det som behövs.

 

Nu är "problemet" det att vi seglar minst 3 av de svenska tävlingsklasserna i klubben, IOM och DF 65 och MM, men eftersom vi är alla radioseglare så tycker jag att vi kör alla klasserna samtidigt, man tar med sig den båten man känner för att segla, detta är ett bra sätt att umgås på över "klassgränserna" eftersom många bara seglar i en klass ännu  :).

Har du någon annan RC-segelbåt än dessa 3 klasserna så är du väldigt välkommen ändå för vi är ju alla RC-seglare :).

Eftersom det är vinter och förljebåten ligger på land så får vi hjälpas åt med att få i och upp den i vattnet mm om den behövs, för annars så kör vi med samma enkla arrangeman som vi har gjort tidigare på tisdagarna. Skulle det vara så att vi känner för att tex värma oss med lite grillning av tex korv framöver i vinter så skall vi väl försöka att göra det med, vi skall ju träffas och ha roligt :)

 

Träningarna blir automatikskt inställda när vi har RC-tävlingar nere på klubben samma dag.

Anmälan sker på FB sidan StSS RC, och är det ingen "tråd" om söndagsseglingen där så är det bara att starta en och säga att man skall åka ner och segla på kommande söndag, men glöm inte att kolla där igen innan ni åker hemifrån för det är där det meddelas om seglingen är inställd, eftersom det är vinter så kan isläget göra det omöjligt att segla, det kan blåsa för mycket mm.

Detta kommer vi att försöka meddela minst 1 timme innan starttiden för seglingen.

Uppdaterad: 28 APR 2017 13:50 Skribent: Stefan Olsson
E-post: This is a mailto link

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info