Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


Äntligen går det att anmäla sig till årets seglarträff och "ja" vi kommer kunna ses fysiskt! I år är temat ”fler i segling” och programmet bjuder på en härlig blandning av goda exempel ifrån klubbar och externa föreläsare. Anmäl dig redan idag!
 
Det blev kamp ända in i mål när Skarpa Sprint SM avgjordes hos KSSS i Saltsjöbaden i helgen. Toppduellen stod mellan Teamen Westerlind och Hansen men i en tight sista segling fick Hansen ett straff och Team Westerlind tog hem SM-guldet.
 
Välkommen du ledare som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i klubbens verksamheter. Träffen sker digitalt på Teams tisdagen den 12 oktober kl. 18:30 – 20:30 och har temat finansiering.
 
Är du i åldern 18-25 år och har en ambition om att utvecklas till hög internationell nivå har du nu möjlighet att anmäla ditt intresse till det nya utvecklingslandslaget och delta i några utvecklande träningsläger i höst.
 
SM i Sprintsegling och Lag-SM i Optimist är två event som livesänds i helgen. Alla som vill kan följa de spännande seglingarna vi mobil eller dator. Båda avgörs i korta intensiva race med kunniga kommentatorer.
 
Riksidrottsförbundet har nyligen informerat sina organisationer om att man från 1/1 2023 inte längre kommer att leverera webbplatslösningar. Svenska Seglarförbundet kommer här med en första information kring förändringen.
 
För att bättre hjälpa nästa generations seglare mot världstoppen sjösätter nu Svenska Seglarförbundet ett utvecklingslandslag. Ansvariga blir landslagstränarna Alberte Lindberg och Martin Strandberg.
 
Ida Svensson och Marcus Dackhammar slutade sexa på EM i Nacra 17 som seglades i Thessaloniki Grekland. Deras största framgång hittills som team men de hade chans på bronset innan medaljfinalen.
 
Emil Järudd, KSSS och Carl-Fredrick Fock, GKSS är två av de totalt 50 idrottare som får RF och Svenska Spels Elitidrottsstipendium för 2021–2022. Stipendiet är på 50 000 kronor samt tillgång till RF:s elitidrottstöd.
 
Svenska Seglarförbundets historiska utskott bjuder in till träff med tema Segelkanoten onsdag 20 oktober kl 17.00 i Roddarnas Hus på Djurgården i Stockholm. Obs - antalet platser begränsade.
 
Vidar Nyström och Klas Nabo tog SM-titlarna i de nya OS-klasserna till 2024 iQfoil och Kitefoil. Klas försvarade sin titel från fjolårets SM i Kitefoil och Vidar blev den första svenska mästaren i iQfoil.
 
I helgen arrangerar Skanörs Båtklubb det första svenska mästerskapet med båda de två nya OS-klasserna till 2024, Kitefoil och iQFoil. 23 seglare är anmälda med bland annat nyblivne OS-silvermedaljören i 470 Fredrik Bergström.
 
Idag släpper släpper Transportstyrelsen "Skrovmålet" med nya rekommendationer om sanering av båtbottenfärger. Samtidigt bjuds båtklubbar in till tre webbinarier 20:e,  23:e och 27:e september där man informerar om de nya rekommendationerna.
 
Den 29 september tas alla restriktioner för idrotten bort. Men man behöver vara uppmärksam på att lokala och regionala restriktioner kan börja gälla i samband med klusterutbrott av corona.
 
Den 21 september kommer vårt webbinarium om sociala medier i repris. Målet med föreläsningen är att ge tips och råd kring hur klubben eller klassförbundet kan nå ut till fler genom att kommunicera på rätt sätt i sociala medier.
 

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: stss@stss.se

Se all info