Hoppa till sidans innehåll

Accessjollen


Accessjollen är konstruerad för att göra segling okomplicerad och lättillgänglig. Jollen används för de barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Med hjälp av ett centerbord, vilket vattenfylls vid sjösättning, blir jollen svår att välta. 

I StSS har vi fyra accessjollar. Tre av märket Hansa 2.3 och en Hansa 303. Båda modellerna är anpassade för seglare med särskilda behov, det som skiljer dem åt är storleken. De tre mindre båtarna passar nybörjaren, då det enbart finns en joystick och ett skot att hålla ordning på. Det nya tillskottet, Hansa 303, är av modellen större och har två segel, ett storsegel och ett försegel. Den här båttypen passar seglaren som har hållt på ett tag och vill få lite mer utmaning. Det går utmärkt att sitta två personer i båten, så den passar även till en nybörjare som vill segla med instruktör.

Accessjollen kommer från Australien och är byggd för att göra seglingen enkel och anpassad för alla. Jollen seglas i över 15 länder och är en godkänd klass inom ISAF (Intenational Sailing Federation). Den tillverkas i Australien, men återförsäljare finns även i Tyskland, Holland och England.

Då seglaren sitter i mitten av båten får den bra balans och är lättmanövrerad, även för ovana seglare. Accessen ska kunna seglas av alla, oavsett funktionsnedsättning eller tidigare erfarenhet. Den kan seglas själv, eller tillsammans med kompis eller instruktör. Seglets storlek kan lätt justeras, genom att vrida på masten görs segelytan mindre.

Hansa 2.3:

Längd: 2.3 m

Bredd: 1.25 m

Djupgående: 0.9 m

Totalvikt: 70 kg

Kölvikt: 20 kg

Bärighet: 120 kg

Storsegel: 3.8 m2

 

Uppdaterad: 16 JAN 2017 20:43 Skribent: Karolina Berglund
Epost: This is a mailto link

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info