Hoppa till sidans innehåll

StSS i Allsvenskan

2018-08-28 20:34
Vårt team som deltar i Allsvenskan knep i helgen en femte plats i den tredje deltävlingen!
  • Uppdaterad: 2018-08-28 20:34

StSS kvalade 2017 till i ”Allsvenskan i segling” en liga med totalt 18 klubblag från hela Sverige. Tanken med Allsvenskan i segling är att den skall efterlikna Allsvenskan i andra sporter som t.ex. fotboll och den seglas med en serie bestående av fyra delseglingar där poäng räknas ihop från varje delsegling. Det är klubben som tävlar och tar ut ett lag som skall bestå av en mix av seniorer, juniorer, killar och tjejer. Allsvenskan är en rolig och intensiv form av segling i snabba moderna båtar på korta banor precis som ”Mästarnas Mästare” och samlar flera av Sveriges bästa seglare och många yngre lovande seglare.

 StSS

Två delseglingar i Malmö och i Stockholm (Ekerö) har redan genomförts under vår/försommar säsongen och i helgen seglades delsegling 3 i Örnsköldsvik, mitt i den inre hamnen utanför Modo Hockey Fjällräven arena – en perfekt plats för publikvänlig segling. Team StSS bestod denna gång av Clara Svensdotter, Peter Amundin, Oscar Andersson och Hans Oskarsson.

 

I Allsvenskan har varje delsegling en 3 minuter pre-start och efter start seglas 2 varv på en kort kryss-läns bana. Det är intensiv segling varje sekund och sällan är det mer än delar av en båtlängd mellan båtarna vid målgång, så full koncentration! Lätta vindar på fredagen passade besättningen bra som inledde med en seger i första heatet efter bra pre-start och säker segling. Lördagen inledde fortsättningsvis med lätta vindar och fortsatt stabil segling från teamet. På eftermiddagen ökade vinden vilket gav både mer fysisk och händelserik segling. Efter en rad av seglingar med målgång som 3:e och ibland 4:e båt, kom tillslut en vinst som avslutning för dagen. StSS summerade poängen efter 7 seglingar som 5:e båt.

 

På söndagen var tyvärr förutsättningar för segling väldigt dåliga med ett tungt molntäcke och svagt regn som den svaga norrlandssolen inte lyckades bränna igenom och skapa förutsättningar för vind. Efter några startförsök avbröts seglingarna för resten av dagen.

 

Med femte placeringen i delsegling 3 avancerade StSS till 10:e plats bland de Allsvenska klubbarna. Nu är det endast en delsegling kvar 2018 och i den avslutande finalen i Gottskär söder om Göteborg hoppas vi kunna etablera StSS ytterligare som ett lag i Allsvenskan. För 2018 har vi sagt att det är ett test år för vår klubb och inför nästa år får vi utvärdera ambitionsnivå och deltagande!

 

Se också referat och resultat från Svenska Seglarförbundet:

http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/Nyheter/2018/jamtitoppeniallsvenskanio-vik/

 

 

I StSS Allsvenska team ingår 2018:

 

Clara Svensdotter

Cajsa Svensdotter

Sven Johansson

Peter Amundin

Jonas Berntsson

Magnus Lindvall

Magnus Lundberg

Tova Källerfelt

Oscar Andersson

Hans Oskarsson

Christer Sörvik

William Karlsson

Joakim Romell

 

Om du vill ha mer information om StSS deltagande i Allvenskan eller är intresserad för ev. deltagande nästa år kontakta:

 

Clara Svensdotter

0722399950

Hans Oskarsson

0733855328

 

Skribent: Karolina Neary
Epost: This is a mailto link

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46(0)30367660
E-post: This is a mailto link

Se all info