Hoppa till sidans innehåll

Flera utmärkelser till StSS

25 NOV 2018 20:35
StSS är årets stora vinnare då vi kammade hem hela 5 nomineringar på Västkustens Seglarförbunds årsmöte. Stort grattis till alla pristagare!
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 20:35

Årets seglarkompis, årets seglarskoleinstruktör, årets jolleseglare, årets arrangör, årets eldsjäl

Årets Seglarkompis – Hanna Larsson, Stenungsunds SS                    

Hanna skapar trygghet i barngrupperna och i instruktörsgruppen. Hon hejar alltid glatt på alla och extra mycket på nya seglare så att de känner sig välkomna. Hanna är en hjälpsam och positiv medarbetare som ser alla och ger en hjälpande hand när så behövs.

Årets Seglarskoleinstruktör – Elsa Berglund, Stenungsunds SS 

Genom sitt engagemang har Elsa Berglund fått barnen att vilja lära sig segla och utvecklas. Hon är glad och positiv och ett givet stöd för seglarbarnen.

Elsa har jobbat 5 veckor i sommar på Stenungsunds Segelsällskaps seglarskola, främst med nybörjargrupper. Den femte veckan var för barn med speciella behov, Access gruppen.

Elsa har även jobbat med StSS seglarkurser både vår och hösttermin. På Lilla Tjörn Runt och klubbmästerskap var hon coach för de yngsta och oerfarna kappseglarna.

Årets Jolleseglare – William Karlsson, Stenungsunds SS                  

William har haft en fantastisk säsong. Han har etablerat sig stabilt i toppen bland Zoom 8 seglarna. Hans resultat under året är imponerande: 3:a på VM i Finland, 2:a på NM i Sverige, 4:a på JSM i Saltsjöbaden och två 1:a placeringar i Zoom 8 GP serien, vår och höst.

William gillar att träna och är dessutom med och lär barnen att segla i seglarskolan. William har en stark träningsvilja och gillar att ha god ordning på sin seglingsutrustning. Viktiga egenskaper hos en duktig seglare.

Årets arrangör – Stenungsunds SS 

Stenungsunds Segelsällskap har utökat sin tävlingsportfölj enormt mycket dom senaste åren.

Tjörn Runt har blivit Tjörn Runt veckan, där tävlingar varvat med andra seglingsaktiviteter blivit ett mycket stort inslag i Stenungsund.

2018 arrangerades Tjörn Runt, Lilla Tjörn Runt, 606 SM, IoD VM, Klubbmästerskap, Stenungsön Runt, Liros Nordic Race, Pater Noster Race, Internationella RC tävlingar och mycket mer.

STSS har tillsammans med Stenungsunds Kommun och CityCon återskapat festen i samband med Tjörn Runt. Festligheterna går numera under namnet, ”Kajkalaset”. Här finns något för alla, stora som små. Ett mycket uppskattat inslag är prova på seglingen i 2-kronor. Inget av detta hade varit möjligt, utan gruppen frivilliga funktionärer som gör en ovärderlig insats. 

Årets Eldsjäl – Karl Erik Hansson, Stenungsunds SS   

Karl-Erik har under drygt 30 år, starkt bidragit till Stenungsunds Segelsällskaps omfattande tävlingsverksamhet. Han var med och startade Lilla Tjörn Runt och även Liros Nordic Race.

Trots sina 72 år är han still going strong. Under 2018 har han varit seglingsledare för en cupsegling med 606 och ett Svenskt mästerskap i samma klass. Dessutom var han ansvarig för vårt VM i IOD som blev mycket lyckat.

Skribent: Karolina Neary
Epost: This is a mailto link

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info