Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommi Rotonen

StSS 5:a i den Allsvenska premiären

06 MAJ 2019 22:54
Då var den första delseglingen i allsvenskan 2019 avgjord och StSS slutar på en 5e plats efter helgens första delsegling i Allsvenskan 2019.
Platsen för delsegling 1 var Strängnäs som samtidigt firade segelklubbens 100 års jubileum.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 17:39

Fredagen bjöd på strålande solsken och 6-7 m/s med byar med vind över 10 m/s. Var dessa dök upp på banan samt vilken riktning de hade var något svårt att beräkna vilket ställde höga krav på att besättningarna uppmärksamhet. Detta var något som vi fick erfara i vårt 3:e race där vi efter en bra start lyckas segla ifrån övriga båtar och rundar första märket som första båt. Ner på länsen vrider vinden och flera båtar kommer ikapp och segla om. Bara att kämpa vidare och vid mål hade vi seglat om alla utan en båt.

Bra fart och känsla efter första dagens seglingar gjorde att vi hade följande serie: 3, 5, 2, 4 Detta innebar en 9:e plats i totalen. Bra med tanke på vår 11:e plats från förra året men vi var inte nöjda utan ville göra det bättre och vinna race.

Lördagen likande fredagen men med något mindre vind samt att denna kom över land så lite fler vindhål att hålla koll på. Dagen började riktigt bra med att vi lyckades att vinna de två första seglingarna mycket pga. ett mycket bra vägval på högerkanten på de sista länsarna. Den lättare vinden verkade passa StSS mycket bra. Efter flera bra seglingar (1, 1, 3, 4, 3, 1, 5, 4) hade vi lyckas att klättra i listan till en 5:e plats med förra årets slutsegrare KSSS platsen före. 

På söndagen uteblev vinden helt och inga seglingar kunde genomföras. Så resultatet från lördagen blev då också slutresultatet. StSS slutar 5:a i den första delseglingen vilket är riktigt bra och är ett klart steg i rätt riktning i vårt mål att förbättra slutresultatet från allsvenskan 2018.    

 Lagbild allsvenskan strängnäs

StSS lag denna delsegling var från höger Peter Amundin – Fördäck, Sven Johansson – Trim, Cajsa Svensdotter – Taktik och Christer Sörvik – Rorsman.

 

Skribent: Christer Sörvik
Epost: Adressen Gömd

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

StSS väderlänkar med webbkameror

Vår vision:

StSS skall med stort engagemang skapa förutsättning för all segling på flera nivåer.

Genom att utveckla våra seglare och funktionärer skapar vi gemensamt bra arrangemang och ett Maritimt Center.

Våra ledord:

 

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46030367660
E-post: This is a mailto link

Se all info