Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Stöcke PFs historia"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Stöcke PFs historia


STÖCKE PONNY FÖRENING´S HISTORIA
Välkomna till en historielektion som ej går av hackor.

 

1972 flyttade Kristina Hamberg och Lennart Eriksson från Vännäsby till Stöcke med sina hästar och kor. Efter det börjar sagan ta sin början.

Ryttare som startade med ridningen i stallet 1972---var:

Eva Bäckström, Ingrid Jonsson, Inger Bäckström, Sari Jokinen, Jeanette Planehag, Karin Johansson, Anna Burman, Tomas Norberg.

Stöcke Ponny Stall som det en gång i tiden gick vid namn av, startade 1978 och tävlade då under Umeå ryttar förening, på den tiden tävlade ponnierna med stor hästarna då ej ponny var i den klass som den är nu. Hoppning är det klubben har satsat på. Vi tävlar såklart även i dressyr, men i mindre mängd.

Ekipage som var med på den tiden var ex. Monica Sandström-Pallomino, Helen Öqvist-Figaro, IngMarie Pettersson-Baronessa, Eva Jonsson-Strätes Snappy.

1979 grundades Stöcke Ponny Förening och redan 1980 kvalde klubben till Finalen i Lag SM som avreds i  Jönköping. Därefter var klubben över hela sverige och tävlade under en 10 års period med mycket gott resultat, individuellt, SM och lag SM.

Ponnier och ryttare som var med på den tiden:

Åsa & Katarina Jonsson, Marika & Camilla Sundqvist, Annica & Marica Stedtlund, Susanne & Mona Hamberg, Monica & Jenny & Ingela, Boel Sandström, Eva Jonsson, Ingmarie Pettersson,  Camilla Wännström, Helen Öqvist m.m

Glansi, Strätes Snappy, Figaro, Pallomino, Baronessa, Luck, Frigge, Ruter Ess, My moonlight lady, Lorry, Pampas, Quattro, Baloney Honey m.m 

Jag säger bara Strätes Snappy utan henne fanns nog inte Stöcke Ponny Förening i den klass den har hållit genom alla dessa år. Hon drev de andra ekipagen att bli det där lilla extra som behövs ibland för att klara av svårigheter och komma uppåt, och därmed att klubbar och ekipage överhuvudtaget i länet har den höga standard vi har i nuläget. Detta är vi ödmjukt tacksamma över.

"Tåti" tog 2 guld i SM och flertal placeringar på SM, 11 A-finaler. Vinster och placeringar går ej att räkna till antal, mer än att det fanns några styckna. Detta kan man säkert prata med de som hade chansen att tävla henne:

Monica Sandström, Eva Jonsson, Annica Stedtlund, Sofia Ridderlind, Sandra Bäckström, Camilla Algotsso, Camilla Wännström, Pernilla Mattsson, Nina Forsberg.

Ponnier som visat framhovarna lite extra över åren på 90-talet: Reflex Honey SM, Myrens Anis SM, Lady Bird MSV B, Dunder Dhancie, Straight Flush m.m

Under 2000 talet så växer framgångarna och även resultaten nu syns vi internationellt och deltar i Baltic cup och Svenska mästerskapen.

Ridskolan har vuxit enormt genom åren, tyvärr så har vi inget ridhus så på vinterhalvåret så har vi ridskola fortfarande man kan tyvärr inte ta in fler elever då underlaget har blivit så dåligt med åren, mest is och hårt i marken, men vi satsar desto mer på vår, sommar och hösten med nya grupper och elever.

I dagsläget har SPF lag i Eliten, Div 1 och 2. 2018 debuterar vi även med Div 1 på häst som är debut för Stöcke PF.

Ekipage som har vinster och placeringar i MSV A och deltar då och då på SM med gott resultat. 2014 missade vi pallplatsen precis och blev 4:a i finalen ner på lag SM i Strömsholm,  2016 kvalade vi ner som ett av dem 12 lagen som ska slåss om äran att få vara segrare i LAG SM för ponny i Sverige.

2016 tog vi Brons i Lag SM och 2017 slog vi till igen med Brons i Lag SM.

Bredden i klubben är i nuläget 2022 den största i klubbens historia och med detta bådar detta gott för framtida ekipage då grunden är lagd för storheter. Både gällande ponny och storhäst jobbar våran lilla klubb på för att barn, ungdomar och vuxna ska få hålla på med denna underbara sport. 

 

Inga nyheter är skapade

Stöcke Ponny förening är en ideel förening
som har ridskola och även tävlingsekipage från
lokalnivå till SM. 

************************************

Besökadress:
Stöcke 574, 905 81 UMEÅ

Kontakt:

stocke1@hotmail.com
070-6243209 

 

 

 

 

 

Postadress:
Stöcke Ponnyförening - Ridsport
Christina Mattsson, Plommonvägen 69 a
90436 Umeå

Besöksadress:
Stöcke 574
90581 Umeå

Kontakt:
Tel: 0703980247
E-post: stockepf@gmail.com