Hoppa till sidans innehåll
Foto: DN Sweden Fredrik Lönegren S8

Säkerhetscertifikat


För att få tävla i DN och IceOptimist måste du ha säkerhetscertifikat. Börja med att läsa på väjningsreglerna som finns här på svenska: http://idniyra.eu/nia-right-of-way-drawings-swedish.

Här finns ett test av dina kunskaper: http://idniyra.eu/safety-check

Kontakta Oscar Wersäll om du har några frågor angående säkerhetscertifikatet.

Kappseglingslicensen har bytt namn till ”säkerhetscertifikat” och är likt kappseglingslicensen obligatorisk vid deltagande i rankingtävlingar och SM (gäller ej utländska deltagare vilka likt tidigare måste genomgå kortare regeltest i samband med registrering till tävling).

För att erhålla säkerhetscertifikat behöver man först genomföra och nå godkänt resultat i det webb-baserade teoriprovet och därefter - i samband med din första rankingtävling/SM - delta i genomgång av uppförandekod och andra viktiga aspekter tillsammans med en erfaren seglare.

Säkerhetscertifikatet är giltigt 5 år från senaste deltagande i rankingtävling, SM eller internationellt mästerskap och gäller retroaktivt för nuvarande kappseglingslicensinnehavare.

Tävlingsledningen har möjlighet att göra allmänna eller enskilda tester av seglares kunskap i samband med tävlingar och avvisa seglare som inte kan uppvisa erforderlig kompetens.

Seglare som uppvisar brist på kunskap eller respekt för kappseglingsreglerna eller på annat vis utsätter andra seglare för oacceptabla risker och därigenom bryter DN Swedens ”Uppförandekod” kan varnas eller stängas av från kappsegling under viss period. Varning och avstängningar utfärdas av DN Sweden:s styrelse. I detta sammanhang kan styrelsen ompröva eller dra in seglarens säkerhetscertifikat.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 23:35 Skribent: Peter Witt

Postadress:
Stockholms Isjaktklubb - Issegling
Ulf Torberger, Jaktvägen 81
18742 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link