Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Junior


Klubben har en aktiv juniorgrupp som tränar så ofta tillfälle ges under säsong. Våra juniorer har antingen egen isjakt eller använder tillfälligt klubbens jakter.

Inom issegling är du junior t o m det år du fyller 25.

Klasser för juniorer är främst IceOptimist för seglare upp t o m ca 50 kg och sedan är det oftast DN som gäller. Vi har många klubbmedlemmar som seglar tvåmans XV-jakt (femtonjakt) och Classic-jakter.  

Klubbens tränare heter Richard Larsson (DN S807) och Oscar Wersäll (DN S794) men vi är flera i klubben som hjälper till när det behövs. 


Richard Larsson (selfie)


Oscar Wersäll. Foto Peter Witt

Tränarna och junioransvarig känner du igen på våra jackor i orange färg. Träningarna sker oftast på någon av våra hemmaisar, dvs Stora Värtan (depå vid Ranängen i Djursholm eller Bryggvägen i Viggbyholm) eller på Ullnasjön (depå vid Slalomvägens slut) men vi kan ibland åka iväg till andra isar längre bort för att träffa andra klubbar med juniorverksamhet om isen är bättre där. Klubben har en vagn med alla klubbjakter och den är enkel att köra iväg med till en bra is.

Inför säsong har vi ett uppstartsmöte för att planering och för att välkomna nya seglare till gruppen.

Juniorgruppen håller kontakt via Facebook, se www.facebook.com/groups/isjakt/ och där skriver vi all allmän information, diskuterar med varandra om allt som rör issegling och där syns alla inbjudningar till möten, träningar och kappseglingar. Om du är medlem i SIK får du tillgång till denna grupp. För att bli medlem går du till sidan Bli medlem.

Om du är intresserad av att komma igång i juniorgruppen så kan du anmäla dig här på junioranmalan.isjakt.se. Du kommer sedan snarast bli kontaktad så att du snart som möjligt kommer ut på isen med de andra i gruppen!

Personlig utrustning på träningar:

  • Hjälm (alpin) och skidglasögon
  • Tumvantar
  • Isdubbar (i fickan på jackan) och gärna flytväst (typ jolle- eller seglarväst)
  • Spikskor eller skor med broddar
  • Kläder efter väder, gärna underställ, dubbla strumpor och vattentåliga ytterkläder
  • Matsäck, varm dryck och vattenflaska (tänk på att dricka för inte frysa!)

Vi har ett utökat försäkringsskydd genom RF:s föreningsförsäkring för idrott vid våra arrangemang. Detta innebär att vi registrerar närvaro på alla juniorarrangemang i Idrottonline.

Vi hoppas att vi kan hjälpa dig igång med att segla och att du senare vill börja tävla, alternativt att cruising är din grej. Oavsett vad vi kör så lägger vi en bana när vi seglar och följer de internationella väjningsreglerna för att öka säkerheten. Största risken med issegling är tyvärr att krocka med varandra.

Välkommen! 

Uppdaterad: 15 MAR 2018 12:12 Skribent: Peter Witt
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Isjaktklubb - Issegling
Ulf Torberger, Jaktvägen 81
18742 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link