Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Witt DN R6 2016

Börja segla isjakt!


Klubben äger ett antal klubbjakter (DN, IceOpti och dubbel-DN) samt ordnar ibland ett antal öppna Börja segla-tillfällen på någon av klubbens hemmaisar under säsong mellan december och april. Våra hemmaisar är Stora Värtan, Fysingen och Ullnasjön men ibland åker vi längre bort. Våra klubbjakter transporteras och förvaras i våra täckta släpvagnar och parkeras där vi anser att förhållandena är bra för segling. 

Du som är intresserad av komma igång att segla isjakt är välkommen att träffa oss på isen och hyra en av klubbens isjakter. Hyran är 100 kr per påbörjad timme och max 4 timmar max 2 tillfällen. Vi har ett antal klubbägda jakter för ändamålet, både enmans- och tvåmansjakter. Beroende på hur pass van seglare du är och dina iskunskaper så finner vi alltid ett alternativ så att du först kan uppleva tjusningen och sedan hitta en typ av jakt för din fortsatta issegling. Seglingsgruppen i SIK ansvarar för klubbjakterna. 

Syftet med Börja segla-aktiviteterna och klubbjakterna är att vi vill att fler ska fastna för vår fantastiska idrott. Vi bedriver träning, arrangerar tävlingar och några av våra medlemmar är elitseglare som är bland de bästa i Sverige och gör riktigt bra ifrån sig på EM och VM.

Deltagande i våra Börja segla-aktiviteter förutsätter att du har ett intresse men inte ännu hunnit skaffa en egen isjakt, eller är osäker på vilken klass som passar dig. Våra arrangemang är inte riktade till personer som vill ha en enstaka upplevelse i livet att ha seglat isjakt. Om vi märker det så får du ett vänligt men bestämt nej av den klubbmedlem som är ansvarig för aktiviteten. Det finns självklart fler tillfällen att mer individuellt komma igång att segla. Ta gärna kontakt någon av oss i klubben så hittar vi ett tillfälle! Maila gärna This is a mailto link för en första kontakt. 

Vi har ett utökat försäkringsskydd genom RF:s föreningsförsäkring för idrott vid våra arrangemang. Därför ska du vara beredd på att kunna lämna ut ditt fullständiga personnummer för att vi ska kunna registrera dig så att försäkringen gäller även dig.

Vi hoppas att vi kan hjälpa dig igång med att segla och att du senare vill börja träna och tävla, alternativt att cruising är din grej. Oavsett vad vi kör så lägger vi en bana när vi seglar och följer de internationella väjningsreglerna för att öka säkerheten. Största risken med issegling är tyvärr att krocka med varandra.

Håll utkik här på vår webb under Kommande aktiviteter samt på vår öppna Facebook-sida www.facebook.com/stockholmsisjaktklubb för kommande arrangemang!

Vi ses på isen! 

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 00:16 Skribent: Peter Witt
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Isjaktklubb - Issegling
Ulf Torberger, Jaktvägen 81
18742 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link