Hoppa till sidans innehåll

Stockholms RK - Skidor

SVERIGES FÖRSTA RULLSKIDKLUBB                           Besökare: 
Klubbmedlemmar: 126     

  

 TV4playtext   expressen   Kanal1     facebook4      kanal2          Tommie

Web   /  Tränare:   

Tommie Lindblom   

This is a mailto link

Faktura adress
Anna Jogrenius
Sicklingsvägen 6
12249 ENSKEDE

Ordförande
Tomas Eriksson
This is a mailto link
070-631 6807

Tränare
Tommie Lindblom
This is a mailto link


     

Klubben har flyttat till en ny hemsida,
klicka på länken.

 www.stockholmsrullskidklubb.se

 

 

 

 

Historik

 

Då nyhetsflödet nedan har blivit så omfattande, har jag blivit tvungen att klippa bort tidigare års händelser.

Sidan vart för seg, det finns att återse under vårt arkiv här      ÅR: 2011      2012      2013 

 

Tidsrace Ebbadalsvägen 20160407

6 grader molnigt och blåsigt

 

Det var tufft på blöt och kall asfalt var väl återkopplingen från samtliga, dessutom gjorde vinden resan än tuffare. Men det slog inte ned humöret 

på de tappra som passade på att sätta en tidig säsongtid att försöka slå under kommande månader.

 

tidsrace060407

 

 

Mer info om söderskidan på IKJ's hemsida.

Information Söderskidan

 

MarciaLonga 2016

Vi var ett gäng som färdases söderut mot värmen.

Berättelse

 

2016 Harsa ski maraton

En berättelse från från Claes.

IMG_3665

Lär berättelsen

 

2016-01-23/24

Klubben har varit aktiv i flera tävlingar under helgen. På lördagen kördes Tjejskidan med flera av topptdamerna från klubben.

Har inte fått någon rapport men det lär väl ha varit rätt trångt i Täbys konstspår med så många åkare.

 

Resultat

 

Har fått ett antal bilder från Roger som även rapporterade från loppet vilket vrkar likna upplevelsen från många andra efter att

ha läst lite på funbeat. Någorlunda ok första varvet sen var spåren borta. Stakkanonerna kanske inte brydde sig så mycket men

för dom med benmuskler så verkade det ha blivit jobbigt.

 

IMG_3342

IMG_3343

IMG_3348

IMG_3356

IMG_3358

IMG_3360

IMG_3363

IMG_3374

IMG_3367

IMG_3370 

IMG_3371

2015-12-29  Träning i alla väder

Satt på parkeringen och hoppades att ingen skulle komma. -5 grader och rätt mycket snö på marken.

Hade kört runt Solfagra och konstaterat ayy det inte gick att köra där. Men som alltid dyker det upp några tappra som alltid vill träna.

Vi åkte stapplade genom skogen i snön. När väl kom fram låg Älvsjörakan där likt nydragna spår fast nysoppad och saltat så ingen is.

Alla körde tröga hjul och det gick tungt i kylan och blötan. Det blev intervaller en väg med återsamling.

Träning2015-12-29

 

2015-12-04  Rapport Vålådalen

Bad Per Ernström skriva några rader från lägret  ...

 

Läs berättelsen ...det går som en dans, Tävlingshets, klubbanda och inget är omöjligt.

 

//Humlan

 

 

 

2015-11-01 Vålådalen

Det finns inget bättre än att åka på träningsläger. Man gör det man tycker om bäst dvs. tränar.

Man behöver inte laga mat och man umgås med trevliga människor som också tycker om att träna.

 

Tycker personligen att det var en ordentlig uppgradering att åka till Vålådalen istället för Orsa.

Bättre spår, enklare logistik plus mer fjällkänsla. Dessutom finns det en brutalbacke att träna stakning och diagonal i.

 

Kan bara än en gång tacka Maria och Helena som fixat allt så himla bra med transport och allting runt lägret.

 

Erik Wikström var inhyrd som proffstränare och Eriks glada positiva attityd lyfte också upp hela lägret. Vi har ju redan en glad positiv tränare genom Tommie så kombinationen av två glada positiva tränare gör ju att inget kan gå fel.

Tommie_Erik

 

De som tog tåget upp fick i stort sett en hel extra dag. Första dagen bjöd på trålande väder med snabba spår.

Dag11

 

Fredagen började med friåkning på förmiddagen. På eftermiddagen började Erik med första gruppen och gick igenom alla åksätten. Samtidigt höll Tommie och Yngve stakning och diagonal träning med resterande.

 

Lördagen blev vädermässigt något sämre med varmt väder på dagen och det slutade med tunt snöfall. Teknikträningen fortsatte

med Erik, Tommie och Yngve.

 

Söndagen bjöd igen på en strålande dag med perfekt väder efter en tveksam start.

Dag42

Dag45

MagnusToppen

 

Det hela avslutades med en träningstävling. Erik var så klart med på startlinjen. Det var inte så många med

vilket kanske berodde på att det värkte en hel del i kroppen efter fyra dagars åkning.

Starten

 

Tack för ett super trevligt läger.

 

2015-11-01 Vasarullen 9 mil slog alla rekord

Vasarullen har år för år växt deltagarmässigt, men någon oron för att vi skulle kunna bli för många har det nog aldrig funderats över.

Men ju värre övningar som ebjuds ju mer tycks det locka åkare. Anmälningarna strömmade in och de sista dagarna funderade jag

nog någon gång om jag tagit mig vatten över huvudet att arrangera detta. Från planerade 60-70 åkare, stod nu 107 åkare redo för

att göra något eller alla varv på den totalt 90 km långa turen.  //Tommie

 

   

 

Läs mer

 

 

London Rollerski

Jan-Olof har varit i London och hängt med London Rollerski.

Läs mer

 

Vasarullen går snart av stapeln .... Åk Du med! 1 November

Att åka rullskidor 9 mil, det är inte en baggis, men får man göra det med trevliga rullskidåkare blir det mycket lättare.

 

Häng på Du med !!!! Spelar ingen roll att Du inte tillhör klubben ...öppet för alla.

 

Läs mer information 

 

2015-10-04 Gålörullen 

Ytterligare en kanondag och ett kanonarrangemang av vår tävlingskommitté. Det kunde väl inte vara mycket bättre än det väder som bjöds med dryga tio grader och i stort sett ingen vind.
Det smattrade till i starten som vanligt. Hade väl rygg på tätklungan tills första backen men hade inte mentala eller fysiska styrkan att följa. Hamnade så småningom i en tredje klunga som hade bra fart, för mig hela vägen. Lite ryck här och var gjorde det jobbigt ibland. Försökte mig på lite ryck i backen men det var svårt att skapa något eftersom svansen rullade ifatt igen. Hade svårt att följa med klungan sista biten in till mål då det började gå riktigt fort. Brände kanske för mycket på rycken och drog väl lite väl länge första varven. Men man lär sig. Trevlig bana och kul tävling. //Yngve

 

Dam pallen

Damerna

 

Herr pallen

Herrarna

 

(Missade tyvär att ta bild av H50 pallen)

 

 

Bilder

 

Resultat

 

  

2015-09-27 KM

Sol, galda och nervösa taggade åkare gjorde dagen perfekt.

 

Vi få gratulera John och Helena som nu får titulera sig klubbmästare

 

 

KM2015nr2

 

 

 

 

 

Gålörullen 2015

Kommer att hållas den 4/10. Inbjudan Gålörullen

 

2015-09-12 SM Uppsala

Jaha då var SM avslutat. Det gick väl bra för klubben som vanligt höll jag på att säga även om inte alla åkande medlemmar var nöjda med sina insatser. Men tre medaljer blev det i alla fall.

Här kommer en liten berättelse hur det upplevs i dom bakre startleden.

Lindbloms färdtjänst ställde upp som vanligt och Roger och jag med Tina och Frida stuvade in oss i bilen. Roger hade preppat med dubbla skidor, pjäxor, skurhinkar och allehanda prylar. Vi var uppe i god tid och vid nummerlappsutdelningen samlades övriga deltagare från klubben för lite nervöst försnack. Rock Jonas, Erik, Maria, Göran, Tomas P, Mats sam Tom dök upp. Efter en stund dök en av Uppsalas klubbmedlemmar fram och hälsade oss välkomna vilket var trevligt. Vi fråga lite om banan och fick höra att den var rätt teknisk med en backe där man eventuellt kunde komma upp i 60km/h men att den gick rakt fram. Nåja man får väl se. Tommie var supernöjd med sitt startnummer 666.

Efter lite uppvärmning började det dra ihop sig till start. Nu var det dags för nästa skräckhistoria om ”backen”.  Det kunde lätt gå 60-70km/h kanske ännu fortare för eliten. Man började undra vad det var för bana som lagts.

Starten gick och efter några hundra meter gick det rätt brant uppför. Stavar och skidor höll och efter en stund gick vi in på en cykelbana bredvid en större väg. Det blev lite grupper och efter en stund kändes det lite för segt så jag ökade tempot och jaga ifatt klunga framför. Ingen bakom hängde med så vitt jag vet. Det var nog rätt för det va en riktigt bra klunga där det fanns dragvilliga åkare.
Man undrade hela tiden när backen skulle komma. En bit efter vändning kom den rätt skaplig utförslöpa. Visst det gick väl på hyfsat men jag toppade som mest 46km/h så några 60 var det ju långt ifrån. Dom som fegade första varvet blev ordentligt om rullade i slutet på backen.

 

Efter en liten krok på kasernen kom nästa överraskning med ca 50m grusväg. Lite spännande när man kom blåsande i säker 25. Det hade väl inte varit så farligt om det inte varit för det lösa gruset som låg lite här och var.

 

Direkt efter gruset kom banan andra backe som var riktigt jobbig. Det var relativt lång och med dåligt asfalt som gjorde det tungt så för min del blev det stakning frånsjuk och även diagonal. Pulsen på topp vid krönet där det också var några knixiga svängar på cykelbanan. Det gällde att stå lågt även i kurvorna.

På väg tillbaka kom vi ifatt några duktiga junior damer. Tror dom låg och lurpassade på varandra och dom ökade farten direkt och hängde med när vi kom ifatt. Låg bra i klungan på tredje eller fjärde plats mest hela tiden och slapp mycket av gummisnoddseffekten längre bak.

 

In för rundning vilket gjordes på stadions löparbanor. Guuuud vad segt att köra på gummit. Tur att det bara var 400 meter. Ut på nästa varv. Hände väl inget speciellt i början. I andra backen sprätte junior damerna till ordentligt och en av dom fick lucka. Visade sig att dom ”bara” körde två varv men hela klungan ökade tempot p.g.a. det så det blev jobbigt värre.

 

Började känna mig sliten inför sista varvet men tyckte ändå att det gick rätt bra att hålla ryggarna. Vi gick ifatt två till så gruppen blev nu rätt stor. Tempot drogs upp fram till ”backen” och här började det bli lite segt i gubbes armar. Hade rygg på Micke som jag också tror kände av fartökningen. Det blev luckor nedför och sen högt tempo uppför sista backen. Micke och jag tappade dom framför samtidigt som två bakom släppte så vi åkte tillsammans sista biten in till mål. Klantade mig in till stadion. Istället för att åka om en kille som vi kom ifatt saktade jag ner lite och Micke tog tillfället och blåste om. Kunde aldrig täppa luckan efter det.

 

Lite annorlunda bana med två rätt jobbiga backar. Lite halvknagglig asfalt här och var vilket gjorde det spännande utför stundtals men i stort set en trevlig bana.

/Yngve

 

MAriaMedalj

RogerMedalj

GöranMedalj

Tommie666

Tommie var i alla fall glad innan loppet :)

 

2015-09-05 Skigo Rullen

Vilken dag det blev. Solsken med lite vind och prefekt temepratur. Som lök på laxen så utklassade John allt motstånd och tog hem det med över två minuter till godo.

 

Egentligen hade jag inte tänkt köra Skigorullen, men enträget övertalande från klubbkamrater och en startplats till 
skänks från Huddinge SKs Peter Sundén, som blivit sjuk (tack igen Peter!), fick mig att ändra mina planer i sista 
stund. Uppladdningen hade inte varit idealisk med tunga intervallpass och tidsrace dagarna före loppet, men nu 
var det full laddning för att sätta Stockholmseliten på plats, särskilt Sumpan som lite väl många gånger pikat 
Rullskidklubbens åkare för deras ”lättrullade” skidor. Nu var det låneskidor som gällde och förhoppningsvis 
samma rull för alla.
Kungsängen välkomnade oss med perfekt väder- knappt någon vind, sol och lagom tävlingstemperatur. 
Arrangemanget kändes seriöst med proffsig tidtagning, många funktionärer och speaker. Banan var en relativt 
flack landsväg, som enligt PM:et skulle köras 4 varv. Återkommer till det… 
I starten fick jag och förhandsfavoriterna Anders Zeffer och Gustav Aflodal stå i ett mini-elitled framför de andra 
deltagarna. Det kändes som en bra start! Efter en lite avvaktande start tog Anders Zeffer kommandot och drog 
iväg med mig, Aflodal och resten i hasorna. Efter ett par kilometer var det dags för mig att dra och jag tror jag 
skruvade upp tempot lite för när jag slängde en snabb blick bakåt började fältet sträckas ut. Efter att Aflodal kört 
sitt dragpass kunde vi konstatera att alla släppt, så även Zeffer. Det kändes stort, för när Anders Zeffer vann 
Värmdöloppet 2011 slog han mig med drygt en timme. 
Luckan växte meter för meter och Gustav och jag hade bra snack o samarbete om taktiken och vi växeldrog tills 
han fick slå av på takten och jag blev solo efter ca 15km. Då var det bara att bomba på i ensamt majestät- kände 
mig stark trots träningsvärk och att jag var lite sliten. Fick bra pepp av mina klubbkompisar som jag mötte längs 
banan. Kunde se att luckan växte och växte. Det var en häftig känsla! 
En bit in på andra varvet började jag tappa energin och få lite tankar om det skulle gå att hålla undan för klungan 
bakom, eftersom jag trodde det var 2,5 varv kvar (av 4). Frågade ledarcyklisten om det verkligen var så att det 
återstod mer än hälften, men då ropade han att det var målgång nästa! Mindre än ett halvt varv kvar! 5 km istället 
för 25! 
Vilken energiboost!! 
Bara skrek ut av lycka eftersom luckan nu till jagande Anders Zeffer ökat till minuter och jag insåg att jag skulle ro 
hem det hela. Nu var det full attack till målgång! Kul att få sträcka upp armarna i luften i ett segervrål inför vänner 
och familj. Kul också att det gick så bra i övrigt för SRK- 4 SRK:are på topp 8 i H21! Vi är många starka åkare och 
jag är övertygad om att vi ger de bästa åkarna i Stockholm en rejäl match i vinter! 
PS Jag dubbelkollade PM:et efter loppet och det stod verkligen 4 varv så helt snurrig var jag inte…

 

/John Hulken Wiklund

Resultat

 

image3

image1

 

2015-09-03 Årets sista tidsrace på Ebbadal med pers och banrekord.

Det var många glada miner efter målgångarna på tidsaracet då många satta fina personliga rekord samt att våra tjejer återigen putsade till banrekorden
vad gäller PU och stadardhjul. Det är alltid skoj också att stå på sidan av och se målgångar på de som stormar in i målområdet eller när vändningskonerna
tas på ett brutalt sätt och man står med hjärtat i halsgropen och undrar hur de klarar att stå på benen ...det är verkligen all-in. Detta var det sista för året, då det sen blir för mörkt att åka .... tidsracen går nu in i en lång mörk vinterdvala för att sen vakna till liv i vår.

Bilder

Resultat

 

2015-08-30 En söndag med Stockholms Rullskidklubb

När jag mailade ut och fråga om någon var sugen på tuffa backintervaller söndagmorgon 09:00 hade jag inte några stora förhoppningar.
Att komma till Masmobacken och mötas av 11 galningar som rullar emot en fick mig att vakna till.
Jag blev påmind om varför jag tycker Stockholms rullskidklubb är den absolut bästa klubben i Stockholm att vara medlem i. 
8st förlängda intervaller stod på schemat med varannan stakning/stakning med frånskjut.
Som vanligt när man tränar med andra är det full muff från första intervallen. Eftersom jag hade en vilodag dagen innan kändes kroppen pigg och jag var inställd på att ta ut mig. 
Det blev ett riktigt kvalitetspass och mycket av glädjen till rullskidåkningen kom tillbaka.
Tack till alla som kom!
Ni gjorde mitt pass till det bästa på länge och ni tog ut er minst lika bra.
/Claes

 

 

Bromsteknik med Robert Bryntesson

 

Alliansloppet ... startstrul och punka

Alliansloppet med ett fantastiskt väder och publik gjorde loppet till en trevlig tillställning. Dock är det tufft att komma iväg om man inte

står bra bra till i starten och det var inte många av oss som körde som var helt till freds med seedningen. Då särskilt inte jag som kom

iväg som absolut sista man pga en arrangörsmiss, men det var skoj att åka om 900 åkare.

  

I första backen bröt John sin stav, men fick snart en ny ... annars kom vi alla iväg till slut i starten och väl det är igång var banan

mycket trevlig. Mindre skoj för Göran var när det hände som man inte tror kan hända just på rullskidor ... så fick han punka.

Alliansloppet1 punka

I mål kom vi alla och inte så mycket skilde oss i mål, John snabbast. Bäst gick det för Helena som har chans att seeda upp sig ett led om det går bra,

hon gjort tvärtom alla andra och startade i motionsklassen istället för damelit där hon igentligen hör hemma.

 

 Resultat

 

Se hela loppet

https://www.youtube.com/watch?v=5tjeB5onAsI

 

 

 

Tidsrace 20150813 denna gång med bonusrace ... börjar likna simsportens rekordslakter

Som sommaren har varit vart det framflyttade tidsracet denna gång perfekt väder mässigt och såklart då resultatmässigt.

Det roliga med dessa race är att det hela tiden slås personliga rekord och nya bandrekord på löpande band. Denna gång var

det Maria Backe som putsade sitt gamal rekord med tiotalet sekunder, jäkligt vasst kört .... Hur snabba kan vi bli? Ja vi får se

om vi kan hålla samma utveckling som de gjort i simbasängerna utan att dra närmre växlar på det. Drömgränsen 30 min har

ju några redan fixat på PU-Hjul ... undrar hur lång tid det tar innan någon tar sig under den tiden på 2:or ??? 

 

Denna gång körde vi också ett extravarv med gemensam start och det är alltid något annat när man har att jaga nått, kul

avslutning på en fin kväll.

 

//Humlan 

 

 Resultat

 

Tidsrace Ebbadal 20150702

Ruggigt varmt då temperaturen visade 29 grader gjorde tidsracet lite tuffare än vanligt.

Men nytt banrekord på 2:or av John som imponerar då det även var blåsigt denna dag. Tid 31:08

 

Tidsrace20150702

 

 

 

Stockholm rollerski

Stockholm och Götgatan bjöd både deltagare och publik på ett toppenväder. Det skapade tillsammans med det stöd vi

åkare hade av klubbmedlemmar, som hejade och langade dricka och energi de bästa förutsättningar till bra resultat.

För jo visst gick det mycket bra denna dag. Att göra något åt Jörgen Brink denna dag var inte att tänka på men inte så

långt efter ( 8 min) hade vi John in på en fin 12:e plats och jag Tommie på en 16:e samt att Claes klämde in sig topp 25.

Jessica var ensam tjej från klubben att ställa upp och gjorde det mycket bra.

 

Det som har varit extra skoj var i år var det väldigt många i klubben som hejade runt banan och langade dricka, för oss

åkare får jag återkoppla att det var väldigt uppskattat få den boosten av Er. Det vart en härlig klubbkänsla denna dag.

Läst många peppande kommentarer från detta.

 

Alla Resultat

 

 

 

Film från äventyret, en bit in i filmen är nästan alla åkare med  ... batteriet i hjälmkameran dog halvvägs ..det gjorde inte jag denna dag. :) //Humlan

 

 

2015-06-16 Ebbadalsvägen

Som uppladdning inför Stockholm rollerski kördes det ett för KM. Det var i stort sett perfekta förhållanden förrutom lite mycket vind vissa sträckor. Det blev John och Tommie som gjorde upp om mini titeln där John hade lite mer fart i spurten. Det var flera klungor så dom flesta hade någon att åka med.

Resultat

 

2015-06-04 Ebbadalsvägen

Äntligen lite värme. Blåsten höll dock i sig hela kvällen. Det stoppade inte våran  superdam Maria Backe att slå banrekord.

Det togs dessutom några personbästa av andra åkare.

mariaBanrekord

Ebbadals2015-06-04

 

Resultat

 

2015-05-12 Tisdagträning med stakteknik

Vi har några tisdagar haft fokus på stakning, då med fokus på en sak i taget.

 

Tunga axlar och tung armbendel - Detta för att inte spänna och låsa axlarna för att kunna koppla

på coremusklerna på ett bättre sätt.

 

Jobba med synk och att få med överkroppen i stakrörelsen ...inte lyfta blicken för tidigt....inte gunga med huvudet så.

 

och då ser vi ut så här när vi tänker på vad vi gör.

 

 

2015-05-09 RCR

Vaknade kl tre på morgonen av att vaden krampade. Dåligt tecken eftersom löpträningen inte varit den bästa på ett tag och en ömmande vad är ju inte vad man vill ha.. Möttes lite senare av ett underbart väder. Perfekta förhållanden med lite vind och lagom varmt. Tommie hade varit ute tidigt och stakat ut banan så vi satte oss och mös lite i solen innan dom andra dök upp. Kul med besök från andra klubbar som passade på att träna lite varierat.

 

Efter lite instruktioner var det klart för start. Tommie galopperade iväg som en gasell dom första hundra metrarna. Vågade inte riktigt hålla det tempot men han lugnade ner sig en aning efter en stund. Till min förvåning gick det att hålla avståndet rätt bra utan spräcka sig helt. Det var högt tempo dock eftersom medelpulsen på löpningen var dryga 95%. Tommie hade väl en 10-15 sekunder inför växlingen. Fick inte riktigt av mig skorna så växlingen var inte den snabbaste.

 

Så iväg på cyklingen. Nu jäklar ska jag ifatt. Till min förvåning hände ingenting med avståndet till Tommie. Han körde som en furie och jag fick ligga på max för att inte tappa mer. Hade något mer klipp i uppförsbackarna så kom långsamt närmare. Fick rygg i backen innan rullskidvarvningen och la mig bakom för att få ner pulsen lite. Försökte sprätta till i backen på tillbakavägen och fick några meter men Tommie jäkeln stretade emot bra och höll avståndet in till växlingen.

 

Lyckades växla ok och kom ut först. Hela kroppen skrek och det fanns ingenting att trycka med. Som väntat kom Tommie farande redan innan rundningen och gav mig ingen chans att ta rygg. Efter första varvet kändes det bättre och det började gå att staka igen och kunde hålla rätt bra tempo in till mål.

 

 

Resultat Dam 2015

Resultat Herr 2015

 

 

 

2015-05-05 Träningen fortsätter

Det har inte varit stiltje på träningen efter det att skidorna lagts på hyllan men gruppen har varit något begränsad. Suget börjar komma tillbaka för dom flesta och gruppen har stadigt ökat på tisdagarna för att i tisdags vara ca trettio stycken. Tommie bjöd på korta explosiva intervaller på Årstafältet vilket var omtyckt av dom flesta förutom några få som körde sönder matrialet.

Träning20150505

 

Slutresultat Söderskidan

Klubbtotal

Individuella resultat

 

2015-03-28 Årefjällsloppet

Jaha så var det slut på säsongen. Åtminstone för dom flesta. Tror jag hörde att Jonas skulle köra något på Island men jag vet inte när. Tredje upplagan av Årefjäll bjöd igen på strålande väder. Tomas och jag hade tagit nattåget upp och mötte Maria, Helena och Erik på Holiday Club hotellet när vi stod och klämde på några gel påsar. Dom skulle upp till Vålådalen där loppet skulle gå så vi haka på. Det låg ca två decimeter nysnö i Vålådalen och det snöade hela tiden. Vi provade lite på start rundan plus en bit in i den backe man skulle uppför efter 20km. Efter några kilometers åkning blev det lunch i restaurangen. Det var många stjärnor som satt där och åt lunch bland oss vanliga dödliga.
Tillbaka till Åre och dags för vallning. Swix hade rekomenderat burkvala eftersom det skulle vara kallt på natten. Vi var alla tveksamma så alla inklusive mig själv la på silver klister eftersom det skulle bli varm på dagen. Tomas blandade i lite rossa också för säkerhets skull.

 

Vallning

Full fart i vallaboden.

 

Race day. Vaknade till en klarblå himmel och i stort sett vindstilla. Lite snabb frukost och sen iväg med bussen till starten

Till Start

På väg till start

 

Köade in till led ett och fick en bra plats bara några led från repet. Så drog det ihop sig. Lite stopp i första backen eftersom det smalnade ihop rätt fort. Tror vi gjorde rätt val att gå till vänster i början. Riktigt högt tempo första 4-5 kilometrarna men det lugnade ner sig när vi gick ut 10km slingan. Klistret funkade sådär och fick inte det bett som jag hoppats på åtminstone första varvet. Verkade inte har sämre än någon och glidet var ok. Snudd på att det frös fast vissa partier men det klarade sig. Försökte hitta en lagom snabb grupp för att inte gå in i backen helt slut. Jobbigt att åka eftersom det var så växlande förhållanden. Ibland fanns fästet och ibland inget alls. Så var det dag för klättringen. Hade ok fäste när jag gick bredvid spåret eller där det var lösare och blötare snö så sökte upp det. La in lite stakning ibland där det var lite flackare för att lasta av benen. Kom upp till spurtpriset och unnade mig att tugga på en energikaka en stund. Trodde man skulle få åka utför men icke så. Spåret försvann uppför ytterligare några kilometer. Till råga på det slutade vallan fungera igen eftersom det blev kallare. Stakade mer eller mindre runt slingan efter kontrollen och fick lite utförsåkning. Trodde det skulle bli mycket utför men icke så. Sapporo banan som den heter går i slingor upp och ner hela tiden men branta utför och branta uppför mest hela tiden. Några stakbara slakmotor var det också. Så bar det iväg utför ner mot Vålådalen igen. Spikrak skogsväg rakt ner sista biten. Dryga 50km/h som avslutade med en högersväng. Vågade inte stå på helt utan vindbromsade en del mot slutet. Var rätt trött när jag begav mig ut på sista 10km rundan. Hade ett par ryggar framför och det funkade rätt bra att kliva på i dom inledande sax backarna. Åkte ihop med gruppen men lyckades mobilisera lite krafter mot slutet och lyckade komma före alla förutom en.

WomenStart2

Start damer

 

MenStart1

Start herrar

 

BonerILedning

Sererna i ensam ledning. Fint väder.

 

PetterE1

Petter drar i början.

 

EliassonTeknik1EliassonTeknik2EliassonTeknik3

EliassonTeknik4EliassonTeknik6

 

Tjejerna Maria och Helena var som vanligt  bättre än gubbarna.

ResultatDamer

 

ResultatHerrar

 

2015-03-08 Vasaloppet

Vi har haft måna hjältinnor och hjältar i spåren under söndagen. Satt och mös i soffan och såg hur trött eliten var och misstänkte att många från klubben kände sig rätt slitna mot slutet också.

FridaMAria

Skärmklipp

 

2015-03-06 Stafettvasan

Hade turen att få åka med ett lag på jobbet. Mycket anständigt boende i Tällberg med fin frukost. Starten går ju inte förrän kl 9 så man behöver inte åka toktidigt. Mulet och regn när vi lämnade Tällberg som slog om till strålande sol och nollgradigt i sälen men noll vind. Blev avsläppt i Mångsbodarna eftersom jag åkte andra sträckan. Testade lite skidor och la på lite annat klister för att få bättre fäste. Njöt sen i solen i väntan på start. Dan kom in efter 1:17 efter att ha stakat första backen. Dammade iväg ner från Mångsbodarna. Det var riktig räls och det svarade bra. När stigningen började märkte jag att skidorna satt kanon och glidet hade det inte varit något fel på. Hade härligt tryck uppför hela Risbergsbacken och dammade om folk som försökte sig på endast stakning. Det blev några solmosiga partier bort mot Evertsberg men höll ett hyfsat tryck hela vägen om forceringen upp till Risberg började kännas rätt ordentligt. Det är kul att åka skidor i fina förhållanden.

Mångs1

Funderade ett tag på om jag skulle åka och möta Dan halvvägs.

 

Mångs2

Väntan på start

 

Våffla

Det härliga med att sporta.

 

2015-03-01 Öppet spår söndag

Man tror i sin enfaldhet att det inte kan bli skitväder två år på raken men uj vad fel man har. Tittade muntert ut på snön vid Evertsberg när vi åkte med bussen från Mora till Sälen på Lördagskvällen. Såg riktigt mysigt ut. Det mysiga byttes mot tvivel att åka överhuvudtaget när blöt nysnö möttes oss i sälen. Jag, Fredde och Axel hade inkvarterat oss med Micke och Leif samt Mickes son John på Tranås Vasa Center. Det var full panik vilken valla man skulle lägga på. Swix rekommendationen kom sent på kvällen och jag bestämde mig för att valla om med klister i botten. Så står man där trots allt i snöblasket på morgonen. Startade med Dan och Fredde. Gärdet gick bra men så fort vi gick upp i backen frös det under. Det var platåskor när vi kom upp på krönet. Bara att stanna och skrapa. Det låg säkert fem centimeter blöt nysnö i spåren så det var bara att följa john i stort sett in till Mångsbodarna. Vallan fungerade bättre och bättre och kunde åka rätt avslappnat uppför Risberg vilket var skönt. Dan hade skrapat bort sin valla och staka om mig på myrarna. Efter Risberg började se Dans rygg igen och hornen växte ut igen. Efter Oxberg var jag ikapp och Dan såg riktigt sliten ut. På låglandet var det inte så mycket snö så det gick att åka mellan spåren. Trodde jag hakat av Dan totalt men han kom flygande på slutrakan efter att ha fått nya krafter från sin koffein gel. Vi får väl se om det blir några nio mil nästa år. Men människan är ju ett relativt simple djur och glömmer lätt.

 

 

2015-02-28 Tjejvasan

Äntligen är vasaveckan igång. Helst skulle man vilja vara på plats, men idag gick det fint att följa våra tjejer i spåret hemma i TVsoffan.

När starten gick kunde man skymta några av våra åkare ut över startgärdet. Det gick undan värre framme i tätklungan då det var fina

hårda och blanka spår. Valet var som vanligt klister/ kallvalla eller om man valde att staka som tex Frida gjorde hela sträckan. Frida

vart också snabbast in i mål av våra duktiga åkare På upploppet kunde vi se på TV några av våra åkare staka in över upploppet på fina

tider.  //Humlan

frida sandra2 tina

 

Frida, Sandra 1:44:24 och Tina in på upploppet fick fina tider och TVtid .... här övriga resultat.

tjejvasan

 

 

 

Söderskidan 2015 Resultat

 

En berättelse från Jan-Olof och Lena från Marcia och König.

Läs mer

 

2015-02-22 Bessemerloppet

Vaknade upp till blöt nysnö och nollgradigt. Nej inte ett likt Engelbrektslopp förra året igen. Kollade snabbt in Högbos hemsida och såg till min lättnad att det inte snöat där. På vägen upp började man undra hur man skulle kunna åka skidor i skogen. Det var helt bart på åkrarna. Tommie och Tina ställde som många gånger upp med färdtjänst och vi plockade upp Johanna, Ola och Claes på vägen. Vädret blev bättre och bättre på vägen upp och Högbo mötte oss med kanonväder och någon minusgrad. Hade vallat med klister och testade lite innan start hur det bet och universalen verkade fungera bra så det var bara att parkera skidorna och invänta start. Det blev ett stort startfält med många efteranmälningar så ca 900 stod på startlinjen. Skottet gick och dom 900 ska försöka tränga ihop sig till två spår efter några hundra meter. Lyckades trassla in mig i ett fall framför mig så låg på marken en kort stund. Fina spår ut i skogen. Gick lite trögt i början eftersom jag tappade lite placeringar i fallet. Efter fyra fem några kilometer lättade det och man kunde åka som man ville. Skidorna funkade kanon. Glidet var bra trots klistret och det var riktigt skönt att kunna diagonala i dom små backarna som finns i början på backarna. Många hade valt att köra blanka skidor eftersom loppet anses som flakt. Det är mycket riktigt flackt dom första sju åtta kilometrarna. Efter det kommer det några mindre backar för att avslutas med rejäla sax backar. Åkte lätt ifrån mina stakande medåkare så fort backarna började dyka upp och var riktigt glad för fästet. Andra och tredje varvet bjöd på betydligt sämre spår då det slet kanske snabbt. Solen gjorde sitt och det blev rätt mosigt på sina ställen. Inga genomslag och bitvis var det fortfarande bra spår. Fick riktig soppa torsk sista sex sju kilometrarna och dom avslutande sax backarna blev väldigt jobbiga.

Vi hade några åkare från klubben som inte blev trötta. Tommie gjorde ett fantastiskt lopp och hängde med åkare som han, enligt Tommie, inte ska hänga med. Claes var som vanligt med men fick ge sig mot Tommie mot slutet. Hannes bröt en stav och kom långt efter i starten, Hade antagligen kunnat göra något riktigt bra om inte det hänt.

 

Resultat

TommieClaes

Två snabba gossar

 

photo1

photo_vinnare 

Brink och Byström på pallen

 

 

2015-02-15 Stockholm Ski Maraton

Det var svårt att tro att det skulle bli något race i helgen efter gångna veckan men arrangörena jobbade ihop en bana som var helt ok. Åkte inte själv men körde några varv både lördag och söndag. Även om det var isigt bitvis och väldigt tunt med snö så var det andra stäckor som var WM klass. Som med många andra lopp hade vi några åkare med. Langade till Tommie och Mats och hade entrevlig stund i skogen med Göran som också langade till Jelinek och Daniel.

 

TinaLida tommie mats

Tina fick kliva upp på pallen för den korta distansen, och Tommie och Mats tog hem segern i H45 resp H50

 

Resultat

 

2015-02-14 Orsa Ski Maraton

Många fina insatser här också. Har inte fått några rapporter från loppet men enligt resultaten så har Claes gjort en mästerlig insats. 15 minuter efter segraren Brink är helt galet bra, i alla fall enligt mina mått. Har vi ny elitledsåkare?

Resultat

 

2015-02-14 Värmdöloppet

Satt och letade efter resultat från loppet och en av dom första bilderna man ser är Maria på pallen. En härlig syn.

Hoppas vi får ett referat från Maria.

MariaPallen_n

Resultat

 

2015-02-08 Lidmansloppet

Lindmansloppet vid Gimo (13 mil norr om Stockholm). 5 mil, 95 backar, varav ca 35 saxbackar. Jag, Axel och Tom från SRK var på startlinjen tillsammans med  350 st andra. Tom fick tyvärr bryta efter en stund pga en krånglande vad. Trögt före men bra fäste och fina spår. Ett väldigt krävande och därtill tekniskt lopp, man fick byta åkstil ofta. Loppet är en utmaning och passar verkligen inte oss som är stakåkare. En av saxbackarna kallades Väggen, backen gjorde skäl för namnet och där gick man upp. Fick byta stavar efter första varvet, hade valt för små trugor. Med de större trugorna gick det klart bättre. Efter 2,5 mil var jag helt slut, såg inte skymten av Axel och undrade varför man håller på så här egentligen. Tog då till kryptonit (gel) och efter en kvart var livet drägligt. Sista varvet låg jag i omkörningsfilen och försökte jaga ikapp Axel. Jag och Axel kom i mål i stort sett samtidigt. Båda var väldigt nöjda med loppet, skidorna och insatsen.

Nu är det kul med skidor igen.

 

Fotografen något ostadig på handen

Lidmansloppet

 

2015-02-08 Engelbrektsloppet

Det var ett antal från klubben som passade på att åka det klassiska Engelbrektsloppet. Banan är rätt tuff med ”riktig” skidåkning även om de bästa stakar sig igenom loppet inklusive Christer som passade på att ta ett långt stakpass. Starkt att gneta igenom hela banan utan fäste. Helena och Åsa ställde upp på damsidan. Maria blev tyvärr sjuk under natten.

Tomas och jag funderade på hur det skulle bli i spåret. Det blåste ordentligt på slätterna på vägen upp och drivorna täckte delvis vägen. Vi hade inget att oroa oss för. Spåren går mestadels i skogen så drivsnö var inget problem. Däremot var det en hel del skräp i spåren och man hade en hel del bark och annat jox i vallan efter loppet.

Dags för start. Tomas och jag hade seedat in oss i led ett så det var inte många framför. Första tre fyra kilometrarna är platt till lätt nedför så det rullar på i rätt bra fart. Spåren var i stort sett perfekta. Skidorna gled underbart och efter första lilla motlutet kändes fästet även det kanon. Hamnade direkt i en bra grupp som gick rätt fort men inte direkt plågsamt fort. Efter ca 10km går man in i den första längre backen. Låg i min klunga även om jag hade kunnat åka fortare. Drog nytta av klungan och låg i rygg när det var mycket motvind. Kände mig riktigt rapp i kroppen och varje uppför så åkte ifrån klunga lite. Innan varvning var dom ifatt igen eftersom dom tryckte på hårdare på rakorna. Hade inga problem att haka på tåget igen och skaffade mig igen ett försprång i den långa saxbacken som kommer några kilometer efter varvning. Efter fyra mil började det sega lite samtidigt som spåren blivit mycket lösare av alla motionärer. Höll i ok uppför den långa slak motan och motvinden. Blev kanske lite för bekväm innan sista kontrollen då jag la mig i rygg på en annan led ett åkare. Delar av klungan kom ifatt innan dom sista fyra kilometrarna in till mål. Det var rätt slut i tanken så där rök pallplatsen. Hade det varit kuperat sista biten också så kanske det hade gått vägen.

Ett riktigt bra arrangemang men kanonväder och kanonspår. Väldigt bra disciplin på motionärerna som höll sig exemplariskt i dom två spåren till höger och lämnade vänstra fritt.

EngelbreksResultatDamer

EngelbreksResultat

 

 

2015-02-03 Söderskidan

Äntligen snö. Fina förhållanden med någon minusgrad i luften. Snön fortfarande lite blöt unders men helt ok. Bädden var pistad men rätt mjuk och spåret var, tyckte jag, snabbare så det lönade sig att staka och krypa ihop i dom lätta utförslöporna. Som alltid med skejt sticker pulsen till nära 100% på nolltid. Riktigt bra tider på många i klubben. Tomas Person under 30min. Tommie och John som körde ihop under 28min. Har för närvarande inte koll på damerna så vi får vänta på resultatet. Viktigt att alla som kan är med så vi kan ta in på IKJ.

 

Marcialonga 2015

Det var ett stort gäng som åkte ner till Italien. Vi var 26 stycken i gruppen. Inte alla från klubben och inte alla längdåkare. Förutom vårat gäng var Kockper, Jan-olof, Lena och Jonas som jag vet nere och körde.

Läs mer

 

Rörlighetsträning ala Karin

 

DM2015 Stafett

 

      

 

 

DM 2015 Individuell start

 

Rullskidor i Spanien

Läs om Davids träning i Spanien. Här har vi nästa vinterläger.

 

2014-12-27 Högbo/Harsa

Upp tidigt och iväg mot Gävle. Vid 08:30 stog vi i rälsen runt den 2.1km långa slingan. Den något bistra kylan (-16) gjorde att det var rätt tunt med folk så det var inte mycket kö. Framåt lunch började det fylla på ordentligt. Kylan gjorde att spåren var perfekta hela dagen.

 

Hogbo20141227

 

Tomas har varit I Harsa idag och det ser också fint ut.

Harsa20141227

 

2014-12-26 Vinter men utan snö

Nu känns det som vinter även om det är tunnt med snön. För er som gillar skridskor så är bla. Trehörningen helt ok att åka på. Lite snö här och där men fin is under. Det är ca 7cm is så inga problem med bärigheten. Passa på och åk. Stakning fungerar utmärkt på skridskor. Med snön på isen så blir det ungefär som 2'or.

photo

 

2014-12-04 - 2014-12-07 Träningsläger Orsa

Det blev en intensiv men framförallt rolig helgLäs mer

Lördag

2014-11-04/07 Träningen fortsätter

Trycket på tisdagarna håller i sig. Det är fortfarande dryga trettio åkare som sluter upp varje gång. Det var debut för nybörjar träning som lagts på första tisdagen varje månad. Det blev en grupp på dryga tio personer som anslöt till nybörjargruppen. Det blev inledande stakteknik medan Tommie tog hand om det andra och körde hårt på Älvsjörakan.

Stavlöpningen i Ågesta har blivit riktigt poppulär också. Förra året dök det som mest upp lite dryga tio stycken. I torsdags var vi tjugo stycken som sprang och skutta runt spåret. Det är tur att man inte är ensam att se fånig ut. Även om det är kanske ser fånigt ut så är det grymma pass.

 

2014-11-01 Vasarullen

Tyvärr brann nog deltagare rekordet inne p.g.a. det minst sagt usla vädret. Trots det står det dryga femtio åkare på startledet när Tommie drar iväg som farthållare första varvet. Första varvet går i utlovad maklig takt så man hinner prata med folk. Första varvet var det mer eller mindre uppehåll i regnet så det kändes inte så farligt. Det fanns tydligen ett uppdämt behov av att åka fort. Andra varvet så var det några som gick på riktigt hårt när Tommie släppte det mer fritt och det blev ett väldigt utdraget fält. Farten ökade snabbt från ett snitt på 15.5 till dryga 16 efter andra varvet. Det fortsatte i relativt högt tempo även tredje varvet. Nu hade regnet och även blåsten tilltagit ordentligt så det var riktigt uppfostrande förhållanden. Skribenten åkte bara tre varv p.g.a. klenhet så fylla på med fler historier och bilder senare.

 

 

Ordföranden gör sig klar för start.

OrdeförandenStartOmråde2

 

Tomas har laddat ordentligt.

TomasPStartOmråde3

 

Precis innan start varv fyra. Skaran har krympt ordentligt. Det är fortfarande folk ute på banan som inte hunnit in.

StartVarv4-1StartVarv4-2

 

2014-10-21,23 Rullskidor, Stavgång

Bara för att det är mörkt upphör inte träningen. På tisdagen blev det test av vasarullsbanan. P.g.a vägarbeten så är sträckningen något annorlunda och kortare vilket innebär sex varv istället för fem.  Det var typiskt höstväder med blåst och mycket löv men det var ändå ca 25 åkare. Det blev några fartsträckor utmed rundan men det var annars lugn och trivsam åkning.
Torsdagen bjöd på stavgångi Flottsbor. Tretton hårdingar inklusive Anna som kom och provade träning med oss för första gången. Det fugerar aldeles utmärkt med pannlampa i mörkret. Vi började med uppvärmning fyra gånger uppför barnbacken. Efter det blev det lite tuffare.

Familjebacken rakt upp. Sick sack familjebacken med femton sprättsteg/älghufs. Jägarmarch med utfallsteg och sista man sprättande om ledet. Jobbigast var sprätt/älghufsen uppför med marginal.

 

2014-10-07 Stavlöpning Ågesta

En tisdag utan rullskidor. Det kändes nästan skönt att snöra på sig löparskorna istället för pjäxorna. Det är en förrädisk känsla eftersom den inte håller i sig hela träningspasset. Det var klart rekord vad gäller stavlöpning med ca 30 stycken. Vi började lite försiktigt med några rundor älghufs i första backen. Därefter stavhoppning i sjöbacken med avslutande sprint. Det fortsatte med älghufs och sprint uppför den "jobbiga backen". Det hade varit ok om vi hoppat över grodhoppen. Grodhoppen var det som garanterade ömma lår till morgondagen. Det hela avslutades med idioten sex gånger uppför en kortare backe.

 

 

Våra Damer

Jag har fått bassning att det inte skrivs tillräckligt om våra damer i klubben. Vi har ju fler som är fantastiskt duktiga. Den största missen är väl att Lena faktiskt tog SM guld vid tävlingarna på Värmdö i D45 klassen. Vi hade haft både guld och silver om Linda åkt för Stockholm Rullskidklubb. Nu var det inte så men däremot blev Maria Backe tvåa i D35 klassen.

 

LenaFuruMariaBacke

 

2014-10-05 Gålörullen

Ett förstaklass arrangemang anordnat race kommiteen med Göran i spetsen och en hel stab med funktionärer. Robban gjorde ett mästerligt jobb med tidtagning även om det tydligen var vårt vid målgång att se vem som kom på vilken plats i första klungans spurt. Vi som låg lite längre bak spred ut oss för att göra det lättare vi målgång.

Preparation3Prepation2

 

Banan var riktigt bra med ett par bra stigningar utan några alltför svåra utförsbackar. Första delen av banan var sfalten lite knölig men efter några varv visste man var man skulle åka så det var inget problem. Göran och gäng hade dessutom målat håligheter med gul färg. Andra halvan av banan var i utmärkt skick med mycket fin asfalt.

 

Från skribentens syn av racet blev det som vanligt ett elit gäng som drog iväg i starten. Dom första backarna gjorde att några trillade av första klungan och vi skapade en andra klunga. Första delen av banan var klart jobbigats med sämst asfalt och backar. Micke lyckades haka på första klungan en stund men orkade tydligen inte så han hamnade i ingenmansland. Andra delen på banan  bjöd på seg motvind så det var ingen ide att ligga först och dra eftersom det inte gick att gå ifrån någon. Efter ett drygt varv var vi ifatt Micke som såg rätt nöjd ut att få lite hjälp. Efter en stund dök även Jelinek upp. Han hade haft problem med ett hjul och väntade in nästa klunga. Det rullade på varv efter varv. Vi såg inga som släppt första klungan. Micke och jag försökte oss på att rycka efter sista varning och låg på hårt uppför backarna. Det gav inte det resultat som vi hoppats på. Bara en flög av så det var bara att invänta spurten.

 

 

 

Tre första damklassen.

1. Malin BÖRJESJÖ

2. Linda FORSSTRÖM

3. Maria BACKE

VinnarDamklassen

 

Tre första herrklassen

1. Fredrik OUSBÄCK

2. Fredrik STRÖM

3. Johan MYHR

VinnarHerrklassen

 

Resultat

 

StaffanStaven

 

2014-09-27 KM

Då var årets höjdpunkt avklarad. Det blev inte så många anmälda som vi kanske hoppats på men kvalitén på startfältet var desto vassare. Kanske Lidingö loppet gjorde att några åkare försvann från startlistan. Nytt för året var proffsig tidtagning utförd av Robban som ett test inför kommande helgs tävling. Nytt var också att det var fritt fram att trimma hjul så länge det var godkända märken.  Det var mycket snack och rulltester innan start.Moder natur hade för andra året i rad bjudit på kanonväder om än något blåsigt.Starten blev rätt lugn förutom stackars Cleas som bröt en spets. Riktigt hur vet jag inte. Det blev en naturlig indelning i startledet där ”eliten” ställde sig längst fram. Det tog inte så många kilometer innan det började spricka av i olika klungor. Eftersom skribenten inte tillhör ”elitledet” så vet jag inte exakt vad som hände längs fram men det framgår bättre av videon.Stockholm Rullskidsklubb KM är av riktigt hög kvalitet. Som Göran sa på höstmötet i söndags. Det var ca 150 startande u UKV rullen förra helgen där han kom 8’a och på KM blev han 6’a. Det säger ju en del om konkurrensen. Kan ju vara att Göran är lite sliten efter allt tävlande men han brukar alltid leverera på tävlingar.Damklassen blev av någon anledning väldigt tunn i år med bara två startande. Det blev Maria Backe som tog hem segern och kommer att lägga beslag på bucklan för gott nästa år om det blir vinst då.Vinnare på herrsidan blev John Hulken Wiklund. Med tanke på de resultat John har presenterat under säsongen så är det inte konstigt att han tog hem det.

KM2014_Mini

 

Resultat

 

 

 

 

2014-08-07 Ett tidsrace fyllt av olika rekord

De var många som var sugna att testa formen efter en fantastisk sommar som aldrig tycks ta slut, vädret och humöret var på topp. Dessutom är det väldigt sporrande att båda Sundbyberg och Nacka Värmdö är med och tampas på dessa styrkemätningspass.

Vi vart rekord många som ställde upp denna kväll. 33 st om vi räknat rätt.  Men rekorden slutade inte bara där, det vart banrekord på banrekord. Till att börja med förbättrade Jessica sitt banrekord med 2:or och det följdes upp av att Göran dundrade in på sina PU-hjul och satte en fin ny tid att jaga i PU klassen på damsidan står sig dock fortfarande Maria Backes rekordtid. Sedan kunde de som stod i målfållan se hur banrekordes på 34:00 min knäcktes av åkare efter åkare, men slutligen kom John i på en nästa omänsklig sluttid som ser mycket svår att slå. Så tre nya banrekord att jaga och kul att nu klubben innehar dessa banrekord känns bra inför säsongen.

 

Så här lyder banrekorden 

Banrekord PU Göran 29:37 - (Maria Backe 37:38 sattes 20140703)

Banrekord 2:or John 31:14  - Jessica 41:18

 

IMG_2173 IMG_2177

Göran & John                                                            och Jessica

 

Resultat 

 

2014-07-03 Tidrace med topptid på PU-hjulen

Tidsracet vart en blåsig och lite blöt tillställning men solen gjorde att det ändå

presterades riktigt bra tider, faktiskt rekordtider. Jonas Eriksson lyckades pricka

Peter Larsson rekordtid på 29:46 och Maria Backe körde runt på 37:38 på nya

PU-hjul, en tid att jaga. Även i klassen på 2:or gjordes det några personliga

rekordtider ...men banrekordet stog sig vidare.

bild (2)

Resultat

 

2014-06-13 - 2014-06-15 Garpenberg

En fantastiks helg med mycket träning, bra väder och framför allt väldigt trevligt sällskap.

Träningsläger

Träningsprogram

Garp3

 

 

2014-06-10 Mer diagonalträning

Fin uppslutning med ca 26 åkare. Idag blev det övningar med stakning frånskjut. Med och utan stavar för att hitta balansen och rätt kick i frånskjutet. Det blev ett antal rundor uppför svagt sluttande backen. Antar att koloniägarna börjar vänja sig vid åsynen av dessa märkliga kvinnor och män hasandes upp och ner. Efter tekniken blev det fart körning runt Magelungen. Tätklungan fick vända i alla backarna och köra igen så att svansen kom ifatt. Det hela avslutades med två av våra berömda postlåderace.

 

Samling vid Farstabron för parrace över bron

SRK2014-06-10

 

 

2014-05-10 RCR

Bra uppslutning trots det dåliga värdet. Resultaten håller på att sammanställas.

rapporteringen baseras på herrklassen men det var även en stark damklass. 

 

Damklassen vanns av Karin från Enhörna IF som vågade testa detta event. Maria Backe och Karin tampades

och kämpade med varandra på löpningen och cykelmomenten, men Karin kunde starkt avsluta på rullskidor och ta

hem äran som årets mästare.  

RCRs resultat

RCR

 

Läs mer

 

 

 

                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Stockholms RK - Skidor
Anna Jogrenius, Sicklingsvägen 6
12249 Enskede

Kontakt:
Tel: 0709862490
E-post: asa.degermark@live.s...

Se all info