Hoppa till sidans innehåll

Sven "Svenne" Hubert


In memoria

 

På morgonen den 9 december 2009 avslutade vår vän och Kraftkarl Sven Hubert  sin vandring här på jorden han blev 66 år. Hans sista tid var fylld av kampen mot sjukdomen som han tyvärr förlorade. Vi sänder en tanke till hans nära och kära i denna svåra stund, men tänker också tillbaka med glädje över den personlighet som "Svenne" var, med sitt brinnande intresse för styrkesporten som följde honom in i det sista. 

När en Kraftkarl som Sven Hubert har gått ur tiden är det alltid först sorgen som tynger en, men det jag tänkte ta upp är den ljusa sidan nämligen minnet av Svenne.  

 

Det är många roliga ögonblick under de senaste åren då jag fått möjligheten att bekanta mig med Svenne även kallad Hubbe av oss nära.  Jag har fått berättat för mig både från Svenne själv men också från andra kraftkarlar i vår närhet hur han som förste fastlänning i mitten på 70 talet slog alla och även världsrekordet

i stångstötning i Gutarnas egen högborg på Gotland så klart.

 

När man sedan får klart för sig vilka som stod för motståndet förutom gotlänningarna själva så är namn som Ricky Brusch och Jay Sylvester båda dåvarande världsstjärnor  inom  diskus så förstår man vilken prestation Svenne gjorde .

 

Svenne var under många år en etablerad världslyftare inom Styrkelyftförbundet  med  framskjutna placeringar vid flera VM tävlingar och nyligen medaljhängd vid Masters VM 2006 i USA. Dessutom är han fortfarande innehavare av det Svenska rekordet i bänkpress för män äldre än 60 år .

 

Det finns mycket glädje i de stunder när Svenne var med och tränade---- otaliga är de tillfällen då han fällde dräpande kommentarer om sig själv, men aldrig om någon annan utan där var det bara beröm  som  gällde.

 

Det är min fulla övertygelse att "Svenne" med sitt varande på ett påtagligt sätt bidrog till vår goda stämning i föreningen där han alltid  bjöd på sig  själv. Här måste jag  lämna några exempel .”Jag är så stel men det är ingen som tror på mig” vi som var med då sa då unisont vi tror på dig Svenne.

 

Svenne var även en givmild man som fällde roliga kommentarer kring ölpriset ”35 spänn för en halvliter Mariestad det kan inte stämma det måste var något fel på den!”  

 

En annan gång befann han sig med Polisen Kraftsport på ett  träningsläger på Kanarieholmarna där han tillsammans med en annan legend 140 kg lätt skred fram på Mas Palomas stranden ,plötsligt stannande han till och tittade snett bakåt på en

badpojke och sa ”jädrans halvbyggare” givetvis stannade kommentaren mellan de två.

 

Vid ett annat tillfälle var han på födelsedagsfest hos Hoa Hoa då Hoa fällde det nu bevingade uttrycket då han inte sett Svenne på en lång tid ”har du legat i frösabox ” då förstår ni att Svenne inte bara hållit sig ung på ytan utan också i sinnet. Det

är något som vi alla sett prov på Svennes outtröttliga engagemang för lyftning som han hade med sig in i det sista.

 

Där han trivdes bäst i livet enligt nära och kära var när han på sitt landställe fick gå in i sin lyftarbod oavsett om temperaturen var plus 25  eller minus 5 så var han lika lycklig varje gång när han kom ut därifrån, det var som att Svenne blev  ett med

skivstången och vikterna.  

 

Ett särdrag som Svenne också hade var att han aldrig kände någon avundsamhet mot någon det är en egenskap som är få förunnat och något som vi alla ska ta med oss på vår resa framåt i livet.

 

Tack Svenne för att vi har fått lära känna dig och din person som gett oss alla ett föredöme med att alltid ha glimten i ögat där självironi var en viktig del men framförallt din snällhet mot din omgivning .

 

Nått som betytt mycket för Svenne under lyftaråren var att få godkänt av domarna vilket han oftast lyckades med. Vi som fick förmånen att känna Svenne lite extra kommer alla ställa upp på min avslutning  Svenne:

Beslutet är enhälligt du får tre vita.

 

Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
Sven "Svenne" Hubert
 
 
 
SPIF
 
Svenska Polisidrottsförbundet
 

vaccinera_anslagstavla

 
znrzs7j-s0hj1zvts3lr
 

Postadress:
Stockholmspolisens IF KF - Styrkelyft
Stefan Eklund, Sjödalsvägen 17
14147 Huddinge

Besöksadress:
Sjödalsvägen 17
14147 Huddinge

Kontakt:
Tel: +46739404200
E-post: This is a mailto link

Se all info