Hoppa till sidans innehåll

Infobrev till föräldrar

2017-11-27 21:08
Ett informationsbrev gällande tränarsituationen har delats ut till alla barn i samband med träning, se nedan.
  • Uppdaterad: 2017-11-27 21:08

Hej alla Friidrottsföräldrar!

Hoppas att era barn trivs bra på sin friidrottsträning! Det är i alla fall alla ledares strävan att försöka ge dem en allsidig och varierad träning där barnen både får leka och träna friidrott samt lära sig umgås i grupp.

I dagsläget är vi som är ledare/tränare i huvudsak föräldrar till barn som också är aktiva i föreningen. Detta innebär att vi ständigt har en ruljans bland tränarna, då en del barn slutar som aktiva och då även deras föräldrar som ledare/tränare. I nuläget har vi få tränare/ledare kvar vilket innebär att vi får ett väldigt högt tryck på just dessa tränare. Vår önskan är därför att få in fler aktiva föräldrar för att på sikt kunna fördela ansvaret och inte riskera att köra slut på de tränare vi har.

Vår önskan och vårt behov är att fler engagerar sig som hjälptränare, alltså fungerar som stöd för ordinarie tränare under träningspassen. Detta underlättar mycket för ordinarie tränare och gör många gånger att man kan gör ett mer varierat/stimulerande träningspass för barnen! Flera av oss som är tränare idag har själva börjat med att vara hjälptränare!

Stocksäters IF är också en förening som vill arbeta för en hög grad av sammanhållning och gemenskap som innefattar hela familjen! Vi vill att barnens engagemang i vår förening ska sprida sig och innebära ett engagemang för hela familjen!

Om ni vill kan ni också få gå tränarutbildningar som betalas av föreningen. Dessa är väldigt roliga och man får träffa vuxna och ungdomar från andra föreningar som man kan knyta kontakter och byta tankar med. Detta är dock inte ett krav för att ta träningar i denna ålder. Vi har även böcker för egen läsning att låna ut och hjälp från andra tränare.

Att vara tränare för barn och ungdomar är väldigt stimulerande och man får oftast mer tillbaka än vad man ger. Föreningslivet bygger ju på att vi tillsammans hjälps åt att skapa en bra verksamhet som ger barnen en trygg och aktiv fritid!

Viktigt! Vi kommer inte kunna behålla ordinarie träningsverksamhet intakt om vi inte får fler aktiva ledare!

 

Med förhoppningsfulla friidrottshälsningar

från Styrelsen och Tränarna i Stocksäters IF/ Jana Asplund

This is a mailto link

 

Skribent: Ann-Cathrin Lifgren
Epost: This is a mailto link

Stocksäter.se

  

 

 

 

 

 

 

 Jag vill träna i Stocksäter!

 

Sponsor:

FallsPlåt (1)

 Tivemarks Entreprenad

 

 

Postadress:
Stocksäters IF - Friidrott
Box 71
69422 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 070-8100768
E-post: This is a mailto link

Se all info