Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation till medlemmarna


Sugen på en tävling?

Har du aldrig tävlat förut kan du prata med en ledare innan du anmäler dig. Se också till att du betalt medlemsavgift och träningsavgift. Regler för anmälan finner du på vår anslagstavla som finns vid våra träningar och på vår hemsida. Ledaren kan hjälpa dig att välja vilka grenar som passar just dig.

Var hittar jag tävlingar att anmäla mig till? Tävlingar sätts upp på anslagstavlan nere på träningen samt går att finna via Närkes friidrottsförbunds aktuella tävlingsprogram som ni finner via länken Aktuellt tävlingsprogram .

Observera att anmälan inte görs digitalt själv utan anmälan görs på anslagstavlan nere på träningen. Fråga en av tränarna om ni är osäkra samt läs också mer om tävlingsanmälan  här på hemsidan under tävlingsanmälan

Tidsprogram
På inbjudan finns datum för tävlingen, men inte tidsprogram. Det blir oftast klart någon/några dagar innan tävlingen ska vara, och finns oftast att hämta på hemsidan till den klubb som anordnar tävlingen. Hör med en ledare om du är osäker på hur man letar på Internet.  

Tävlingsdräkt 

När man tävlar och representerar klubben är det roligt om det också syns på dig vilken klubb du tillhör. Som nybörjare är det dock inget tvång. Men det finns t-shirts samt tävlingsdräkt i klubbshoppen. De flesta storlekar finns hemma. Prata med en ledare eller klubbens klädansvariga.

PM 

Alla tävlingar har ett PM. Där står regler för just den tävlingen. Mycket viktigt att läsa i genom. PM finns också utlagt på Internet, eller anslås på tävlingsplatsen.  

Avprickning 

Det är avprickningar på alla löp-grenar, vilket betyder att det första du gör när du kommer fram till en tävling är att leta på anslagstavlan för avprickning. Leta på din åldersgrupp och gren och när du hittar ditt eget namn, skriver du dina initialer efter namnet. (Heter du Alf Al skriver du AA). Dessa listor tas ner när det är ca 30-60 min kvar till start för indelning av heat. Missar man att pricka av sig finns risk att man inte kommer att få springa (trots att man är anmäld)!

Nummerlappar

Det vanligaste är att alla ska ha en nummerlapp som bärs synlig och ovikt på bröstet. Nummerlappar hämtas ofta ut klubbvis på anvisat ställe. 

Uppvärmning 

Det är viktigt att den aktive gör en ordentlig uppvärmning innan tävlingsstart, så man är varm i kroppen och minskar skaderisken. De aktiva brukar oftast värma upp ihop med klubbkompisar som ska tävla ungefär samtidigt, men ibland får man räkna med att värma upp själv. Det är väldigt individuellt hur lång tid uppvärmningen tar, men räkna med 40-60 minuter. Så var på plats minst en timma före din första start. Kom hellre en kvart för tidigt än en kvart försent.  

Upprop 

Förutom avprickning så har man också upprop. Det brukar alltid ske 10-15 minuter före start. Då får man reda på vilket heat och vilken bana du ska springa på. I kastgrenar, höjd och längd sker oftast endast upprop 15 minuter innan på tävlingsstället. Alltså: vid höjdhoppet, vid kulringen etc.  Viktigt att en förälder eller annan vuxen kan skjutsa dig till tävlingen samt stanna och hjälpa dig hela dagen. Det är en del att hålla reda på så som avprickning, nummerlapp, upprop, vattenflaska, toalettbesök, kläder, tidsprogram, uppvärmning, att du får något att äta och dricka vid lämplig tid mm. När man blir större och mer van så fixar man detta själv. Men som nybörjare eller yngre barn är det en trygghet att ha någon med sig.  

Ledare 

Det är inte säkert att en ledare finns på plats när du ska tävla. Tala om ifall du känner dig osäker och vill ha hjälp eller vill fråga om något.  

Försök till final 

Det kan ibland hända att man går till final i de kortare löp-grenarna. (Vissa ungdomstävlingar har även semifinal, eller A och B final,). Det gäller att själv hålla koll på detta via resultattavla eller högtalarutrop. Det vanligaste i längd och kastgrenar är att alla får tre hopp/stötar/kast. Sedan ropas de åtta bästa vidare till final och får ytterligare tre hopp/kast.  

Vi sitter tillsammans 

Är det fler tävlande med från föreningen försöker vi alltid att ha en samlingspunkt där vi har våra väskor och där vi samlas om vi inte tävlar. Dit kan man sedan gå och fika och prata lite mellan grenarna.  

Lycka till!  

Vi hejar på, stöttar och uppmuntrar varandra i klubben. Alla är lika mycket värda. Det viktigaste är inte att vinna utan att ha kul och att kämpa väl.

Uppdaterad: 10 OKT 2017 20:33 Skribent: Anna Stackling

Stocksäter.se

  

blobid2.png

blobid3.png 

 

Tävlingssugen?

Mera info om hur det går till?

Aktuellt tävlingsprogram 

 

Träningssugen? 

 Jag vill träna i Stocksäter!

 

 

 

Postadress:
Stocksäters IF - Friidrott
Box 71
69422 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0703111451
E-post: This is a mailto link

Se all info