Hoppa till sidans innehåll

Dagens rapport från junior-SM

10 MAR 2009 22:46
Terese Andersson, Amanda Mattson och Anna Nystedt körde så bra i tisdagens distanslopp att det blev ett lag-guld till Stockvik. Och ett lag-silver i lördagens jaktstart. Grattis!
  • Skapad: 10 MAR 2009 22:46

Följ kampen i spåren, och i vallaboden, genom rapporterna som läggs in här varje dag...

 

Dag 6 i Boden (söndag 15 mars):

Här är resultaten från söndagens stafetter>>>

 

  

amanda jsm 

Amanda tog en tiondelplats i jaktstarten på JSM i Boden

erik s jsm 

Erik Söderman mot en sjätteplats i jaktstarten

 

Dag 5 i Boden (lördag 14 mars):

Erik Söderman åkte in på en sjätteplats i  herrarnas jaktstart H 19-20, Terese Andersson tog en åttondeplats och Amanda Mattsson tiondeplats i damernas jaktstart D 19-20. Dessutom en ny medalj, silver i lag till tjejerna i D 19-20.

Så här skriver Kristina G-R om lördagens tävlingar:

I D19-20 tog tjejerna åter en lagmedalj, denna gång ett silver. Erik kämpade väl och tog en 6:e plats.

Carl åkte de två milen och var ordentligt trött och hamnade mitt i fältet. Olivia gjorde en rejäl uppryckning trots en ond ljumske och blev bästa medelpadska i denna klass.

Denna dag var det jobbiga banor, många i alla klasser bröt dagens tävling.

Vallagubbarna hade gjort storjobb. Åkarna var som alla dagar supernöjda med sina skidor.

Söndag står stafett på schemat. Anna, Terese och Amanda hoppas vi på. Grabbarna är Erik, Carl och Olivia eftersom det är 17-20 blir det tufft där.

 

Alla resultat från lördagen, junior-SM:s tredje tävlingsdag>>>

 

Dag 4 i Boden (fredag 13 mars):

JANNE LÄNTA ANDERSSON UPPRÖRD EFTER NY DAG MED FÖRLUST I ROOKIELIGAN!

Vilodag för de aktiva och slit för vallarna.  De aktiva hoppade in i bussen på morgonkvisten för att titta till Luleås kulturarv, museer, arkitektur och diverse andra intressen.

Vi i vallaklubben är morgonpigga och åkte i ren rastlöshet till vallaboden för att slå sönder lite tid medans vallachefen själv var på egna äventyr, detta skulle visa sig vara ett klockrent omedvetet beslut från rookin Janne Andersson.

Båke, Henkaabååy samt Länta började fixa med gårdagens skidor, givetvis under strikta order av den frånvarande vallachefen. Sikkeln och borsten gick glödhet innan junioransvarig Mats Andersson dök upp från himlen och förmedlade budskapet att lunch var aktuellt.

Båke hoppade av glädje, likaså Janne och jag själv dock i mindre aktiva rörelser. Vi hade i stället tankarna på en påskostad hamburgare som skulle vara rikligt utrustad med häftiga ingredienser medans Båke drömde om sidfläsk och ärtsoppa.

Med skilda önskemål om mat åkte vi in till Bodens centrum där vi med spänning inväntade Mats redan innan bestämda lunchrast.

Konsums Cafè, 65 kr dagens lunch med salladsbuffe, dricka, kaffe, bröd och nacho´chip. Tråkigt men okej, en dagens lunch liksom.

Överraskningen kom sedan, med negativ laddning. Mats och Henkabååy tilldelades varsin massiv kycklingbit med ris och eftersmak av ladugård (tänk en kycklingbit lika intakt som mahognyträ). Janne och Båke beställde båda vad man kan tycka en ganska simpel maträtt, köttbullar och potatismos.

Dagens fråga, Vad har hänt? Har Felix glömt skriva på förpackningen hur man tillagar PULVERMOS? Är kocken läskunnig? Stora frågetecken i alla fall när Konsums egna köttbullar och potatismos i form av diarré serverades på varsin tallrik.

Boden fortsatte bjuda på oväntade ögonblick, efter lunchen vände jag på klackarna och marscherade in mot matbutiken Konsum för att köpa mig lite hårvård i form av schampo. Allt rullar på fint tills att jag kommer fram till kassan där det är en medelålder på 87 år. Lustigt nog hade jag enda ynglingen framför mig i kön (45 år cirkus).

Karln drev dock mig till vansinne när han skulle börja pruta på fyra stycken tvålflaskor. En annan vettu bet ihop, men kom strax därpå i chock igen. Han skulle envist BETALA dessa fyra tvålflaskor (styckepris 9.90 kr) var för sig med fyra olika kort? Driver Boden med mig?

Fast besluten vandrade jag senare ut från butiken att jag aldrig mer ska visitera Bodens centrum.

Tillbaka till skidstadion och finfrämmande från vallachefen väntade. Därmed började morgondagens vallning på riktigt, Janne av alla räknade ut att cirka 80 omgångar vallning, sikkling och borstning hade utförts. Vi kan med stolthet och frenetiskt tempo meddela från vallaklubben att vi hann klart innan middagen, en bedrift som få vallateam worldwide hade klarat. Som vanligt tilldelades stockvikarna en middag av elegans från bespisningen. 

Summa summerat vann Henkaabååy dagens rookie-poäng tätt tätt före en hårt kämpande Janne Länta Andersson. Henkaabååy fick poängen för att med kreativitet ha tillverkat av billiga och redan innehavande material (tejp) en skidhållare till Olivias något kortare skidor.

2-1 Henkaabååy vs Janne Länta Andersson i Rookyligan!

Vallateamet checkar ut för idag och hoppas kunna bjuda på skidsveriges bästa skidor i morgon, en pursiut med mycket vallning väntar. 

God natt från Rågraven. /Henke Stenström

 

 

Dag 3 i Boden (torsdag 12 mars): 

Den här dagen, andra tävlingsdagen i Boden har varit spännande med mycket fin skidåkning!

I det röd-vita är lägret är det lite olika känslor som råder om sina insatser. Det var mycket tätt i prologerna men två av våra lyckades ta sig vidare, Amanda och Terese.

Amanda var först ut i kvartsfinalerna av de två men lyckades inte ta sig vidare. Terese vann sin kvart och nu väntade semin. Här var det väldigt hårt, inför sista utförsbacken och den långa, långa upploppet låg hon fyra och utanför A-final. Men Terese bet ihop och gjorde en suverän spurt och kom in på en 3:e plats och därmed A-final.

Nu fick vallarna 1 timme och borsta hennes skidor och visa vad dom går för.

Klockan 16.05 var det dags, Hanna Falk från Ulricehamn tog genast en stor ledning och de övriga 5 av fältet fick göra upp om de andra platserna. Terese kämpade otroligt och tog åter hem en fin placering i JSM, 6:a, härligt Terese!

 

Kvällen ägnades åt kamratmiddag och i morgon är det vilodag!

På lördag är det dubbeljakt! Vi återkommer då med ny rapportering.

Men hur går det då i Rookieligan i vallaboden?

Ja, Janne har knappat in på Henkaabååy nu står det 1-1 efter att Janne jobbat mycket hårt med sickel och borste…………fortsättning följer.

 Allt för idag från Rågraven.
//Kristina

Alla resultat från torsdagen, junior-SM:s andra tävlingsdag>>>

 

jsm olivia

Terese Andersson på väg mot en fjärdeplats i distansloppet

 

Dag 2 i Boden:

Onsdag 11 mars 2009 erbjöd Boden denna säsongs första JSM tävling.

Återigen fina banor med excellent preparerade spår gjorde förutsättningarna rättvisa och utslagsgivande.

”Vallaklubben”(Stenis Stekson Stenström, Jan Länta Andersson, Båke Senior Söderman, Henkaabååy) började dagen runt 07.00 med en perfekt tillagad havregrynsgröt och diverse tillhörande frukostföremål.

Mätta och halvsovande satte vi oss  (vallaklubben)i en av de karakteristiska Statoil bussarna med inställd färdriktning Bodens Skidanläggning. Efter cirkus tio minuters bilfärd hade fortfarande knappt någon öppnat munnen då Båke plötsligt vaknade till liv.

Han pratade sedan nonstop fjorton timmar tills att sovklockan ringde och det var dags att bädda ner sig.

Vi anlände strax före halv nio till vallaboden där ”hårtarbete” var graverat  i väggarna och alla visste vad som komma skulle. Efter ett par skidtester och hårda diskussioner kunde testaren själv (Henkaabååy) gemensamt med vallastaben och rookien komma fram till ett beslut om vilken valla som skulle ner på respektive åkares skidor.

Arbetet var igång och våran rookie i gänget (Jan Andersson) slet hårt med sikkeln och borsten med blandat resultat. Vallachefen själv iklädde sig i sin igenkännande look som Ailien för att bemästra ohälsosamma kemikalier i form av pulver.

Kl 11.00 och upp till bevis, har vallarna skött sitt jobb? Olivia Lundström anländer och ganska snabbt knatar hon iväg mot spåren för att testa sina nyvallade skidor, resultatet av testet citerat – Skidorna är skit, dom är skitdåliga!

Stora bubblor innehållande frågetecken svävade ovanför vallateamet som då desperat funderar på alternativa lösningar och åtgärder. Strax därpå skickas Olivia ut igen för att testa tillfixad valla och HEJ, vallatemet visade sig slippa sträckbänken och massmedial uppvaktning om misslyckad valla denna gång också.

Olivia var toppnöjd med sina lagg och enbart hennes jobb i skidspåret återstår. Ungefär samma process upprepades sedan med varje åkare (Anna Nystedt, Amanda Mattsson, Terese Andersson, Carl Andersson och Erik Söderman).

Hela truppen bjöd på uppvisning från Stockviks bästa sidor med topptrimmade insatser. Terese slutade på en imponerande 4:e plats och tog hem klubbens bästa placering med det. Erik dunkade dit en 7:e plats och fick då den bästa placeringen av våra tävlande gentlemän. Med olika siffror i resultattabellen kan man sammanfatta dagens prestationer av våra åkare med glans och bättre ska det bli hoppas vi. Inför morgondagen står fristil sprint på schemat och med bra skidor och rättvisa förhållanden tror vi stenhårt på fina prestationer.

Får inte glömma våra ovärderliga kockar heller, (Kristina och Agneta).  Maten serveras med stil och delikatess samt äts med glädje , grym service!

God natt från Rågraven, Henkaabååy tackar för sig och kryper ner i kistan nu för ett par timmars sömn innan morgondagens äventyr.

(1-0 till Henke vs Jan i Rookieligan)

Med vänlig hälsning

Henke Stenström och Stockviks juniorer!

 

Kristina G-R skriver så här på torsdag morgon:

RYKTET går att Stockviks tjejer i 19-20 tog hem lagguldet i går!!! Vi hoppas att det är sant!!!!!!!

Torsdag 12 mars 06.30, termometern visar på -19!!!!!! Det blir brått till vallaboden men dom ringer tillbaka till Rågraven och lugnar åkarna, här är det bara -6 puh!

 

Här är alla Stockviksresultat från onsdagens tävlingar:

H 17-18:

Carl Andersson 51:e av 95 tävlande.

D 17-18:

Olivia Lundström 59:e av 66 tävlande.

H 19-20:

Erik Söderman 7:e av 79 tävlande.

D 19-20:

Terese Andersson 4:e av 56 tävlande.

Amanda Mattsson 16:e.

Anna Nystedt 36:e. 

Alla resultat från onsdagen. junior-SM:s första tävlingsdag>>>


 

 

Rapport från resan och första kvällen på JSM i Boden (tisdag 10 mars)!

Efter många långa mil i bussen och en middag i Umeå kom vi fram till vårt boende i RÅGRAVEN. Bodens bandyklubbs stuga.

Den ligger långt, långt ut i skogen. Allt helt Ok. Det är ca 2,5 mil från Pagla skidstadion i Boden. I dag, tisdag, hade vi lite sovmorgon, en frukost och sen slappa eller läxläsning, lunch och sedan avfärd till stadion. Vi testade skidor och åkte banorna. Många tuffa backar men fint.

Efter middagen åkte vi på invigning.

Invigningen var äntligen inomhus vilket var bra. 110 klubbar är representerade. Underhållningen var en akrobatgrupp typ cheerleader och musik.

Åter i Rågraven, lite TV och möte inför morgondagen. Onsdag väntar 5 km D och 10 km H klassiskt. Vi laddar och hoppas på toppresultat.

Vi har Henrik Stenström med oss som vallar, testar skidor och är allt i allo vilket känns bra med hans erfarenheter.

 

Vi återkommer med positiva nyheter hoppas vi!!!

           

//Kristina

Skribent: Kalle Norberg

______________________ 

Mikaela specialbild

___________________________

Stockviks SF på facebook

___________

 

 MSF länk 2 

______________________________

Köp och sälj

      (Uppdaterad 170202)

_____________________________

Våra sponsorer: 

Logga Aiab

sponsorloggor grupp 1 aug 2013

 

Sponsorloggor_grp2_maj2014_5sek

 Sponsorloggor_maj2014_grp3_5sek

 

 

_____________________________  

Våra samarbetspartners:

 

 

Mer om att sälja Ullmax >>>

 

_________________________________

Sportbutiker med rabatt för Stockvikare:

Sportringen Logo högerspalt

10 procent för dig som är medlem i Stockviks SF

 

lindblomslogga

20 procent för dig som är medlem i Stockviks SF.

_________________________________

Webbredaktör:

Postadress:
Stockviks SF - Skidor
Henrik Lundgren, Box 832
85123 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0706073388
E-post: This is a mailto link

Se all info