Hoppa till sidans innehåll

Träning


Under vintern hålls skidskola/skidlek för de yngsta barnen upp till 6 år. Brukar vara en gång i veckan under ca 6 veckor, uppåt en timme varje gång. 
När man fyllt 7 kan man börja vara med på de riktiga skidträningarna. För närvarande är det en yngre grupp upp till ca 11 år, samt en grupp äldre på 12 och uppåt. 
På senvåren och sommaren är det barmarksträning som kompletteras med  terränglöpningstävlingar (Västra Terrängen och Öknerundan) under början av hösten. Senhösten är träningen inomhus i gymnastiksalen fram till att det är dags att ta fram skidorna i november/december. 
För alla träningar utomhus gäller att om det är kallare än -15C så är träningen inställd. 

När man fyller 6 år (du fyller 6 år på hösten innan året du fyller år, vi följer skidsäsongerna) kan man börja vara med på skidträningarna. Titta under Träningsgrupper i menyn till vänster för mera info.

På senvåren och sommaren är det barmarksträning som kompletteras med terränglöpningstävlingar (Västraterrängen och Terrängserien) under början av hösten. Vi tränar utomhus i alla väder.

Senhösten är träningen inomhus om det är för halt ute (i gymnastiksalen mycket stationsträning) fram till att det är dags att ta fram skidorna i november/december (hoppas :).

För alla träningar utomhus gäller att om det är kallare än -15 så är träningen inställd. 

 

Uppdaterad: 14 AUG 2013 10:12 Skribent: Petter

Postadress:
Stöde IF - Skidor
Stöde IF, Edsta 223
86013 Stöde

Kontakt:
Tel: 069110500
E-post: This is a mailto link

Se all info